Ankara'nın pavyonlar ile yanlış tanınması

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.737
Makaleler
14
Çözümler
17
Arkadaşlar, Ankara'da yaşayan birisi olarak artık canımın sıkıldığı bir şeyi paylaşayım. Bilirsiniz her şehrin belli bir ünlü olduğu bir şey vardır. Mesela Ankara dışı yaşayan birisine Ankara'yı sorduğunuz zaman emin olun ya pavyon söyler veya aklından geçirir söylemese de.

Pavyon işi gerçekten bağımlılıktan başka bir şey değil. Ve şöyle diyeyim internetten göründüğü gibi eğlenceli de değil. Kafası çakır olan ve loş ışıkta mayışan tipler öyle zannediyor. Hele işin içine karı kız da girince daha da durum onun için güzelleşiyor. Ama keriz bilmiyor ki aslında kız sırf limitini doldurmak için oturuyor. Eğer kimse çağırmazsa kendisi kafası çakır olanları avlıyor.

Bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış. Kısacası her şeyi açıklıyor, ki zaten Ankara'da yaşayan "herkes" pavyondan nefret eder. Etmeyen insandan hayır gelmez. Parasını boş yerlere harcayanın aklı da boştur, hayır beklenmez. Eğer ki bu yazıyı okuyorsanız, pavyon olayını unutun. Ciddiyim aklınızdan silin.

Capture.PNG
 
Kısacası her şeyi açıklıyor, ki zaten Ankara'da yaşayan "herkes" pavyondan nefret eder.
Böyle bir şey yok. Pavyona ilk defa gitmeyen herkes bilir zaten bu anlattıklarını. Kabarık gelen hesabı ödedikten sonra tövbe etmişsin de bu tövbeni paylaşıyormuşsun gibi geldi bana biraz ama, neyse...
 
Etmeyen insandan hayır gelmez.

Parasını boş yerlere harcayanın aklı da boştur, hayır beklenmez.

İnsanları hayatlarının bazı dönemlerinde yaptıkları hatalardan dolayı maaşallah çok güzel tespitler yaptınız :). Nasıl yaptınız bu tespitleri? İnsanlar değişemez mi? Ya da gençliğinde bir kere gitmişliği olamaz mı? Herkes istediğini yapmakta serbest aslında. Siz Ankara'nın pavyon şehri olarak bilinmesinden yakınmaktan çok pavyona gidenlere saydırmışsınız ve hakaret etmişsiniz. Pavyonu savunmuyorum. Hiç gitmişliğim yok. Yaşım da tutmuyor zaten.
 
Son düzenleme:
@aydos @Ozan Güven Şükür hocam yolum bile düşmedi.

Aydos hocamın sorularına gelirsem, eğer ki bağımlısı olmuş birisi ile tanışsanız sizi oraya götürmek için övecektir eğer konusu açılırsa. Yani binevi küf gibi sıçradığı yeri mahvediyor. Zaten sorun pavyonların gereksiz bir yer olması değil, çok feci hesap kitlemeleri. Yani normal şartlarda örnek 200-300 lira olan bi alkol orada 1000 TL. Eğer ki diğer ekstra şeyler de girerse araya en aşağı 5000 TL öder kişi.

Kendisine kral gibi sunum yapan garsonlara alıştıktan sonra ev, araba yiyenler bile çok fazla. Hatta Çubuklu Yaşarın Ali Dayı şarkısı, Ali isminde birisinin 2009 yılında tarla yakacak kadar eğlenmesine yazılmış.
 
Şimdi pavyon dediğiniz yer çok başka bir dünya. Yalan dünya yani tamamen:) "Bir arkadaşımın anlattığına göre" sahtekarlığın kol gezdiği bir yer. Zaten ilk gidiyorsanız hemen kafeslerler bir tur sizi. Kimseyi çağırmasanız bile mini etekli biri yanınıza gelir dokunur konuşur cilve yapar bir şekilde yanınıza oturur ve "eee ne içiyoruz?" der hemen. Çünkü içtikleri şey kadar ücret alıyor orada çalışanlar. Sistem nasıl işliyor? Yanınızdaki hanımefendiye her ısmarladığınız bardağın yanında garson masaya bir plastik marka bırakıyor. Kadın insaflıysa bu markaları masada tutuyor. Çünkü hesabını bil diye. Siz en kötü biraya dayanırken kadın da bardaktan içiyor bir şeyler. Biraz sohbet biraz yakınlaşma biraz "bazı şeyler" ile bol bol zaman geçiriyor. Kadın işi bitip kalkarken de bu markaları çantasına koyuyor. Gece bitimi bu toplam marka sayısı üzerinden payını alıyor. Ha bu arada içtiğini de alkol sanmayın, bildiğiniz meyve suyu tarzı bir şey:) O kadar nasıl içsin yoksa:) Gerçekten içtikleri de oluyor ama genelde tercih etmiyorlar.

Meşhur "pavyon hesabı" dedikleri de sen kafandan hesaplıyorsun "3 biraz içtim kadın da üç bardak içti. 60+90 desek 150 TL verip çıkarım iyi işte ya" diye. Sonra adisyon geldiğinde "party hard":) Artık işletmenin insafına göre ne gelirse. Çubuklu Yaşar'ın Ali Dayı şarkısında olduğu gibi tarlayı da satan çok arabayı evi satan da çok maalesef bu gibi yerler yüzünden.

Ha bir de "beni kimse kazıklayamaz atarım 150 TL hesap kapanmıştır der çeker giderim" diyen tipler var:) İşte onların kafası RGB gibi "ışıklı mışıklı" olana kadar hesap ödetiyorlar maalesef;)
 

Geri
Yukarı