Anime önerisi

• Konuyu başlatan Darqx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 1.923
@Darqx @poyriho Fate izleme sırası tartışması döndüğü gibi spawn oldum. Anime için eskiden yazdığım o izleme sırasıyla ilgili halen aynı şeyleri düşünüyorum fakat bu konuda düzeltmem gereken bazı şeyler var. Ayrıca baya uzun yazacağım ki başka yerlere de yapıştırırım :D.

Fate Zero
Fate Stay Night UBW
Fate Stay Night Heavens feel film üçlemesi
Açık söylüyorum, bu sıradan kesinlikle izlenmemeli. HF'de daha önce hiçbir route'da bahsedilmemiş, Sakura ve Matou ailesi ile ilgili plot twist'i ağır spoiler yiyeceksiniz. UBW'de ise her zaman "e bu karakter niye böyle yapmadı?" sorularıyla doluşacaksınız. Ayrıca Fate route'unun izlenilmesi Archer ve Saber'ı anlamak için aşırı önemli. Özellikle Saber kısmı UBW'de tekrar Fate kadar detaylı açıklanmayacak.

Zero her ne kadar kronolojik olarak FSN'den önce olsa da hem yazarın farklı olması, hem de FSN'den sonra yazıldığı ve route olayı olmadığı için, bütün backstory'nin tek seferde anlatıldığından ilk seferde Zero başlanırsa spoiler yenilecektir. O yüzden ya Zero'yu en son ya da direkt HF öncesi izleyin. Bu ikisi en sağlıklısı olacaktır. Bana kalırsa HF öncesi daha iyi olur.

(Fate stay night 2006 yapımı ile UBW arasında minik farklar var ama olaylar genel olarak aynı. farklı dememin sebebi şu: çünkü visual novellerden uyarlıyorlar. mesela Stay night 2006 da Saber route, UBW de Rİn route, Heavems Feel film üçlemesinde Sakura route.)
Bütün route'ların sadece ilk 3 günü aynı. İlk 3 günden sonra hepsi bambaşka plot'lardan ilerliyor. Fate route'u da tabii ki buna dahil.

Bir route'da route'u etkileyen yaşayan karakterin off-screen ölmesi, bambaşka main heroinler, bambaşka fightlar, bambaşka endingler.. Direkt bambaşka desek yeridir.

@İstanbul Trip Attığınız instagram postu da saçmalıyor. 2006 Animesi her ne kadar kötü bir anime adaptasyonu olsa da Fate route'unu anlattığı için ve tek Fate route'unu anlatan anime olduğundan izlenmeli. Ayrıca her ne kadar gelen geçen herkes tarafından gömülse de dünyayı Fate ile tanıştıran anime olduğunu unutmamak gerek. Bir de bazı soundtrackleri gerçekten iyi. Youtube'a yazarsanız milyon izlenen birçok OST'unu bulursunuz.

Şimdi anime konuşmalarını bitirdim. Bu sefer genel bir anime eleştirisi yapacağım. Hazırsanız başlıyorum; görsel romanı okumuş ve FSN hayranı birisi olarak, animeler ufotable - deen fark etmeksizin hepsi kötü anime adaptasyonlarıdır. İyi anime kısmına lafım yok, fakat kötü anime adaptasyonlarıdır. Zira en basitinden, hepsi hem muhteşem bir anime olan Fate/Zero, hem de muhteşem animasyonlarıyla UBW ve HF, çoğu monologları ve olayları atlıyorlar. Özellikle bu UBW ve HF'de daha da bariz. Öyle ki Emiya Shirou'nun karakterini anlamak için aşırı önemli olan iç monologlarının neredeyse hepsi atlandığından VN dünyasında en iyi yazılmış MC'lerden kabul edilen Shirou, animede ise maksimum orta - ortalama üstü bir MC olarak görülüyor. Savaşlar ise UBW ve HF'de ne kadar iyi olsa da VN'deki o taktiksellik, tek bir hatada bütün savaşın kaybedileceği savaşlara nazaran renk cümbüşü kalıyor. Çeşitli önemli bad endingler ve anime süre kısıtlamalarına etkilenmeden karakterlerin oldukça detaylıca amaçlarının, ideallerinin, karakterlerinin çok daha iyi anlatılması da VN'da olup anime'de olmayan şeyler.

Kısacası bence VN'i okuyun en iyisi. Hiçbir şekilde plot hole, kötü animasyon veya açıklanmayan şeyler ile uğraşmaz, üstüne peak fiction bir yapıtı okursunuz. Evreni, hikayesi, gizemleri, güç sistemi ve karakterleriyle muhteşem bir yapıttır Fate/Stay Night. Steam'e de geçen sene geldi. %100'ü 80 saat süren bir oyuna göre fiyatı nispeten ucuz. Öneririm.

Ondan sonra da zevkine anime izlersiniz fakat VN okuduktan sonra animeye asla aynı gözle bakamayacağınızı da bilin :D.

Son düzenleme:
@Darqx @poyriho Fate izleme sırası tartışması döndüğü gibi spawn oldum. Anime için eskiden yazdığım o izleme sırasıyla ilgili halen aynı şeyleri düşünüyorum fakat bu konuda düzeltmem gereken bazı şeyler var. Ayrıca baya uzun yazacağım ki başka yerlere de yapıştırırım :D.

Açık söylüyorum, bu sıradan kesinlikle izlenmemeli. HF'de daha önce hiçbir route'da bahsedilmemiş, Sakura ve Matou ailesi ile ilgili plot twist'i ağır spoiler yiyeceksiniz. UBW'de ise her zaman "e bu karakter niye böyle yapmadı?" sorularıyla doluşacaksınız. Ayrıca Fate route'unun izlenilmesi Archer ve Saber'ı anlamak için aşırı önemli. Özellikle Saber kısmı UBW'de tekrar Fate kadar detaylı açıklanmayacak.

Zero her ne kadar kronolojik olarak FSN'den önce olsa da hem yazarın farklı olması, hem de FSN'den sonra yazıldığı ve route olayı olmadığı için, bütün backstory'nin tek seferde anlatıldığından ilk seferde Zero başlanırsa spoiler yenilecektir. O yüzden ya Zero'yu en son ya da direkt HF öncesi izleyin. Bu ikisi en sağlıklısı olacaktır. Bana kalırsa HF öncesi daha iyi olur.

Bütün route'ların sadece ilk 3 günü aynı. İlk 3 günden sonra hepsi bambaşka plot'lardan ilerliyor. Fate route'u da tabii ki buna dahil.

Bir route'da route'u etkileyen yaşayan karakterin off-screen ölmesi, bambaşka main heroinler, bambaşka fightlar, bambaşka endingler.. Direkt bambaşka desek yeridir. Fate routu

@İstanbul Trip Attığınız instagram postu da saçmalıyor. 2006 Animesi her ne kadar kötü bir anime adaptasyonu olsa da Fate route'unu anlattığı için ve tek Fate route'unu anlatan anime olduğundan izlenmeli. Ayrıca her ne kadar gelen geçen herkes tarafından gömülse de dünyayı Fate ile tanıştıran anime olduğunu unutmamak gerek. Bir de bazı soundtrackleri gerçekten iyi. Youtube'a yazarsanız milyon izlenen birçok OST'unu bulursunuz.

Şimdi anime konuşmalarını bitirdim. Bu sefer genel bir anime eleştirisi yapacağım. Hazırsanız başlıyorum; görsel romanı okumuş ve FSN hayranı birisi olarak, animeler ufotable - deen fark etmeksizin hepsi kötü anime adaptasyonlarıdır. İyi anime kısmına lafım yok, fakat kötü anime adaptasyonlarıdır. Zira en basitinden, hepsi hem muhteşem bir anime olan Fate/Zero, hem de muhteşem animasyonlarıyla UBW ve HF, çoğu monologları ve olayları atlıyorlar. Özellikle bu UBW ve HF'de daha da bariz. Öyle ki Emiya Shirou'nun karakterini anlamak için aşırı önemli olan iç monologlarının neredeyse hepsi atlandığından VN dünyasında en iyi yazılmış MC'lerden kabul edilen Shirou, animede ise maksimum orta - ortalama üstü bir MC olarak görülüyor. Savaşlar ise UBW ve HF'de ne kadar iyi olsa da VN'deki o taktiksellik, tek bir hatada bütün savaşın kaybedileceği savaşlara nazaran renk cümbüşü kalıyor. Çeşitli önemli bad endingler ve anime süre kısıtlamalarına etkilenmeden karakterlerin oldukça detaylıca amaçlarının, ideallerinin, karakterlerinin çok daha iyi anlatılması da VN'da olup anime'de olmayan şeyler.

Kısacası bence VN'i okuyun en iyisi. Hiçbir şekilde plot hole, kötü animasyon veya açıklanmayan şeyler ile uğraşmaz, üstüne peak fiction bir yapıtı okursunuz. Evreni, hikayesi ve karakterleriyle muhteşem bir yapıttır Fate/Stay Night. Steam'e de geçen sene geldi. %100'ü 80 saat süren bir oyuna göre fiyatı nispeten ucuz. Öneririm.

Ondan sonra da zevkine anime izlersiniz fakat VN okuduktan sonra animeye asla aynı gözle bakamayacağınızı da bilin :D.
hocam siz bu konuda bilgilisiniz. o zaman size bir şey sormak isterim. Tsukihime, Mahou Tsukai no yoru Visual novellerine baktınız mı hiç?

hocam siz bu konuda bilgilisiniz. o zaman size bir şey sormak isterim. Tsukihime, Mahou Tsukai no yoru Visual novellerine baktınız mı hiç?

PP'mdeki karakter Tsukihime'den. İkisini de aşırı fazla severim. Tsukihime'yi FSN'den bile fazla hatta. Mahoyo direkt olarak piyasadaki en estetik VN olabilir. Tsukihime ise 2. gelir.

PP'mdeki karakter Tsukihime'den. İkisini de aşırı fazla severim. Tsukihime'yi FSN'den bile fazla hatta. Mahoyo direkt olarak piyasadaki en estetik VN olabilir. Tsukihime ise 2. gelir.
pp nin tsukihimeden olduğunu anladım zaten ama sorayım dedim.

Mahoyo ve Tsukihime ikisi de benim en sevdigim VN ler. ikisine de youtebe dan bakıp bitirmiştim ama şuan hiç bir şey hatırlamıyorum dersler yüzünden bir ara bir daha dönüp bakmayı planlıyorum.

mahoyo cidden aşırı estetik. ana karakteri de çok çok güzel ve benim favorilerimden dir. keza Tsukihime den arcueid gerek lore gerek karakter anlamında benim baş tacımdır. tsukihime hikaye olarak da muazzam bence. Mahoyo nun animesini bekliyorum ama hala daha 2.bir trailer haberi yok ona yanıyorum. Tsukihime nin de bir remake animesi yapılmalı (animesi var zaten biliyorsunuz dur ama çok kötü animesi)

@poyriho YouTube'dan VN izleme hatasına bende bir ara düşmüştüm ama daha yapmayın :D. Cidden hiçbir şey hatırlamıyorsunuz. Mahoyo ve Tsukihime'yi mümkünse tekrardan PC'den kendiniz oynayın. Tsukihime'de özellikle Ciel Route'unu fazlaca unutmuşsunuzdur. Roa kısımları genel nasuverse için birçok detay içeriyor. Ayrıca evet tsukihime gerçekten muazzam ve OG Tsukihime'yi de okumuş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Red garden daha da muazzam olacak. Tsukihime'yi 2000'lerde efsane bir VN yapan Near-Side Route'ları değil Far-Side (Akiha + Hisui + Kohaku) Route'larıdır. Birçok şey değiştirilip eklenecek. Hani OG'de en kötü route olan, çoğu kişinin uyuyakaldığı Ciel Route'u bile şu anda Remake ile Nasu'nun yazdığı en iyi şeylerden birisi durumunda. OG'de iptal edilen Satsuki route'u da Red Garden'da gelecek. Resmen bütün Tsukihime fanları olarak Nasu'nun Red Garden'i çıkarmasını bekliyoruz. r/Tsukihime'de bir sürü teori postu var. Bakabilirsiniz fena şeyler olacak Red Garden'da.

Mahoyo animesi kısmında ise inanın bende onu bekliyorum. Ama ufotable, demon slayer zaten para basarken mahoyo ile riske girmek istemiyor sanırım. Al sana demon slayer'dan nefret etmek için bir neden daha. Umarım bu yıl ilkbahar veya yaz gibi gelir. Daha fazla bekleyemem :D.

Ayrıca tsukihime animesi mi? Tsukihime'nin animesi yokki :): There is no Tsukihime anime.

@erdemst17 Hocam izleme sırasında düzeltmem gereken kısımlar var deyip onun dışındaki her şeye değinmişsiniz :D. Önceki sayfada attığım mesajınızdaki sıralama doğru mu? Bir değişiklik yoksa onu dikkate alacağım.

JoJo's Bizarre Adventure öneririm.
Çok eskiden başlayayım demiştim, 4-5 bölüm izledim sonra bırakmıştım. Bir tuhaf gelmişti ya, halbuki bir seride 4-5 bölüm izlediysem ısınmışımdır ama durum böyleydi. Şu anda da önyargılıyım açıkçası.

@erdemst17 Hocam izleme sırasında düzeltmem gereken kısımlar var deyip onun dışındaki her şeye değinmişsiniz :D. Önceki sayfada attığım mesajınızdaki sıralama doğru mu? Bir değişiklik yoksa onu dikkate alacağım.

İzleme sırası eskiden yazdıklarımla aynı hocam. İlk başta da dedim zaten. Değinmek istediğim kısımlar daha çok bu konuda yazan yanlışlardı.

Çok eskiden başlayayım demiştim, 4-5 bölüm izledim sonra bırakmıştım.
İlk 9 bölüm Jonathan'ın pek de merak ettirici olmayan hikayesi zaten. Ondan sonra sarmaya başlar.
Bir tuhaf gelmişti ya.
1740847068175.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı