Anakartın ses kartını iptal edip PCI ses kartı almak

Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi günler, anakartın ses çipi bozuk, BIOS'tan anakart'ın ses kartını iptal edip, bilindik marka PCI ses kartı alıp taksam sorun çözülür mü?
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İptal etmeseniz de çözülür. İkisi ayrı chipsetler. Dolayısıyla taktığınız PCI slotu tarafından okunduktan sonra Windows üzerinden sürücülerini kurduğunuz müddetçe sorun olmayacaktır.
 
Sayın arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ediyorum, USB'li ses kartı aldım sorun çözülmedi cızırtı var bilgisayarda, bilgisayarcıya götürdüm anakartın onboard da sıkıntı var anakartı değiştir dedi ondan sizlere danışmadan yapamadım, PCI ses kartı alacağım sizlerin tavsiyesiyle inşallah düzelir bu sefer teşekkürler.
 
Aldığınız DAC'ı paylaşır mısınız? Çünkü harici ses kartı ile cızırtı alıyorsanız dahili (PCI ya da PCI-E) ses kartı ile de almanız muhtemel. Kullandığım ekran kartında CW paraziti ses kartıma sekiyor mesela ve kulaklığıma yansıyor bu parazit. Sizdeki sorun belki statik elektrikten kaynaklı bir cızırtı olabilir. Eğer DAC kaliteli değilse bunu filtreleyemeyip kulaklığa veya bağladığınız hoparlöre yansıtması muhtemel.
 
Benimde başıma gelmişti bu olay. Anakart üzerindeki ses çipinde sorun vardı. Ucuzundan bir ses kartı almıştım o zaman, ve sorun hallolmuştu. BIOS üzerinden çipi disable etmiştim ama ben yine de.
 
Böyle bir USB'li ses kartı Bunda'da aynı sorun vardı cızırtı yapıyordu aygıt yöneticisinden anakartın ses kartını iptal etmeme rağmen.
Benim de başıma gelmişti bu olay. Anakart üzerindeki ses çipinde sorun vardı. Ucuzundan bir ses kartı almıştım o zaman, ve sorun hallolmuştu. BIOS üzerinden çipi disable etmiştim ama ben yine de.

Üstat USB olarak mı aldınız, yoksa PCI olarak mı ses kartını?
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-12-02 at 21.59.19.jpeg
    WhatsApp Image 2021-12-02 at 21.59.19.jpeg
    226,4 KB · Görüntüleme: 42
Bu tarz DAC'lar günü kurtarmak için alınıyor oluşabilecek herhangi bir elektriksel kaçak (şase yapma veya statik elektrik) direkt olarak kullandığınız cihaza cızırtı olarak yansır. Ayrıca anakart ses işlemcisini iptal etmeniz size bir şey kazandırmaz çünkü anakartın ses yongasından bağımsız çalışıyor. Bütçenizi belirtmemişsiniz o yüzden geniş bir aralıktan ikinci el ilanlara göre tavsiyede bulunacağım. Bunlar geneli Internal ses kartları olacak çünkü DAC'lar biraz daha pahalı oluyor.

Giriş seviyesi olarak Asus Xonar serisini önerebilirim eğer anakartınızda PCI slotu varsa alabilirsiniz. Güncel platformlarda PCI slotu olmadığı için kontrol etmenizde fayda var. Asus Xonar D1, D2, DX, D2X modelleri güzeldir.

Creative Sound Blaster Z de güzel bir ses kartıdır ikinci elde 750 TL fiyat bandında görebilirsiniz.

Sıfır öneremeyeceğim maalesef çünkü Xonar dahil giriş seviyesi bazında yakın zamanda adam akıllı bir ses kartı göremedim açıkçası. Xonar SE vardı iş görür nitelikte 250-300 lira bandında sıfır almak isteyenler için gayet alınabilir bir ses kartıydı ama şu anda en ucuz 500 liraya görmek çok üzücü. Xonar D1 kullanmaktayım D2'nin alt versiyonu memnunum kullandığım 95 ohm kulaklığını rahatlıkla besleyebiliyor ve yeterli netliğe sahip. D2, D1'den daha iyi bir ses kartı 350 liraya ikinci elde bulunması gayet iyi. Elimde D1 olmasa almak isteyeceğim bir ses kartı olurdu.

Genel tavsiye olarak şu anda Creative Sound BlasterX G5 amazonda yaklaşık 1500 lira. Dolar bu seviyedeyken bu fiyata daha iyisini bulamazsınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı