Annem cuma namazına gitmeme izin vermiyor

Ben 7. sınıf öğrencisiyim. Şu anda namaz bana farz. Cuma namazı için dilekçe verip okuldan çıkma hakkım var fakat annem derslerinden geri kalırsın deyip dilekçe yazmıyor. Namazın önemini ne kadar anlatsam da okul daha önemli diyor. Okuldan da kafama göre çıkamıyorum. Okula gelmezsem veliyi arıyorlar yani her türlü haberdar olur. Ne yapmalıyım?
dostum bu arada müdürden veya sınıf öğretmeninden izin alıp gidebilirsin

Ben 7. sınıf öğrencisiyim. Şu anda namaz bana farz. Cuma namazı için dilekçe verip okuldan çıkma hakkım var fakat annem derslerinden geri kalırsın deyip dilekçe yazmıyor. Namazın önemini ne kadar anlatsam da okul daha önemli diyor. Okuldan da kafama göre çıkamıyorum. Okula gelmezsem veliyi arıyorlar yani her türlü haberdar olur. Ne yapmalıyım?
Ateist olurum diye tehdit et.

Baban dinine önem veren biriyse onunla konuşabilirsin. Eğer hiçbir şekilde anneni ikna edemezsen muhtemelen bu konuda daha ciddi olan dede/anneannene danış, gerekirse anneni şikayet et. Eğer hiçbir şekilde gitmene izin verilmezse günahı annenin boynuna.

Belki dinen tam olarak doğru olmayan bir yöntem olsa da okulda senin gibi 3 kişiyi daha bulup okul mescidinde kılabilirsiniz.

Konu muhtemelen ya troll ya da ilgi çekmek için açılmış bir konu. Her MEB okulunda yüzde 99 ihtimalle cuma namazı için öğlen saatlerinde teneffüs vakti uzatılır. Hadi diyelim uzatılmadı. ( Bu çok çok düşük bir ihtimal.) Bunu CİMER'e veya devletin başka bir şikayet mercisine bildirdiğiniz anda durum düzeltilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı