Çözüldü Anakart VGA Işığı neden yanar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
ASUS TUF X570 anakartımın üstündeki VGA LED'i arada sırada yanıyor, nedeni nedir? Toplarken bir şeyi yanlış bağladımda anakart bir uyarı mı veriyor acaba?

Dosya Ekleri

• 20190926_002947.jpg
    20190926_002947.jpg
    721,9 KB · Görüntüleme: 1.669
Çözüm
Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın.
Konuyu hortlatayım aynı hata bende de var ve Müşteri hizmetleri ile görüştüm bir kaç kez . Ramlerden birini çıkarınca ışık söndü ama mhz tabi değişti. Biosa girdim mhzyi yükseltyim 5600e çektim ve 2.yi taktım.Gene ışık yanmaya başladı ayrıyeten monitör bilgisayar açılırken geç açılıyor Asus tuf diye bi yazı sadece biosa gireceğim de çıkıyor deyse direk Windows açılıyor ama geç açılıyor.
Asus Tuf B760M Plus Wifi DDR5 Anakart kullanıyorum. Bu beyaz VGA ışığı nası kapanacak eski kartımda hiç bir sorun yoktu yeni karta geçtim bu sorunla uğraşıyorum Çözen yokmu

Arkadaşlar merhaba. Aynı sorun bende de vardı. DisplayPort veya HDMI takınca VGA ışığı yanıyordu ve ekrana görüntü gelmiyordu fakat VGA ile taktığımda sorun çözülüyordu. Yani bendeki sorun anakartın modern kabloları algılamamasıydı. Sorunum anakartın CSM de çalışmasıydı bu yüzden modern ekran kartındaki modern kabloyu algılamıyordu. Yani UEFI'ye çekmem gerekiyordu. BIOS ayarlarında, setting > Advanced > Windows OS Configuration alanında CSM olan ayarı UEFI olarak ayarladığımda sorun çözülecekti. Eski ekran kartında sadece CSM desteği vardı, onu takıp UEFI'ye ayarladığımda bilgisayar reset atıyor ve kendini tekrar CSM'ye alıyordu. Belki reset atmasını engelleyip çözebilirsiniz. Ben BIOS ayarlarına bir şey olur diye reset atarken bilgisayarı kapatma yöntemini yapmadım. Hem CSM hem UEFI desteği olan bir ekran kartı taktım. Ayarı UEFI'ye çektim ve bilgisayarı kapattım ardından ikisini de destekleyen ekran kartını çıkarıp yeni model ekran kartını taktım ve sorun çözüldü. Yani bendeki sorun anakartın CSM modunda olmasından dolayı UEFI ayarındaki ekran kartını ve kablolarını algılamamasıydı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

Aynı sorun bende yaşıyorum MSI B760M g anakartta PC başlattımda boot etmeye başlayınca monitör güç gelmiyor VGA ışı 30 saniyeden fazla yanıyor ondan sonra monitör güç geliyor o arada monitör uyku moduna giriyor geri çıkıyor eski anakartımda böyle bir sorun yoktu anında geliyordu sizler ASUS'ta yaşamınız ben MSI'da ASUS sıkıntılı diye MSI aldım şansıma MSI'da sıkıntı çıktı BIOS güncelledim her şeyi yaptım sorun hale devam ediyor çözen olursa haber versin.

Monitörü değiştirdim Sorun çözülü sorun : Excalibur monitörden kaynaklanıyormuş :D

Konuyu hortlatayım aynı hata bende de var ve Müşteri hizmetleri ile görüştüm bir kaç kez . Ramlerden birini çıkarınca ışık söndü ama mhz tabi değişti. Biosa girdim mhzyi yükseltyim 5600e çektim ve 2.yi taktım.Gene ışık yanmaya başladı ayrıyeten monitör bilgisayar açılırken geç açılıyor Asus tuf diye bi yazı sadece biosa gireceğim de çıkıyor deyse direk Windows açılıyor ama geç açılıyor.
Asus Tuf B760M Plus Wifi DDR5 Anakart kullanıyorum. Bu beyaz VGA ışığı nası kapanacak eski kartımda hiç bir sorun yoktu yeni karta geçtim bu sorunla uğraşıyorum Çözen yokmu

2025 yılının ilk mesajıyla konuyu hortlatmanın gururunu yaşıyorum 🙂

Bu olayı internette araştırmadan önce, monitörü açıp bilgisayarı çalıştırdığım zaman sorunun olmadığını kendi deneyimimle çözmüştüm. ASUS PRIME H610M-K anakartımın üzerinde ışık olmamasından ötürü bu durumu power ışığının sürekli kapanıp açılması ile gösteriyordu. Bilgisayarı yeniden başlatıp sorunu gideriyordum. Yeni bir anakart satın aldıktan sonra ( ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D5) bu sefer anakart üzerindeki ışıklarla kendini gösterdiğini gördüm. Anakartı teknik servise gönderin demelerini anlayamadım. Ortada bir bug var ve firmanın bu bugdan haberi yok sanırım, anakartımı yeniledim yine var yine var. Bios güncel olmasına rağmen sorun hala giderilebilmiş değil. Bilgisayarın kullanımına etki eden bir durum olmuyor ama kasanın içinde yanan o ışık baya bir can sıkıyor 😀.

2025 yılının ilk mesajıyla konuyu hortlatmanın gururunu yaşıyorum 🙂

Bu olayı internette araştırmadan önce, monitörü açıp bilgisayarı çalıştırdığım zaman sorunun olmadığını kendi deneyimimle çözmüştüm. ASUS PRIME H610M-K anakartımın üzerinde ışık olmamasından ötürü bu durumu power ışığının sürekli kapanıp açılması ile gösteriyordu. Bilgisayarı yeniden başlatıp sorunu gideriyordum. Yeni bir anakart satın aldıktan sonra ( ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D5) bu sefer anakart üzerindeki ışıklarla kendini gösterdiğini gördüm. Anakartı teknik servise gönderin demelerini anlayamadım. Ortada bir bug var ve firmanın bu bugdan haberi yok sanırım, anakartımı yeniledim yine var yine var. Bios güncel olmasına rağmen sorun hala giderilebilmiş değil. Bilgisayarın kullanımına etki eden bir durum olmuyor ama kasanın içinde yanan o ışık baya bir can sıkıyor 😀.
Sorunu çözdünüz mü benim sistemde gıgabyte B450m s2h modeli vardı hiç hir sorun yoktu msı B550m pro vdh wifi modelini aldım bu sorunla karşılaştım

Ryzen 7500F
MSI Pro B650 m p
Corsair 16*2 32 DDR 5 RAM 6000 MHz
Kingston M.2 SSD
Hihgpower elemental 750 watt PSU
XFX 5600 XT ekran kartı
Sistemim bu şekilde bilgisayar biraz uzun süre (2-3 saat) kapalı beklediğinde ilk açılışta Anakarttaki VGA ışığı yanıyor sistem açılmıyor ve görüntü gelmiyor.
Kapama tuşuna basınca sanki BIOS ekranindaymış gibi anında kapanıyor. 5-10 kez aç kapa yapınca görüntü geliyor oyunlarda vs hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ama kapatıp sabah açtığımda VGA ışığı yanıyor Tekrar aç kapa yaparak görüntü gelene kadar uğraşıyorum bir fikri olan var mı?

ASUS TUF X570 anakartımın üstündeki VGA LED'i arada sırada yanıyor, nedeni nedir? Toplarken bir şeyi yanlış bağladımda anakart bir uyarı mı veriyor acaba?
Merhaba,

Soru ve çözüm tarihi üzerinden epey bir zaman geçmiş ancak farklı bir senaryo için bulduğum çözümü paylaşmak isterim.

benzer bir sorunu farklı bir koşul altında yaşadım. Pc yük altındayken yanlışlıkla kapattım ardından anakart üzerindeki vga ışığı yanık kalmaya başladı, gpu'yu ve pc'yi restart ettim ancak çözülmedi. Farklı bir alternatif olarak pc'yi "shutdown /s /f /t 0" komutu kullanarak kapattım ardından yeniden açtığımda sorun kendiliğinden düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı