Ankara'da yaşanır mı?

Ankara'da yaşamayanlar imkanlar var güzel demiş, şaka gibi. 😀

1- aşırı ve gereksiz bir soğuk var memlekette.

2- şehir büyük, gezmek için bir yere gitmeniz minimum 45dk sürüyor tek sorun bu değil şehirde gezecek bir yer yok. (Anıtkabir hariç, zaten o olmasa Ankara ve Konya'nın çok bir farkı kalmayacak)

3-trafik sorunu diğer 2 büyükşehirde olduğu gibi sorunlu, özellikle okul çıkışları, akşam 18-19 civarı ve sabah 7-8 gibi çok trafik oluyor yollarda.

(Bu trafikten ve uzaklıktan çok muzdaribim, günlük 6-7km yol gidiyorum okul için bu da 1.5-2 saat yapıyor.)

Özetle paran yoksa büyükşehirde yaşanmaz, imkan işi hikaye.

Ankara'da yaşamayanlar imkanlar var güzel demiş, şaka gibi. 😀

1- aşırı ve gereksiz bir soğuk var memlekette.

2- şehir büyük, gezmek için bir yere gitmeniz minimum 45dk sürüyor tek sorun bu değil şehirde gezecek bir yer yok. (Anıtkabir hariç, zaten o olmasa Ankara ve Konya'nın çok bir farkı kalmayacak)

3-trafik sorunu diğer 2 büyükşehirde olduğu gibi sorunlu, özellikle okul çıkışları, akşam 18-19 civarı ve sabah 7-8 gibi çok trafik oluyor yollarda.

(Bu trafikten ve uzaklıktan çok muzdaribim, günlük 6-7km yol gidiyorum okul için bu da 1.5-2 saat yapıyor.)

Özetle paran yoksa büyükşehirde yaşanmaz, imkan işi hikaye.

Şu an aybü'yü araştırıyorum ve üniversite'nin yeni olması, kampüsünün uzakta olması beni çok düşündürüyor. Bir de yurt sorunu da var tabii. Esenboğa kampüsü civarı tam bir bozkır, nasıl olacak bilemedim.

Trafiği, binaları, yollarının birbirine bağlanmaması, şoförlerin bencil ve agresif olması, bir sürü mülteci ve keko/serseri barındırması....

AYBÜ'den bahsetmişsiniz. Oralar neredeyse bomboş. Oralarda Çubuk, braz geride Pursaklar, ondan az daha gelince de Aydınlıkevler-Subayevleri-Keçiören-Dışkapı-Ulus diye gidiyor. Trafik yoksa 15 dakika civarı sürer bu güzergah.

Soğuğunu geçiyorum, alışılıyor ona.
5-6 yıldır Ankara'da yaşıyorum ve yaşanmaz diyorum.

Taşınalı 6 ay oldu, ben Aydın/Söke'den taşındım ve buraya gelince yaşadığımı fark ettim. Her türlü imkanı var, yıllardır heves ettiğim aktiviteleri, hobileri burada deneme şansı buldum o yönden çok iyi fakat çok kalabalık bir şehir, çok fazla mülteci var. Kızılay'da bir tane Türk göremezsiniz o derece yani. Ben küçük ve güvenli bir yerden geldiğim için burada kendimi pek güvende hissedemiyorum dışarda gezerken.

Neresinde yaşadığında bağlı. Merkeze uzak denilebilecek bir yerde yaşamama rağmen oturduğum mahellenin ve çevredeki insanların gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek sıkıntı ulaşım, onu da çekiyoruz artık ne yapalım. Ayrıca kampüs üniversitelerine ( ODTÜ/Bilkent/Hacettepe ) gidersen yeşillik açısından falan hiç üzülmezsin, gerçekten güzel kampüslere sahipler. Özellikle bu günlerde görmen lazım bu üniversitelerin kampüslerini, her yer yemyeşil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı