Çözüldü Anakart VGA Işığı neden yanar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BerzerkFrost

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2015
Mesajlar
2.358
Makaleler
1
Çözümler
22
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Memur
ASUS TUF X570 anakartımın üstündeki VGA LED'i arada sırada yanıyor, nedeni nedir? Toplarken bir şeyi yanlış bağladımda anakart bir uyarı mı veriyor acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 20190926_002947.jpg
    20190926_002947.jpg
    721,9 KB · Görüntüleme: 933
Çözüm
Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın.
Sorduktan sonra buraya da bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim bende halen sorun devam etmekte. Bilgisayarı normal kapatıp açtığımda problem olmuyor fakat yeniden başlat dediğimde VGA ışığı yanıyor ve biosa giremiyorum.
Teknik servisle görüştüm. Sorunun birçok forum da konu olduğunu ve sadece Tuf ailesinde olmadığını Asus modellerde olduğunu ve bunun bir özellik olup olmadığını sordum. Görevli böyle bir özellik olmadığını söyledi. Ekran kartını eski anakartımda (gigabayt b450m s2h) da denedim ve sorunsuz çalıştı ama anakartı denemedim. Sistemi başka bir ekran kartı ile denememi sorun devam ederse servise göndermemi söyledi. Ayrıca sorunun işlemciyle de alakalı olabileceğini pinleri kontrol etmemi söyledi. Ancak işlemci hata ışığı yanmıyor. Eski bir tane kart vardı onunla deneyeceğim hata devam ederse anakartı servise göndereceğim.
 
Monitörümü asla tuşundan kapatmamama rağmen anakart açılışta VGA arıza ışığını yakıyor. Ama bunu sürekli yapmıyor. Yansın ne olacak diyorum sonuçta görüntüm geliyor testlerini de yaptım hiçbir problem gözükmüyor fakat açılışta bu ışığın yandığı zamanlarda biosa giremediğimi fark ettim. Monitöre direkt Windows ekranında görüntü geliyor. Bunun bir çözümü yok mu cidden birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Tıpa tıp aynı sorun bende de var. Bilgisayarımı açtığımda display port yok hatası veriyor ve monitör kapanıyor. Anakart logosunu göremiyorum bu yüzden. Windows şifre girme ekranında görüntü geliyor sadece ve beyaz ışık açık kalıyor (vga led).

Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Bir anda başıma geldi. Monitörüm Asus tuf vg27bq. Anakartım asus tuf b550 plus wi-fi modeli. ekran kartım yine Asus tuf rtx 3070. Birçok şey denedim sorunu çözemedim. Yardımcı olacak var mı?
 
Tıpa tıp aynı sorun bende de var. Bilgisayarımı açtığımda Display Port yok hatası veriyor ve monitör kapanıyor. Anakart logosunu göremiyorum bu yüzden. Windows şifre girme ekranında görüntü geliyor sadece ve beyaz ışık açık kalıyor (VGA LED).

Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Bir anda başıma geldi. Monitörüm ASUS TUF VG27bq. Anakartım ASUS TUF B550 PLUS Wi-Fi modeli. Ekran kartım yine ASUS TUF RTX 3070. birçok şey denedim sorunu çözemedim. Yardımcı olacak var mı?

Sizinle birebir aynı anakartlı bir sistemi arkadaşıma topladım. Ekran kartı olarak ASUS ROG 5700 kullandık. 3600XT işlemci kullandık. ASUS TUF VG24 ile kullanıyor ve hiç buna benzer sorunlar yaşamadı kendisi anlam veremiyorum gerçekten.
 
Sizinle birebir aynı anakartlı bir sistemi arkadaşıma topladım. Ekran kartı olarak ASUS ROG 5700 kullandık. 3600XT işlemci kullandık. ASUS TUF VG24 ile kullanıyor ve hiç buna benzer sorunlar yaşamadı kendisi anlam veremiyorum gerçekten.
16 Mayıs pazar sabahı bilgisayarı yine normal bir şekilde açtım. Bu sefer anakart logosu gözükerek açıldı sistem. VGA ışığı doğal olarak yanmadı. Bu yanan vga ışığının tamamen bir bug olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü ışık yanarken yada yanmazken performansta bir değişiklik olmuyor. Herhangi bir grafik hata mesajıyla da karşılaşmıyorum.

Ayrıca ek bir bilgi vereyim. Sistem açılırken bu vga ışığını nasıl yaktırmam diye düşündüm ve anakart logosunu görmememe rağmen açılışta ‘del’ tuşuna basarak bios’a girip, sistemi bios üzerinden yeniden başlatınca monitörde anakart logosu gözükerek açıldı bilgisayar ve vga ışığı da sönmüştü.
 
Arkadaşlar z590 tuf wifi kullanıyorum bende de aynı sorun var DP kablosu ekran kartıma bağlıyken biosa giremiyorum ve anakartta vga beyaz LED yanıyor oyunlarda falan ekran kartında herhangi bir sıkıntı yok ama biosa giremiyorum.Dp kabloyu anakarta takınca yani işlemciden görüntü alınca biosa girebiliyorum ve beyaz led sönüyo işlemcim 11700k
 
yaşadaığım problem beni buralara getirdi bakalım neler olacak ? :) sıkıntı şu... sabah diyelim pc'yi açtık açınca ön fanlar normal çalışması gereken hızdan bir tık üzeri çalışıyor...kapatıp açınca pc normal çalışıyor... esasında rahatsız edici bir sıkıntı yok ama her pc açılılında kapatıp açmak saçma olur. bir kaç şey denemedim değişmedi... taki bügüne kadar... sabah pc'yi açtığımda vga light beyaz ışıkta yanık kaldığını farkettim. kapatıp açınca beyaz ışıkta gitti... benimde fan üzerinde sıkıntı çıkaran sorun buradan kaynaklanıyor sanırım.

asus tuf gaming b550 plus
asus rtx3600 ekran kartı
asus vg27w monitör
 
Ben Asus Tuf markasından dolayı olduğunu sanıyorum. Çünkü taktığım parçaların sağlamlığından eminim ve sadece monitör kapalıyken ledin yanması anakartta bir tür yazılım hatası olduğunu gösteriyor. Başka Asus Tuf x570 kullanıcısı varsa bu tür bir sorun yaşıyorsa buraya yazsa iyi olur.
Tuf b450 pro kullanıyorum aynı durum bende de var.
 
Asus ROG Maximus XI hero
Intel i-7 8700K
Asus ROG GTX1080Ti
ilk monitörüm AOC AGON 35 Inc 200Hz di DP kablosu ile bağlıydı hic sorun yaşamadım ve simdi yeni Monitör aldım Monster aryond-a27 DP kablosu ile bağladığımda VGA isigi yanıyor HDMi ile bağladığımda hiç bir sıkıntı yok ve Sistemi biraz yenilemek istedim ufak tefek şeylerle

GameMax 1050W 80Plus
SSD 1 TB Crucial
Gskill 32GB 4266Mhz Cl17 Ramleri aldıktan sonra sıkıntılar başladı Ramler uyumlu ve ram testinde sifir sıkıntı bios güncel

3 adet Monitörde denedim DP takınca VGA ISIGI yanıyor.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar önce monitörü açıp sonra bilgisayarı çalıştırınca bir problem olmuyor yazılımdan olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bazen anakart güncellemesinde kasadan ekrana bağlı olduğu porttan görüntü gitmiyor portu değiştirince düzeliyor…
 

Geri
Yukarı