Andımız geri dönüyor

@bitwise sana hak vermeye çalışıyorum fakat bir yandan daha geçen günkü ülkenin kurucusuna saygısızlığı yapacak nesillerin artması ihtimali yüzünden geri vazgeçiyorum. Bu söylem ayrıca bölücü zihniyetin ant hazımsızlığı için kendilerine dayanak gösterdikleri söylemdir. Hatırlatayım.

@bitwise sana hak vermeye çalışıyorum fakat bir yandan daha geçen günkü ülkenin kurucusuna saygısızlığı yapacak nesillerin artması ihtimali yüzünden geri vazgeçiyorum. Bu söylem ayrıca bölücü zihniyetin ant hazımsızlığı için kendilerine dayanak gösterdikleri söylemdir. Hatırlatayım.

Ben de Turk olmaktan gurur duyuyorum. Ataturk'e ya da bir baska tarihteki onemli insana saygisizlik yapmak degil burada kastettigim sey.

Sadece sunu diyorum, ben devletin ideolojik dayatmalarini okullarda gormekten rahatsiz oluyorum.
"Almanya yenilince biz de yenilmis sayildik" gibi sacmaliklardan bahsediyorum.
Mesele Turk'um demekten rahatsiz olmak meselesi degil. Cogu insanin algilayamadigi nokta burasi.
Mesele, okula cocugunu herhangi bir ideolojiye sempati kazanmasi icin gondermeme meselesi.
Fen Matematik Turkce ogretin, gerisi sizin isiniz degil.
Ben cok okudum andimizi, hatirlayin. Asker gibi dizerler, hazirolda beklersin. Anlamsiz.
Ayrica kimsenin andimizi okudugu icin dogru ve caliskan oldugunu da dusunmuyorum.

Bak mesela, okullarda "Din Kulturu" dersi adi altinda "Islam egitimi" veriliyor. Burada eminim ki cogu kisi "Vaftiz etmek" ne demek bilmez. Ama ezberden 10 tane sure okur. Genel dinler hakkinda egitim vermesi gereken ders, sistematik olarak tek bir dini empoze etmek seklinde sunuluyor.

Okullarin vazifesi siyasi ideoloji ve din empoze etmek degil. Herkes icin ayni olan, din-dil-irk-inanc ayrimi gozetmeksizin esit sekilde bilgi vermek olmali. Bu yuzden yanlis.

Bu konu nasıl tartışılabiliyor? Yani nasıl gelebildik bu günlere? Türküm, doğruyum, çalışkanım demek kimi rahatsız edebilir? Omurgasız hain birisini rahatsız edebilir belki evet. Zaten içinde hissetmeyen birisinin söylemesinin anlamı bile olmaz. Burası Türkiye ve bizim andımız okunur. Suriyeliler okuyacaksa önce kendi ülkelerine dönüp orada okusunlar.

Buradaki çoğu üye gibi bende okudum. Doğru ve çalışkan olmadık ama büyüklerimize, ülke kurucusuna saygıda kusur da etmedik. İkinci olarak 10 yılda milli eğitimin başına işini düzgün yapan birileri geçti de tek sorunumuz andımız kaldı. Hem 5 yıl boyunca kaldırdık da ne oldu? Zırt pırt sınav değişikliğiyle öğrencileri fırıldağa benzettik.

Son düzenleme:
@bitwise hocam fakat bu kisla olmasiyla degil milli benlik ile alakali. Zaten milletimiz cogu seyde bana dokunmayan yilan bin yasasin mantiginda. Bir de bu tarz seylerin kaldirilmasi milli benligimizi iyice kaybetmemize neden olacaktir. O yuzden dogru bulmuyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı