Android 2D oyun için hangi dil öğrenilmeli?

Sydatolo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben C++başlangıç düzeyinde biliyorum, peki ben C++'dan sonra hangi dile geçebilirim? (Yapmak istediklerim; Android'de 2D oyun yapmak, vs.)

Unity ile C# kullanarak yapabilirsiniz.

Katılıyorum bende yakın geçmişti oyun geliştirmeye başladım öncesinde C# bilgim vardı zaten. Oyun için Unity ve C# bence.

C++, Java hatta Python da kullandım.

C# ile mario tarzı 2D oyun yapılabilir mi Unity'den
Unity ile yapılamayacak oyun yok. İmkanlar ve hayal gücü dahilinde her oyunu yaparsın. Oyun motoru zaten hocam bunun için var :)

Forumu gerçekten Unity sevenler basmış :D . Ben de bir Unity sever olarak Unity + C# öneririm. En popüler oyun motoru ve çok fazla kaynak var. Yine de objektif olmak adına Cocos2d-x i söylemeden geçmeyelim sonuçta C++ oyun motoru ve o da son derece popüler. Cocos Creator ile birlikte kullanımı da kolaylaşmış olsa gerek. Daha önce kullanmadım ama C++ devam etmek isterseniz bakabilirsiniz. Ben yine de Unity öneririm. Hem 2D hem 3D için önü son derece açık bir motor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı