Animeler neden bu kadar seviliyor?

İlahlaştırmış gibi söyleyeceğim ama izlemek için izlersen klasik dizilerden vs farkını anlayamazsın.

Bende öyle düşünüyorum anime sevmememin nedeninde birazcık kitlesinin de payı var. Etrafımda çok fazla, Anime bu moruk izlemeyen beyin yoksuludur diyen tipler var.

Emin olun sandığınız gibi bir şey değil anime. Her birinin altında cevher yatıyor.
 
Bende öyle düşünüyorum anime sevmememin nedeninde birazcık kitlesinin de payı var.Etrafımda çok fazla,Anime bu moruk izlemeyen beyin yoksuludur diyen tipler var.
Öyle kanser tipler neredeyse her yerde var. Onların olması o işlere karşı bir önyargı oluşturabilir ama oluşturmasın. Çünkü içlerinde izlemeye değer bir sürü güzel animeler var. Ayrıca, çocuk işi demek aşırı saçma. Dediğim gibi bir film veya dizi neyse onlarda en az o kadar iyi olabiliyorlar. Hatta daha iyi bile olanlar vardır.
 
İlahlaştırmış gibi söyleyeceğim ama izlemek için izlersen klasik dizilerden vs farkını anlayamazsın.



Emin olun sandığınız gibi bir şey değil anime. Her birinin altında cevher yatıyor.
Bende öyle bir sorun var işte film,video ne izlersem izleyeyim sadece izlemek için, hızlı vakit geçirmek için izliyorum hiçbir filmde gülmüyorum, korkmuyorum, üzülmüyorum.Sadece vakit geçiriyorum izliyorum.
 
Bu konuların temeli boku no Hero academia, tokyo ghoul, attack of titan, Naruto gibi animelerin kitlelerin aptal aptal dolaşması yüzünden.

Aynen okulumda bir çocuk var Naruto hayranı ama çok toxic işte, oyun oynarken falan değişik değişik konuşuyor Naruto'ya laf yaptırmıyorum tamam laf yaptırmasın bende Spider-Man'e fazla hayranlık duyuyorum ama laf yapana ne saldırıyorum ne de sövüyorum, sadece sinirleniyorum.
 
Şahsi izlenimim odur ki; animeler insanların içindeki olmak istedikleri, kusursuz, mükemmel insan tiplemelerini yansıtıyor ve seyirci izleyip bu hayali dünyayla kendini tatmin ediyor ve gerçeklikten de bir miktar uzaklaşmalarını sağlıyor, özgüveni olumsuz etkiliyor. Bahsettiğim tiplemeler için örnek verilebilecekler:
  • Bazı kızlar özellikle ilkokul ve ortaokulda "ben erkek dövdüm, okulda benden korkarlardı" gibi söylemlerde bulunurlar. İçlerindeki bu isteği animelerdeki utangaç ama sürprizlerle dolu, ani bir sinirle inanılmaz korkunç ve güçlü kadın karakterlerle dolduruyorlar.
  • Erkekler için de zayıf görünen, tüysüz, masum yüzlü ama insanların hayran olduğu, çok konuşmayan ve yine bir olay anında aniden özel gücünü gösteren karakterler var.
  • Zayıf, utangaç görünen ama aslında kocaman göğüsleri, inanılmaz fiziği olan kızlar var.
Stereotiplere göre binlerce tipleme sayılabilir. Kısacası insanların içindeki gizli kalan hisleri, istekleri bastırıyor animeler. Bu kadar kusursuz insanların olduğu animelere kendini fazla kaptırınca seyirciler bu özelliklere sahip olamadıkları ve gerçek dünyadan koptukları için özgüvensiz ve asosyal oluyorlar.
 
Son düzenleme:
Öyle kanser tipler neredeyse her yerde var. Onların olması o işlere karşı bir ön yargı oluşturabilir ama oluşturmasın. Çünkü içlerinde izlemeye değer bir sürü güzel animeler var. Ayrıca, çocuk işi demek aşırı saçma. Dediğim gibi bir film veya dizi neyse onlarda en az o kadar iyi olabiliyorlar. Hatta daha iyi bile olanlar vardır.

Doğru, her yaşa uygun anime bulmak mümkün. Zaten özellikle 30 yaş sonrası izleyiciler için yapılmış animeler bile var. Depresif kişiler için, sadece kızlara hitap eden yada sadece erkeklere hitap eden animeler bile var.
 
Death Note 8.bölüme kadar izledim sonradan nedense bıraktım.
Death Note bir ara ben de çok severdim de çok gerici ve mutsuz bir anime. Zaten hayatımda yeterince mutsuzluk ve hayal kırıklığı var bu ara. Özellikle COVID başladığından beridir. Ben mutlu şeyler izliyorum direkt :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı