Anker strike 3 7.1 USB kulaklık 300 TL'ye alınır mı?

Anker'e ne yazacaksınız?
Öncelikle dip ses var kulaklıkta. Rahatsız etmiyor ama var yani. Hiçbir şey dinlemeyip kulaklığı takın, ardından Windows'tan sesi 0'a çekin veya kapatın. Bu şekilde belli oluyor, tabii varsa. Umarım sizde yoktur. Eğer bu bir problem ise destek isteyeceğim, yok her üründe olan bir sıkıntı ise yapacak bir şey yok.

Mikrofon beni en çok üzen parçası oldu. Arkaplanda çok ciddi bir gürültüsü var. Sesini kısıp ağzıma yaklaştırırsam da fazla nefes sesi almakta, eğer yazılımsal olarak arkaplan sesini kesebilecek bir özellik ekleyebilirlerse mikrofonu uzaklaştırıp sesini yükselterek kullanabilirim diye düşündüm. Bunun için destek isteyecektim. Yazılımsal olarak yapılabileceğini düşünüyorum zira Discord içinden böyle bir ayarı açınca o da kesebiliyor sesi. Anakartımın üzerindeki ses yongasında da böyle bir seçenek vardı, tabii kulaklık USB olunca o işlevsiz kaldı.

Fark ettiğim bir başka nokta ise nadiren ses kesiliyor. Örneğin bir video izliyorum, sesle beraber video da donuyor; ses gelene kadar bekliyor. Dediğim gibi nadiren oluyor ancak denk geldi mi peş peşe birkaç kez oluyor bu. Önce video donduğundan yazılımsal sandım ancak başka bir kulaklık ile denediğimde bir sorun olmadı. Enteresan geldi zaten. Zannedersem yazılımıyla ilgili bir problem var.

Kablo üzerindeki ses kartı da bazen ısınıyor, pek anlam veremedim. Bir sorun çıkartmıyor ama enteresan geldi.

Esas yazıp sormak istediğim noktalar bunlar. Sizde de benzer problemler varsa burada bildirebilirseniz çok sevinirim. 🙂
 
Donma ve kesilme hariç diğer sorunlar bende de var. Mikrofonu çeneme yaklaştırıp sesi kısınca mikrofonda sorun kalmıyor. Beni asıl üzen ses kalitesi oldu. Tamam bu bir oyuncu kulaklığı, enstrümanları ayırt etmeyi beklemiyorum. Fakat en azından bass'larının daha iyi olmasını beklerdim. Üstümden geçen helikopteri, yanımda patlayan bombayı kulaklarımda hissedemeyeceksem neden oyuncu kulaklığı alıyorum ki ben? Belki marka anker olduğu için ve fiyat 500tl olduğu için fazla beklentiye girdim bilemiyorum. Lakin kulaklık beni fazlasıyla hayal kırıkılığına uğrattı
 
Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. 300 civarı fiyata almıştım, bence fiyatına göre iyi ürün. Malzeme kalitesi çok iyi. Kulaklığın üst kısmı direk kafanıza temas etmenize rağmen uzun kullanımlarda rahatsızlık vermedi, ürünün hafifliği tam yerinde olmuş. Mikrofon gayet temiz ses iletiyor. Bass'lar daha iyi olmalıydı. Arkadaşlarında belirttiği gibi boşta dip ses vardı ayrıca ürünün yazılımını kurduktan sonra seste gecikme yaşadım, USB 2.0 portuna taktıktan sonra problem kalmadı.
Yazılımında 7.1, 3D modu ve ses modları var FPS, müzik gibi. Ben standart modda 7.1 kapalı kullanıyorum. Bence 300-350 lira civarında alınabilir bir ürün, 500 liraya şu an satışta gözüküyor o fiyatlara daha iyisi alınabilir. Sorun yaşayan arkadaşlara başka USB portuna takmalarını öneririm ben bu şekilde çözdüm.

@Alpha Centauri
Format attıktan sonra kulaklıkta tıslamaya benzer arkadan dip ses problemi başladı. Özellikle Windows'ta sesi 0'dan 1'e ses yükseltince çok net belli oluyor. Başka USB portuna taktım sonuç değişmedi, önceden o şekilde çözmüştüm. Bunla ilgili herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? @Alpha Centauri
Merhaba, bilgisayarıma format attıktan sonra benim kulaklığımda da arkada parazitlenme, cızırtıya benzer bir ses başladı. Önceden USB 2.0'a takıp düzeltmiştim fakat şimdi işe yaramadı. Siz bu konuyla ilgili bir çözüm bulabildiniz mi?
@Alpha Centauri
 
Son düzenleme:
@Alpha Centauri
Format attıktan sonra kulaklıkta tıslamaya benzer arkadan dip ses problemi başladı. Özellikle Windows'ta sesi 0'dan 1'e ses yükseltince çok net belli oluyor. Başka USB portuna taktım sonuç değişmedi, önceden o şekilde çözmüştüm. Bunla ilgili herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? @Alpha Centauri
Merhaba, bilgisayarıma format attıktan sonra benim kulaklığımda da arkada parazitlenme, cızırtıya benzer bir ses başladı. Önceden USB 2.0'a takıp düzeltmiştim fakat şimdi işe yaramadı. Siz bu konuyla ilgili bir çözüm bulabildiniz mi?
@Alpha Centauri
Mesajınıza düzenleme olarak düştüğü için bildirim gelmedi bana, tesadüfen gördüm; kusura bakmayın o nedenle. Maalesef, dip ses hala mevcut; bir çözüm bulamadım. Ancak anladığım kadarıyla sizde normalden fazla. Yazılımını silip daha sonra Aygıt Yöneticisi'nden sürücüsünü kaldırıp daha sonra kulaklığı söküp takarak otomatik yüklemesini deneyebilirsiniz. Belki bir çözüm olabilir. İsterseniz Anker Türkiye'ye bir yazın, müşteri hizmetlerinin iyi olduğunu duymuştum.

Bu arada konuya sonradan gelecek arkadaşlar inceleyebilir:
 
Mesajınıza düzenleme olarak düştüğü için bildirim gelmedi bana, tesadüfen gördüm; kusura bakmayın o nedenle. Maalesef, dip ses hala mevcut; bir çözüm bulamadım. Ancak anladığım kadarıyla sizde normalden fazla. Yazılımını silip daha sonra aygıt yöneticisi'nden sürücüsünü kaldırıp daha sonra kulaklığı söküp takarak otomatik yüklemesini deneyebilirsiniz. Belki bir çözüm olabilir. İsterseniz anker Türkiye'ye bir yazın, müşteri hizmetlerinin iyi olduğunu duymuştum.

Bu arada konuya sonradan gelecek arkadaşlar inceleyebilir:

Yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğinizi denedim fakat düzelmedi. Sorunu çözebilirsem burada paylaşacağım.
 
Açıkçası yorumlar beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Anker'in ürettiği bu kulaklık serisinin daha iyi olmasını beklerdim. Strike 1 kulaklığı merak ediyorum. Daha ucuz bir seçenek ve stereo çıkışı var. Belki harici ses kartı ile olmayınca anakartın ses kartı ile daha iyi sonuç alınabilir mi acaba diye merak ediyorum.

Usb kulaklıkların neden halen çıkartılabilir ve stereo olarak kullanılabilir şekilde yapılmadığını anlayamıyorum. Bunu yapmaları o kadar mı zor? Bu seçenek ile çok daha geniş bir kullanıma imkan verebilecek iken bundan mağrum kalınması gerçekten kötü bir durum.
 
Açıkçası yorumlar beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Anker'in ürettiği bu kulaklık serisinin daha iyi olmasını beklerdim. Strike 1 kulaklığı merak ediyorum. Daha ucuz bir seçenek ve stereo çıkışı var. Belki harici ses kartı ile olmayınca anakartın ses kartı ile daha iyi sonuç alınabilir mi acaba diye merak ediyorum.

USB kulaklıkların neden halen çıkartılabilir ve stereo olarak kullanılabilir şekilde yapılmadığını anlayamıyorum. Bunu yapmaları o kadar mı zor? Bu seçenek ile çok daha geniş bir kullanıma imkan verebilecek iken bundan mahrum kalınması gerçekten kötü bir durum.
Evet, size tamamen katılıyorum. Keşke ses kartının çıkışından ayırıp jak ile kullanma imkanı olsaydı. Elbette aydınlatma vb. özellikler için bu pek mümkün görünmüyor ancak jakın yanına farklı bir bağlantı eklenerek kolayca çözülebilir.

Ses kartını ayırabilseydim dip sesten kurtulabileceğimi düşünüyorum zira o sesin ses kartından geldiği aşikar. Yine mikrofonun arkaplan gürültüsünü de anakartımdaki yonga silebiliyor, bağlayıp kullanabilirdim.

Alacağım dönem sırf ses kartından korktuğumdan şüpheliydim zaten. Eski laptopımın ses kartı o kadar kötüydü ki sesler cızırtılı geliyordu. Şu an kullandığım anakartta SupremeFX ses yongası var ve kaliteli ses alabiliyorum. Neyse ki bu kulaklığın ses kartında böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Her neyse, bu bağlamda ayrılabilir bir ses kartı ile halihazırda kullandığı ses kartı iyi olmayan kullanıcılara geliştirme sağlayabilirken 7.1 özelliğinden feragat ederek hem esneklik sunma hem de taşınabilirlik anlamında katkı sağlanabilirdi. Neticede jak olduğu zaman 3.5mm çıkış olan cihazlara da bağlantı imkanı sunmuş olunurdu.

Ben alırken 500 TL'den 300 TL'ye düşen Strike 3, indirimsiz 400 TL'ye satılan Strike 1'den ucuza geldiğinden bunu tercih ettim. Bu bağlamda iyi bir ses kartıyla Strike 1 almak hem cebe kar hem de ses kartı kaynaklı oluşabilecek problemleri veya eksiklikleri aradan çıkarmak anlamına gelmekte. Elbette 7.1 özelliğini de çıkarmak demek olsa da benim gibi önemsemeyen bir kullanıcıysanız Strike 1 mantıklı bir tercih olabilir.

Bu arada konuya biraz güncelleme yapayım, ses kartının arada ısındığını belirtmiştim ancak bugüne kadar bir problem yaratmadı. Dert değil gibi görünüyor. Aşırı yüksek sıcaklıklara da ulaşmadı. Bunun yanında kesilmeler devam etmekle birlikte Linux üzerinde hiç yaşamadım, sadece Windows'tayken yaşıyorum. Bu da şimdilik yazılımsal bir problem anlamına geliyor, kulaklıkta problem yok gibi görünüyor.

Ayrıca mikrofonu gitgide daha da adam ediyorum. Farklı programlar ile sesle oynamak mümkün, bunu belirteyim. Voicemeeter ile sesimi daha düzgün bir hale getirebiliyorum. Kaliteli bir mikrofon izlenimi yaratıyor. Bir de arkaplan gürültüsünü silebilecek güzel bir program olursa çok kaliteli bir ses alabileceğimi düşünüyorum. Şu anlık sadece Discord kullandığım ve o da arkaplan sesini sildiği için acil değil. Bu tarz programlar gecikmeler ekliyorlar ancak hissedilebilir ölçüde değil. Bu belirttiğim yazılımlar iyi ayarlandığında gerçekten ses üzerinde ciddi değişiklikler yapabiliyorlar. Sadece bu kulaklığa özgü değil, gördüğüm kadarıyla çok kalitesiz mikrofonları bile yeterli düzeylere getirmek mümkün gibi. Kaydedilen sesi zaten adam etmesi zor değildi ancak bunları canlı yapabilmek çok hoşuma gitti. Daha fazla araştıracağım. İleride bununla ilgili bir rehber hazırlayabilirim belki.
 
Son düzenleme:
An.

Elime ulaştı, birkaç gündür kullanıyorum. Benim de beklentilerimi karşılamadı maalesef. Ben de inceleme yapmak istiyorum fakat öncesinde biraz daha kullanıp daha iyi yorum yapmak istiyorum, o nedenle beklettim biraz.

İnceledikten sonra buraya link veririm ancak bu mesajından sonra başka mesaj gelmezse buraya yazacağım mesaj düzenleme olarak düşeceğinden bildirim olarak gelmeyecektir maalesef.

Konuya şimdilik bakanlar için şunu söyleyeyim, 500 TL gibi bir fiyata asla almayın. Benim aldığım 300 TL gibi bir fiyata denk gelme olasılığınıza karşı, incelememi bekleyip öyle karar vermenizi öneririm.

Ayrıca birkaç konu hakkında iyice test ettikten sonra Anker'e yazacağım. Onu da incelemeye eklemek istiyorum.

Yayını izlememiştim, ancak Technopat'ın eline geçtiğini duyunca bir nebze olsa mutlu oldum bu arada. Canımı sıktı çünkü ürün biraz.

Anker Strike 1 modelini önerir misiniz?
 
Anker Strike 1 modelini önerir misiniz?
Onu kullanmadığım için net bir yorum yapamam. Eğer bu ikisi arasındaki tek önemli fark ses kartıysa, dip ses gibi dezavantajlarının birçoğu ortadan kalkıyor. Anakartınızın ses yongası kaliteliyse alınabilir olduğunu düşünüyorum. Özellikle indirimle daha ucuza alınabilir bence. Ses kalitesini ben beğeniyorum. Neticede Hi-Fi değil, o kadar bir iddiası yok; vadettiği sesi veriyor bana göre.
 

Geri
Yukarı