Android mi iPhone mu kullanışlı?

Şahsen iOS işletim sistemine sahip olduğu için Apple marka telefonların daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Android bildiğim kadarıyla Google'a bağlı bir firmadır ve neredeyse bütün telefonlara aynı işletim sistemlerini üretiyor, firmalar kendince eklemeler yapıp kullanıcıya sunuyor. iOS ise Apple firmasının kendi ürettiği bir işletim sistemi ve sadece kendi telefonlarında kullanıyor. Bu sebeple Apple marka telefonlar stabilite ve kullanılabilirlik açısından Android tabanlı telefonlara kıyasla daima bir adım önde olmuştur. Kişiselleştirme açısından ise Android daha geniş bir yelpaze sunuyor, zaten en büyük kozunun da bu olduğu söylenilebilir.
Apple ürününe verdiğiniz parayı Android ürününe de verirseniz Android'de de stabilite ve performans alırsınız. Google'ın kendi telefonu Nexus'u alırsanız ya da Android One gibi telefonları sade, işlenmemiş Android kullanırsınız. Ama Apple'da aksesuar için harcamanız gereken para ve yanında gelenleri ile Android bir telefonunkini karşılarştırırsanız o zaman neden Android daha mantıklı anlarsınız. Ben Apple'a son senelere kadar saygı duyardım artık nasıl para kazınırız derdine girdiler resmen, over priced ve gereksiz aksesuarları sürekli artan telefon fiyatları biraz can sıkıcı duruma geldi.

Apple ürününe verdiğiniz parayı Android ürününe de verirseniz Android'de de stabilite ve performans alırsınız. Google'ın kendi telefonu Nexus'u alırsanız ya da Android One gibi telefonları sade, işlenmemiş Android kullanırsınız. Ama Apple'da aksesuar için harcamanız gereken para ve yanında gelenleri ile Android bir telefonunkini karşılarştırırsanız o zaman neden Android daha mantıklı anlarsınız. Ben Apple'a son senelere kadar saygı duyardım artık nasıl para kazınırız derdine girdiler resmen, over priced ve gereksiz aksesuarları sürekli artan telefon fiyatları biraz can sıkıcı duruma geldi.
Açıkcası sizinle aynı görüşte değilim. Apple'ın markasını kullanarak fiyatını bir miktar yüksek tuttuğu konusunda hemfikirim fakat Android tarafındaki rakipleriyle arasında pek bir fark olduğu söylenemez. Örneğin distribütör garantili S7 fiyatları 2650 TL'den başlamakta. Google'in kendi telefonu olan Pixel'in Türkiye fiyatı ise 2999 TL. Bu bağlamda Apple'ın fiyatının abartılı olduğunu söylemek yanlış olur.

@Asya Ay S7 ile İphone 7 32 GB modelleri arasında 700-800 TL fark var, resmi marka garantisi olanlar arasında. Bu fiyat size göre normal mi?
S7'nin distribütör garantili satış fiyatı 2650 ile 2800 TL arasında değişmekte. İthalat garantili ürünler için diyorsanız başka tabi.

Bu benim aldığım fiyattı. Doların artmasıyla fiyatta artmış. Şuanda 3268 TL'den satıldığını görmekteyim. 500-550 TL civarındaki farkın neden olduğunu da yazımın başında belirtmiştim zaten, dikkatli okuyun.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    17 KB · Görüntüleme: 123
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı