Android mi iOS mu?

Ben zaten benim konumdan aldığını söylemedim. Bana ilgili AnTuTu puanını veya her hangi bir ilgili bölümü paylaşır mısın? Neye göre A12'yi ilk '20'ye koymuş AnTuTu bizde bilgilenelim.
Ben onu YouTube videosunda görmüştüm ama sanırım o derenin altından çok sular akmış, her neyse. Yine benchmark'a bakarsan işlemci performansı oldukça düşmüş fakat aynı dönemde çıkmış Android cihazların yanında yağ gibi akıyor. (XS Max) İnanmıyorsan yan yana S10+ koy dene.
Senin dediğin ayrıntıya giriyor. Ben ayrıntıya girmediğimi yukarıda belirttim.
Benim karşılaştırdığım özelliklerin hepsini, her karşılaştırmada bulabilirsin.
Dostum bak sana bu karşılaştırmaları neden yaptın demiyoruz, zaten kimse buna bir şey diyemez. İşletim sistemi karşılaştırması yapmışsın gibi duruyor ancak donanım karşılaştırmışsın. Ancak piyasada sadece 3 tane Android cihaz yok, bir sürü var.

O bakımdan donanım faktörünü çıkartırsan, kullanılan belleğe, işlemciye ve o benchmark puanlarına rağmen iOS sence de daha performanslı değil mi? Android'in süper akıcı olması için en iyi işlemciyi, en iyi RAM'i takman gerekmiyor mu? Doğruları konuşalım biraz.

Makalenin 10/1'ini okumadan sallıyorsunuz.
Sallamaya gelmedim. Bir içeriği tanıtan şey başlığıdır. Madem içeriğiniz başlıktan farklı, başlığı ona göre koyun.

Konu sadece başlık da değil. Cihazları karşılaştırıyor olsanız bile, sadece Samsung vs iPhone olsa bile ikisinin de bir sürü cihazı var. O hâlde spesifik cihaz belirtin.

Çözünürlüğe böyle yazmışsınız,
Çözünürlük (1440x3120 (QHD+) vs 1290x2796 (FHD+)) %6
halbuki 4k çözünürlüğe sahip Sony Xperia 1 V cihazı mevcut.

Burada böyle yazmışsınız,
Zoom (100x vs 25x) %75
halbuki 100x her telefonda yok.

Demek istediğim karşılaştırma da mantıklı değil.

Genelleme yaptım yoksa 120x te var. Ayrıca telefonlardan bahsettim:
Öncelikle iki işletim sisteminin avantajlarına bakalım: (Android = S24U, iOS = iPhone 15PM. Yüzdeler kafadan yuvarlamalar ile yapılmıştır.)

o zaman insanlara yanlış bilgi verme. Bir tane daha okumayıp sallayan vaka:
her iki tarafın da avantajları/benzerlikleri var, her iki tarafın da prime dönemleri var

Şuan 15PM testlerinde uzun süreli yüksek grafikli oyunlarda, bir süre sonra fps dalgalanması ve ısı artması yaşanıyor. Hatta bilmem hiç baktın mı ama A17Pro SD8G3'e göre, 3nm olmasına rağmen daha çok Watt tüketiyor.

Neyse, elinize sağlık. İnsanların yapamayacağı hesaplamaları yapmışsınız.

Android cihazlar diyince aklınıza 20K telefon geliyorsa o sizin probleminiz. Yani 15PM ile J7 prime'ı denk tutuyorsanız gerçekten problemleriniz var demektir.

Neyse, elinize sağlık. İnsanların yapamayacağı hesaplamaları yapmışsınız.
Eyw dostum. Ben insanların, popüler kültür köleliğinden çıkmasını ve at gözlüklerini çıkarmasını istiyorum ama sanırım böyle şeyler paylaştıkça daha da hırçınlaşıyorlar :/
Ayrıca haklısınız, makalenin %60-70i donanım karşılaştırması olmuş bundan dolayı başlık hatalı.

İşletim sistemi olarak da ahım şahım bir karşılaştırılcak yanları yok. İkisi de nerdeyse aynı olmaya başladı.

o zaman insanlara yanlış bilgi verme.
Tartışmayı bildiğini düşünmüyorum, en azından ben hatamı kabul ediyorum ve orada bilgi vermemiştim. Bilgi verdiğimde zaten belirtirim. Ancak senin yaptığın bütün karşılaştırmalar problemli ve kabul de etmiyorsun. Bu sebeple daha fazla uzatmayacağım.

Ayrıca popüler kültür diyorsun ancak ben ne forumda ne de sosyal medyada iOS'un göklere çıkartıldığını görmedim, daha çok sanki her yerde Android seviciliği var, sanki popüler kültür değil de fanboy gibi duruyor ancak sen bilirsin yine de.

Tartışmayı bildiğini düşünmüyorum, en azından ben hatamı kabul ediyorum. Ancak senin yaptığın bütün karşılaştırmalar problemli ve kabul de etmiyorsun. Bu sebeple daha fazla uzatmayacağım.
Makalede hatalı olan tek şey İşletim Sistemi karşılaştırması adlı başlıkta %70 gibi oranla donanım ve telefon karşılaştırmak. Ayrıca:
Bu mesajımı görmedin sanırım.

Günümüzde böyle insanlar var. Ben onları düzeltmeye çalışıyorum.

Çok uzatmaya gerek yok iOS daha akıcı, güvenilir ve iyi. Android'in tek iyi yanı kullanıcıyı özgür bırakması.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…