Anakart ve işlemci değişimi sonrası format gerekir mi?

@MrClown Intel'den AMD'ye geçildiğinde çalışmadığı durumlarla da karşılaştım. Bir garantisi yok ama %90 oranda çalışıyor diyebilirim. Format USB'sini hazırlayıp bir kenarda tutmanız daha iyi olur.
Eskisi de AMD idi şuan da AMD. Bilgisayar olmadığı için artık işlemci gelince deneyeceğim. Teşekkür ederim yardımınız için.

Windows 10 ise sistem açılırken bir süre görüntü vermeyebilir bilgisayar açık olmasına rağmen. Bu tarz durumlarla karşılaştım ve gayet doğal. Güncellemeleri kendisi otomatik yaptıktan sonra açılıyor. Bazen güncelleme yapmadığı durumlar da oluyor sorunsuz açılabiliyor. Açılmadığı durumlar da olabilir ancak Windows 10 ise işletim sistemi yüzde 99 açılacaktır.

Windows 10 ise sistem açılırken bir süre görüntü vermeyebilir bilgisayar açık olmasına rağmen. Bu tarz durumlarla karşılaştım ve gayet doğal. Güncellemeleri kendisi otomatik yaptıktan sonra açılıyor. Bazen güncelleme yapmadığı durumlar da oluyor sorunsuz açılabiliyor. Açılmadığı durumlar da olabilir ancak Windows 10 ise işletim sistemi yüzde 99 açılacaktır.
Evet eski işletim sistemim Windows 10'du. Umarım sorun olmaz.

Aynısı başıma geldi işlemci ve anakart değişimi sonrası windows sorunsuzca açılıyordu fakat mouse ve klavye çalışmıyordu, usb slotlarını görmüyordu windows. Kısacası dendiği gibi çakışma olma şansı yüksek.

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi anakart ve işlemci değiştirdim. Daha doğrusu işlemci yakın zamanda elime geçecek. Değişimden sonra format atmam gerekir mi ? 1TB harddisk yaklaşık 400-500 GB oyun ve dosya ile dolu. Bunları da tekrar indirmekle pek uğraşmak istemiyorum açıkçası. Önerileriniz nedir ? Anakart da işlemci de eskisinden farklı bir model.
Ben amd den intele geçtim tüm sistem değişti. Eski ssdyi taktım sorunsuz açıldı win10 da. Performans vs bir sorun yaşamadım.

Peki yeni anakart ile Windows' u açıp ayarlardan "Sıfırla" dersek yeterli olur mu? Yoksa mutlaka USB üzerinden yeni kurulum mu yapmak gerekir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı