Anadolu Lisesi Bilişim Üzerine Meslek Seçemeyecek miyim?

Yazılım mühendisliği günümüzün ve gelecek nesillerin en büyük mesleği olacak. Çünkü şu an her şey teknoloji oldu. Ayrıca denilen gibi öyle fıtık ameliyatı falan olmaya da gerek yok. Arada kalkar dışarı çıkar, hava alır, gezer sonra geri gelirsin. Gözlerini de çizdirmene gerek yok. Git bir tane gözlük veya lens al o sana yeter. :)
Bende bu mesleği düşünüyorum. Ayrıca bende 9. sınıfım.
@Meyriyer Ayrıca bu meslek para için değil, sevildiği için yapılmalı. Çünkü bu meslekte asgari ücretle çalışanda var, milyon liralar kazananlarda.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Şimdiden hayata adımını at ki ileride zorluk çekme. :)
Kolay gelsin, iyi forumlar. :)

Yazılım mühendisliği günümüzün ve gelecek nesillerin en büyük mesleği olacak. Çünkü şu an her şey teknoloji oldu. Ayrıca denilen gibi öyle fıtık ameliyatı falan olmaya da gerek yok. Arada kalkar dışarı çıkar, hava alır, gezer sonra geri gelirsin. Gözlerini de çizdirmene gerek yok. Git bir tane gözlük veya lens al o sana yeter. :)
Bende bu mesleği düşünüyorum. Ayrıca bende 9. sınıfım.
@Meyriyer Ayrıca bu meslek para için değil, sevildiği için yapılmalı. Çünkü bu meslekte asgari ücretle çalışanda var, milyon liralar kazananlarda.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Şimdiden hayata adımını at ki ileride zorluk çekme. :)
Kolay gelsin, iyi forumlar. :)

Ben bu işi sevmeseydim yazlarımı gece 3'e 4'e kadar öğrenmek için adamazdım. Söylediklerinizde çok haklısınız :)

Evet bir işi para için değil sevdiğimiz için yaparsak bir ömrümüzü vermekte tereddüt etmeyiz. :)
Ayrıca yaptığınız programları görmek için sabırsızlanıyorum. :)
Skype varsa iletişime geçersek memnun olurum. :)

Evet bir işi para için değil sevdiğimiz için yaparsak bir ömrümüzü vermekte tereddüt etmeyiz. :)
Ayrıca yaptığınız programları görmek için sabırsızlanıyorum. :)
Skype varsa iletişime geçersek memnun olurum. :)

Program üzerine değil daha çok css-html kodlama ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Daha doğrusu yapıyordum derslerim dolayısıyla (lise 1 okuyorum) ve yeni taşındığımız evimizde telekom kutusu olmadığı için 4 ay beklemem üzerine biraz ara verdim :D

@I3eyaz yazdıklarınızı okuyunca korktum. Bende yazılım mühendisliği okumak istiyorum bunları okuyunca kendi kendime acaba okusammı dedim. Bence bir işi sevmek çok önemli, zaten yazılım yaparken kendi yazdığın kodun ilk seferde hatasız çalışması kadar iyi bir his yok. Bu hissi hiçbir şeye değişmem. Geçen yazdan beri ufak ufak C# öğrenmeye çalışıyorum. Bu yazda öğrenmeye devam edeceğim. Ve her zaman mantığıma ve ezberime güvenirim. Yazılımın sosyal hayatıda kısıtlıyacağını hiç düşünmüyorum. Acelesi yok projenin :).

Yazılım sosyal hayatı kısıtlıyor diyenler bence asosyal. Mesela ben 2 senedir yazılımla uğraşıyorum. Sadece yazın değil okula gidip gelirken de yapıyorum bu işi.
Dedin ya ilk yazdığın kodun çalışması kadar iyi bir his yok diye. Katılıyorum. İlk yaptığım oyun kadar bana mutluluk veren hiçbir şey olmamıştı daha önce hayatımda. Nasipse bu sene o oyunu geliştirmeyi düşünüyorum. :) Bu yaz büyük beklentilerim var C# ve Java ile ilgili. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkarmaz.
Ve yazılım okuyacak arkadaşlara sesleniyorum: Bir işi para yerine mutluluk için yapın, o zaman beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. :)
Şimdiden kolay gelsin herkese.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı