Açık söylüyorum, bu sıradan kesinlikle izlenmemeli. HF'de daha önce hiçbir route'da bahsedilmemiş, Sakura ve Matou ailesi ile ilgili plot twist'i ağır spoiler yiyeceksiniz. UBW'de ise her zaman "e bu karakter niye böyle yapmadı?" sorularıyla doluşacaksınız. Ayrıca Fate route'unun izlenilmesi Archer ve Saber'ı anlamak için aşırı önemli. Özellikle Saber kısmı UBW'de tekrar Fate kadar detaylı açıklanmayacak.Fate Zero
Fate Stay Night UBW
Fate Stay Night Heavens feel film üçlemesi
Bütün route'ların sadece ilk 3 günü aynı. İlk 3 günden sonra hepsi bambaşka plot'lardan ilerliyor. Fate route'u da tabii ki buna dahil.(Fate stay night 2006 yapımı ile UBW arasında minik farklar var ama olaylar genel olarak aynı. farklı dememin sebebi şu: çünkü visual novellerden uyarlıyorlar. mesela Stay night 2006 da Saber route, UBW de Rİn route, Heavems Feel film üçlemesinde Sakura route.)
hocam siz bu konuda bilgilisiniz. o zaman size bir şey sormak isterim. Tsukihime, Mahou Tsukai no yoru Visual novellerine baktınız mı hiç?@Darqx @poyriho Fate izleme sırası tartışması döndüğü gibi spawn oldum. Anime için eskiden yazdığım o izleme sırasıyla ilgili halen aynı şeyleri düşünüyorum fakat bu konuda düzeltmem gereken bazı şeyler var. Ayrıca baya uzun yazacağım ki başka yerlere de yapıştırırım.
Açık söylüyorum, bu sıradan kesinlikle izlenmemeli. HF'de daha önce hiçbir route'da bahsedilmemiş, Sakura ve Matou ailesi ile ilgili plot twist'i ağır spoiler yiyeceksiniz. UBW'de ise her zaman "e bu karakter niye böyle yapmadı?" sorularıyla doluşacaksınız. Ayrıca Fate route'unun izlenilmesi Archer ve Saber'ı anlamak için aşırı önemli. Özellikle Saber kısmı UBW'de tekrar Fate kadar detaylı açıklanmayacak.
Zero her ne kadar kronolojik olarak FSN'den önce olsa da hem yazarın farklı olması, hem de FSN'den sonra yazıldığı ve route olayı olmadığı için, bütün backstory'nin tek seferde anlatıldığından ilk seferde Zero başlanırsa spoiler yenilecektir. O yüzden ya Zero'yu en son ya da direkt HF öncesi izleyin. Bu ikisi en sağlıklısı olacaktır. Bana kalırsa HF öncesi daha iyi olur.
Bütün route'ların sadece ilk 3 günü aynı. İlk 3 günden sonra hepsi bambaşka plot'lardan ilerliyor. Fate route'u da tabii ki buna dahil.
Bir route'da route'u etkileyen yaşayan karakterin off-screen ölmesi, bambaşka main heroinler, bambaşka fightlar, bambaşka endingler.. Direkt bambaşka desek yeridir. Fate routu
@İstanbul Trip Attığınız instagram postu da saçmalıyor. 2006 Animesi her ne kadar kötü bir anime adaptasyonu olsa da Fate route'unu anlattığı için ve tek Fate route'unu anlatan anime olduğundan izlenmeli. Ayrıca her ne kadar gelen geçen herkes tarafından gömülse de dünyayı Fate ile tanıştıran anime olduğunu unutmamak gerek. Bir de bazı soundtrackleri gerçekten iyi. Youtube'a yazarsanız milyon izlenen birçok OST'unu bulursunuz.
Şimdi anime konuşmalarını bitirdim. Bu sefer genel bir anime eleştirisi yapacağım. Hazırsanız başlıyorum; görsel romanı okumuş ve FSN hayranı birisi olarak, animeler ufotable - deen fark etmeksizin hepsi kötü anime adaptasyonlarıdır. İyi anime kısmına lafım yok, fakat kötü anime adaptasyonlarıdır. Zira en basitinden, hepsi hem muhteşem bir anime olan Fate/Zero, hem de muhteşem animasyonlarıyla UBW ve HF, çoğu monologları ve olayları atlıyorlar. Özellikle bu UBW ve HF'de daha da bariz. Öyle ki Emiya Shirou'nun karakterini anlamak için aşırı önemli olan iç monologlarının neredeyse hepsi atlandığından VN dünyasında en iyi yazılmış MC'lerden kabul edilen Shirou, animede ise maksimum orta - ortalama üstü bir MC olarak görülüyor. Savaşlar ise UBW ve HF'de ne kadar iyi olsa da VN'deki o taktiksellik, tek bir hatada bütün savaşın kaybedileceği savaşlara nazaran renk cümbüşü kalıyor. Çeşitli önemli bad endingler ve anime süre kısıtlamalarına etkilenmeden karakterlerin oldukça detaylıca amaçlarının, ideallerinin, karakterlerinin çok daha iyi anlatılması da VN'da olup anime'de olmayan şeyler.
Kısacası bence VN'i okuyun en iyisi. Hiçbir şekilde plot hole, kötü animasyon veya açıklanmayan şeyler ile uğraşmaz, üstüne peak fiction bir yapıtı okursunuz. Evreni, hikayesi ve karakterleriyle muhteşem bir yapıttır Fate/Stay Night. Steam'e de geçen sene geldi. %100'ü 80 saat süren bir oyuna göre fiyatı nispeten ucuz. Öneririm.
![]()
Save 30% on Fate/stay night REMASTERED on Steam
Seek the root of the Fate franchise. Return to where it all began.store.steampowered.com
Ondan sonra da zevkine anime izlersiniz fakat VN okuduktan sonra animeye asla aynı gözle bakamayacağınızı da bilin.
hocam siz bu konuda bilgilisiniz. o zaman size bir şey sormak isterim. Tsukihime, Mahou Tsukai no yoru Visual novellerine baktınız mı hiç?
pp nin tsukihimeden olduğunu anladım zaten ama sorayım dedim.PP'mdeki karakter Tsukihime'den. İkisini de aşırı fazla severim. Tsukihime'yi FSN'den bile fazla hatta. Mahoyo direkt olarak piyasadaki en estetik VN olabilir. Tsukihime ise 2. gelir.
Çok eskiden başlayayım demiştim, 4-5 bölüm izledim sonra bırakmıştım. Bir tuhaf gelmişti ya, halbuki bir seride 4-5 bölüm izlediysem ısınmışımdır ama durum böyleydi. Şu anda da önyargılıyım açıkçası.JoJo's Bizarre Adventure öneririm.
@erdemst17 Hocam izleme sırasında düzeltmem gereken kısımlar var deyip onun dışındaki her şeye değinmişsiniz. Önceki sayfada attığım mesajınızdaki sıralama doğru mu? Bir değişiklik yoksa onu dikkate alacağım.
İlk 9 bölüm Jonathan'ın pek de merak ettirici olmayan hikayesi zaten. Ondan sonra sarmaya başlar.Çok eskiden başlayayım demiştim, 4-5 bölüm izledim sonra bırakmıştım.
Bir tuhaf gelmişti ya.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.