Android mi iOS mu?

Bence telefonda, günlük kullanımda iOS', daha güzel buluyorum. Çünkü iOS uygulamaları harbiden iş görüyor ve tasarımları çok iyi. Telefonu genelde not tutmak, kitap okumak, arada spor aktiviteleri ve internettte gezinmek için kullanırım. iOS iyi iş görüyor. Oyun oynamak ve sosyal medya için kullanmıyorum telefonu. Bu yüzden 5-6 yılda bir telefon değiştiririm ve telefonlara çok para vermeyi de anlamsız bulurum. İleriki zamanda ablam iPhone 15 alırsa bana 11'ini verecek. Almaz ise ben de Android cihaz alırım artık uyguna.

Onun dışında günlük kulllanımda Android ve IOS'da aslında basit ve kolay işletim sistemidir. İş donanımda biter. Zamanında iPhonedio kanalı, iPhone 12 Minnak'ın çok az pil kapasitesi ile çok pil kapasitesi olan Android cihazlara göre pilinin nasılda onlara göre daha uzun olduğunu göstermişti. Burada iOS'un optimizasyon üstünlüğü var ama fiyat performans olarak bakarsanız durum o zaman işler değişir tabii.

Androdi'i artık emülatörde oyun oynamak için kullanıyorum tek. 120 Hz desteği sunuyor emülatörler. Bu Android'in esnek bir işletim sistemi olması ve bedava kullanmamızı sağlıyor bu yönden güzeldir Android.

Son düzenleme:
Tasarım konusunda çok iyi Ben Samsung'un tasarımını çok kaba buldum. Ama malzeme kalitesi mükemmel resmen kırılmaz birşey yapmışlar. Tabu şuan bizim konuştuklarımız, "her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır" deyimine örnek olur. Onun dışında çok fazla lens içermesi benim en sevdiğim yanlarından bir tanesi. Ayrıca basit bir günlük kullanım için çok pahallı telefonlar. Ben oyun geliştiricisiyim. Motor olarak Unreal Engine 5 kullanıyorum. Animasyon yaparken, hassas ve yumuşak yapabilmek için telefonunu kullanabiliyorsun. Yani telefonunu nasıl haraket ettirirsen salise salisesine bir frame ekleniyor ve inanılmaz gerçekçi animasyonlar yapabiliyorsun. (Hatta Film bile yapanlar var) Ama ne yazık ki bu özellik sadece iPhone telefonlarda var.

Tasarımına bir şey diyemiyorum. Çünkü zamanında iPhone X çıktığında çok fena dalga geçtiler telefon tasarımıyla ve ben hala onun etkisindeyim. Çok cringe buluyorum o tasarımları.

Samsung ise S10 ile birlikte sadece kamera ekledi ve süper bir şey oldu.

S'serisi mükkemmel ama S24U o mükemmelliği biraz bozmuş ustam.
Galiba gerçeğe yakın renk ve dinamiklik veriyor ekranı. Umarım doğru anlatmışımdır. Yani resimlerdeki alan derinliği olsun, ekran kalitesi olsun, renkler olsun resmen cam gibi görüntü veriyor yanlış bilmiyorsam. Çağ atlatmışlar.

Ama tasasarım kişiden kişiye göre.
Cihazın belki gücü düşüktür yada kronik sorunları vardır orasına yorumum yok.

Ekran konusunda şuan üstüne yok, yanlış hatırlamıyorsam 15PM'nin ekranını da Samsung üretti.

Arayüz olsun, uygulama açılışları, uygulamadada gezinirken olan animasyonlar olsun daha rahat hissettiriyor.
Not: İki tarafında amiral gemisi cihazlarını kullandım.
"Arayüz ve akıcılık" tamamdır dostum.

@the world is yourss bunun işletim sistemiyle veya işlemciyle alakası yok ki. iOS'taki efektlerden ötürü öyle zannetmişsinizdir. Yoksa Android cihazlarda yenileme hızı daha fazla oluyor, mümkün değil daha yavaş olmasının.

Bütün her şeyi geçtim, her şeyde iOS daha iyi olsa bile mümkün değil arayüzde daha akıcı olmasının. Bu dediğinizin psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Aşağıdaki karşılaştırma videolarına bakabilirsiniz. Kimi yerde iPhone geçiyor kimi yerde Samsung. Kafa kafayalar, aralarında günlük kullanımda farkedilmeyecek farklar var. Buna rağmen iOS daha akıcı diyemezsiniz. Sadece arayüz efektleri Android'den farklı olduğu için akıcı hissediyorsunuz. Hâlbuki öyle değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

...daha rahat hissettiriyor.
Zaten siz de öyle demişsiniz. Daha rahat "hissettiriyor", ama hissetmekle gerçek olan başka. O yüzden dediklerinizin psikolojik olduğunu düşünüyorum dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…