Çözüldü Anakartım arızalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alrakim

Picopat
Merhaba Technopat Sosyal, anakartımın arkasında kırmızı bir ışık var.
RAM slotlarında ise bellekleri 1 ve 3'e takınca bilgisayar açılmıyor ve sürekli kendini resetliyor ama 2 ve 4'e takarsam sıkıntı yok.
Anakartımda bir sıkıntı mı var?
BIOS güncellendi.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 3600X.
MSI B450 Tomahawk Max.
MSI 2060 Super Gaming X
Kingston Fury Renegade 32 GB (2x16)
Fotoğrafı.

de2b6fe7-0c61-439f-a11c-49a183a119d1.jpg

Sorun var mı yok mu anlayamadım ama zaten A2 ile B2 slotlarına takılması gerektiği söylenmiş kılavuzda. İlk RAM'i taktığında da A2 slotuna takmalıymışsın.Eki Görüntüle 2012309
Teşekkür ederim benim böyle konularla ilgili pek bir bilgim yok biraz içim rahatladı fakat kırmızı ışık biraz şüpheli geliyor yakın bir zamanda bilgisayarı temizletmeye vermiştim çalışan bellek çalışmıyor olarak geldi, acaba bir parça yanlış takıldı da ondan mı kırmızı ışık veriyor pek anlamadım.

Ara sıra bazı uygulamalar çökünce (tarayıcı hataları, oyun kapanmaları) sistem arızası düşünmeye başladım.

Teşekkür ederim benim böyle konularla ilgili pek bir bilgim yok biraz içim rahatladı fakat kırmızı ışık biraz şüpheli geliyor yakın bir zamanda bilgisayarı temizletmeye vermiştim çalışan bellek çalışmıyor olarak geldi, acaba bir parça yanlış takıldı da ondan mı kırmızı ışık veriyor pek anlamadım.

Ara sıra bazı uygulamalar çökünce (tarayıcı hataları, oyun kapanmaları) sistem arızası düşünmeye başladım.

Işığın hangi LED'e ait olduğunu çıkaramıyorum fotoğraftan, DRAM ise RAM arızasına işaret ediyordur. 1-3 slotlarına takıp mı yolladılar anlayamadım. Belki RAM'leri yanlış bir sırayla takmışlardır. Tek RAM'i A2 slotuna takıp ışığın sönüp sönmediğine bak veya daha düzgün bir fotoğraf yardımcı olabilir.

Işığın hangi LED'e ait olduğunu çıkaramıyorum fotoğraftan, DRAM ise RAM arızasına işaret ediyordur. 1-3 slotlarına takıp mı yolladılar anlayamadım. Belki RAM'leri yanlış bir sırayla takmışlardır. Tek RAM'i A2 slotuna takıp ışığın sönüp sönmediğine bak veya daha düzgün bir fotoğraf yardımcı olabilir.
A2'ye tek RAM taktım hala kırmızı ışık yanıyor, fotoğrafı nasıl çekeceğimi bilemedim arkası pek gözükmüyor.

En yakın böyle gösterebiliyorum.

1.jpg

Düzenleme: Deniyorum hemen.

Sistem çalışıyor ise MSI Center üzerinden Mystic Light'ı indirip LED'leri kapatmayı da dener misin?

Kapatabildim evet RGB'miş yani bu sorun yok anlamına geliyor değil mi? İçim bayağı rahatladı teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın böyle gösterebiliyorum

Eki Görüntüle 2012363

Düzenleme: Deniyorum hemen.

Kapatabildim evet RGB'miş yani bu sorun yok anlamına geliyor değil mi? İçim bayağı rahatladı teşekkür ederim.

Hocam ilk olarak bunu söyleyecektim zaten ama RAM falan yazınca daha da detaya inmek zorunda kaldım. Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı