Anksiyete ve panik atak mı yaşıyorum?

emirsw

Femtopat
Katılım
3 Mayıs 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bu durumdan sıkıldım için benim gibi bu sorunu yaşayan veya yaşamış olan insanlar var mı diye öğrenmek istiyorum.
1.5 yıl önce babamı trafik kazasında kaybettim... Aradan 6-7 ay geçti ve bir gün kalbim çok hızlı ve güçlü bir şekilde atmaya başladı çarpıntıdır ya dedim geçtim ama uyuyamıyordum. Gece yatarken sabah kalkarken hep çarpıntı vardı ve korkuyordum artık.

Doktora gittim kalbimde bir şey olmadığını söyledi biraz rahatlamıştım. Sonra aradan yine birkaç gün geçti ve içimi belirsiz bir korku kapladı etraf bir farklı geldi yabancılaştım kalbim çok hızlı atmaya başladı. Terlemeye başladım. Deliriyor muyum dedim acaba ölecek miyim yoksa etrafımdakilere zarar mı vereceğim gibi düşünceler geldi. Aynada kendime baktım ben benim dedim ama o an çok garipti ve çok korkmuştum. Bu olaydan sonra tabii ben kendimi her gün gözlemliyordum tekrar mı yabancılaşma hissi geliyor tekrar mı delirme korkusu geliyor diye.

Ben kendime böyle odaklana odaklana her gün bunları yaşamaya başladım. Sabah kalkıyorum etraf yine bir garip çarpıntım var kafam başka yerde bir iş yapsam bile odaklanamıyorum. Sersem gibiyim. Bazen ellerim titriyor. İçimi garip bir his kaplıyor. Belirsiz bir korku ve kaygı yaşıyorum. Niye yaşadığımı da bilmiyorum. Sanki böyle her şey tam net değilmiş gibi sanki kafamda bir sis varmış gibi ve bu histen çok korkuyorum kafamda. Hep deliriyor muyum acaba şizofren mi oluyorum diyorum. Ama bu hisler arkadaşlarımla ne zaman dışarı çıksam veya PC de oyun oynasam yok oluyor hiç düşünmüyorum. Aklıma bile gelmiyor ama PC'den kalktığım andan itibaren tekrar aynı soruları soruyorum. Acaba deliriyor muyum? Neden böyle hissediyorum? Acaba beynimde mi bir sıkıntı var gibi düşünceler geliyor.

Her şeyin en kötüsünü düşünüyorum. Psikologa gittim korkmana gerek yok geçici bir süreç yaşıyorsun dedi ama ben hala çok korkuyorum. Benimle aynı durumları yaşayan veya yaşamış olan varsa yardım edebilir mi?
 
Başınız sağ olsun. Psikoloğa yalnızca 1 kez mi gittiniz? Sizi sadece korkmana gerek olmadığını, bu süreci de atlatacağınızı söyleyip gönderdi mi? Bence kesinlikle bir süre iyi bir uzmandan terapi görmelisiniz. Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsunuz gibi duruyor.
 
Başınız sağ olsun. Psikoloğa yalnızca 1 kez mi gittiniz? Sizi sadece korkmana gerek olmadığını, bu süreci de atlatacağınızı söyleyip gönderdi mi? Bence kesinlikle bir süre iyi bir uzmandan terapi görmelisiniz. Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsunuz gibi duruyor.

Hayır 3 defa görüştüm ve bu sürecin geçeceğini bunların sadece bir his olduğunu gözümde büyütmemem gerektiğini ve geçeceğini söyledi.
 
Ben de kucukken yasiyordum bu tarz seyler. Bilmiyorum sizin yasiniz kac ama is guc sahibi olunca, fitness gibi vb. hobiler edindikce bir zaman sonra geciyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı