Anakart Değişiminden Sonra İşlemci Soğutucusu Nasıl Takılır?

Absürt olacak ama monitörün açık değil mi? Veya monitörde sorun olma ihtimali var mı? Sen güncelleme yaparken monitörün bozulup, dünyanın en şanssız insanı olma ihtimalin var mı?
Keşke öyle olsaydı fakat anakartı gönderdikten sonra monitörü ve *hdmi kablosunu ablamın laptopu ile baya çalıştırmıştım.

Başka psu takıp denedin mi acaba?

Benim bir kaç ay önce psu kaynaklı sorun yaşamam işlemci, anakart ve ram değiştirmeme sebep oldu. En sonunda da psu değiştirdim. Önce sisteme güç gelmedi. 24 pin girişi söküp takınca bilgisayar açıldı; fakat mavi ekran hatası vermeye başlamıştı sonrasında da görüntü bir daha asla geri gelmedi. Tabi psu da sorun olduğunu anlayana kadar baya sıkıntı çektim. Hem ups var bende hem de psunun markası high power diye sorunumun kaynağını farkı yerlerde aradım hep. Ayrıca kasada her şey sorunsuz çalışıyordu. Tüm fanlar v.s. normaldi ve koku, çatlak gibi olumsuz hiçbir şey gözükmüyordu. Tek sorun ekranda görüntü yoktu.

Bence senin sorunun da psu kaynaklı olabilir ve sorunun sebebi oysa da anakarta zarar vermemiştir inşallah.

Başka psu takıp denedin mi acaba?

Benim bir kaç ay önce psu kaynaklı sorun yaşamam işlemci, anakart ve ram değiştirmeme sebep oldu. En sonunda da psu değiştirdim. Önce sisteme güç gelmedi. 24 pin girişi söküp takınca bilgisayar açıldı; fakat mavi ekran hatası vermeye başlamıştı sonrasında da görüntü bir daha asla geri gelmedi. Tabi psu da sorun olduğunu anlayana kadar baya sıkıntı çektim. Hem ups var bende hem de psunun markası high power diye sorunumun kaynağını farkı yerlerde aradım hep. Ayrıca kasada her şey sorunsuz çalışıyordu. Tüm fanlar v.s. normaldi ve koku, çatlak gibi olumsuz hiçbir şey gözükmüyordu. Tek sorun ekranda görüntü yoktu.

Bence senin sorunun da psu kaynaklı olabilir ve sorunun sebebi oysa da anakarta zarar vermemiştir inşallah.
Fakat güç kablolarını takınca yanabilecek tüm ışıklar yanıyor ve evet benimki de High Power ayrıca 600W 80+ bronz sertifikalı.

Benim de o zamanlar tüm ışıklar yanıyordu ve ben artık high power a güvenmiyorum yaşadığım olaydan dolayı.

Ayrıca bozulan güç kaynağım 750 watt gücündeydi ve high power markasının absolute serisindendi. Modüler kabloluydu ve 80 plus sertifikası da vardı.

Demem o ki bu ihtimali de göz ardı etmemelisin bence. Benim sorunum yaklaşık 5000 TL'ye patladı bana :)

Benim de o zamanlar tüm ışıklar yanıyordu ve ben artık high power a güvenmiyorum yaşadığım olaydan dolayı.

Ayrıca bozulan güç kaynağım 750 watt gücündeydi ve high power markasının absolute serisindendi. Modüler kabloluydu ve 80 plus sertifikası da vardı.

Demem o ki bu ihtimali de göz ardı etmemelisin bence. Benim sorunum yaklaşık 5000 TL'ye patladı bana :)
Acaba yeni gelen anakart da bozulmuş mudur?

Bir bilgisayarcıya götürüp bütün parçaları oradaki bilgisayara tek tek takıp kontrol ettirmeyi düşünüyorum fakat Şanlıurfa'da hangi bilgisayarcıda AM4 chipsetli anakart var ki?

İnşallah öyle bir şey olmamıştır da öyle bir ihtimal de mümkün maalesef.

Anakartı tekrar servise göndereceksen eğer güç kaynağını da servise gönder bence. Hiçbir şey yoksa da en azından kontrol etmiş olurlar.

İnşallah öyle bir şey olmamıştır da öyle bir ihtimal de mümkün maalesef.

Anakartı tekrar servise göndereceksen eğer güç kaynağını da servise gönder bence. Hiçbir şey yoksa da en azından kontrol etmiş olurlar.
Bilgisayarın montajını yapıp Windows yükleyip sürücüleri güncelleyip film izlediğim ve en son BIOS güncellemesi yaptıktan sonra görüntünün gidip bir daha gelmediğini söylemiştim.

Acaba BIOS güncellemesi sırasında güç kaynağında bir sorun mu oldu? Çünkü aniden görüntü kesildi yükleme ekranında fakat kasa açıktı ve görünürde bir şey yoktu.

Kapanmasını bekledim baya fakat kapanmadı ben de kapat tuşuna basılı tutup kapattım zaten sorunum o güncellemeden sonra başladı.

Şuan bile basılı tutarak kapatabiliyorum sadece.

Bilgisayarın montajını yapıp Windows yükleyip sürücüleri güncelleyip film izlediğim ve en son BIOS güncellemesi yaptıktan sonra görüntünün gidip bir daha gelmediğini söylemiştim.

Acaba BIOS güncellemesi sırasında güç kaynağında bir sorun mu oldu? Çünkü aniden görüntü kesildi yükleme ekranında fakat kasa açıktı ve görünürde bir şey yoktu.

Kapanmasını bekledim baya fakat kapanmadı ben de kapat tuşuna basılı tutup kapattım zaten sorunum o güncellemeden sonra başladı.

Şuan bile basılı tutarak kapatabiliyorum sadece.

O da olabilr tabiki. Güç kaynağı çok önemli. Sonuçta bilgisayarı gücü veren merkez gücü her daim düzgünce vermelidir.

Bios güncellemesi yaparken sistem yedek alıyor bildiğim kadarıyla. Öyle bir şey varsa eski sürümü geri yükleme olmaz mı acaba?

Benim anakartta bilgisayar kapalıyken de bios güncelleme imkanım varmış. Tam tersi açılmazken de bu gibi şeyleri düzeltme yok mudur acaba? Belki senin anakartta da bilgisayar kapalıyken bios ile ilgili bir şeyler yapılabilir. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar da konuya bir şeyler yazarlarsa işine yarayan bir şeyler çıkabilir sanırım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı