Anakarta Termal Macun Bulaştı

Az önce yeni bir fan ve izopropil alkol siparişi verdim birazdan da işlemci üzerinde ki macunu sileceğim. Şu an ki haliyle anakartın zarar görmeyeceğine dairde nihayet ikna oldum. Öneride bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
İzopropil alkolü, ilerde ekran kartı macununu temizlemek için de kullanabilirsiniz. Aklınıza bulunsun.

Hayır zarar görmez ama en iyisi sen o termal macunu, bir peçeteyi ıslatarak güzelce temizle anakarttan ve kurumasını bekle hafif nemli gözüken bölgenin, ondan sonra PC'yi normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin bir sorun olmaz yani. Yalnız peçeteyi çok ıslatmamaya özen göster hafif nemli olsun hatta belki kulak çubuğuyla daha titiz bir şekilde halledebilirsin bu durumu. Tabii güç kaynağını fişten çekip arkasındaki on/off anahtarını da Off'a getirmeyi ihmal etme. Bir de hocam o sağlıklı bir macunlama işlemi olmamış gibi duruyor. Macunu plastik spatula görevi görebilecek bir materyalle, ince bir tabaka olarak tüm işlemcinin üstüne yayman gerekmekte.

Dostum ıslatarak demeyelim izopropil alkol ile daha iyi olur su ile yaparsa oksitlenme olabilir kartta

Dostum ıslatarak demeyelim izopropil alkol ile daha iyi olur su ile yaparsa oksitlenme olabilir kartta.

“Islatarak”tan kastım kolonya ya da alkoldü zaten hocam düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Bildiğimiz su ağlatır tabii 😅

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı