Kişide biten bir mesele. Ben insan ve hayvan arasındaki 7 farkı göremiyorum sadece. Hepimiz aynıyız, bir canımız var. Ona kast edenlerle ortak olmayayım en azından.
Değiller. İnsanlık varoluştan beri her zaman et ile beslenmiştir. Avcı toplayıcı bir hayat sürmüştür. Bu hayvanların zaten amacı ağır olsa da sadece doğa döngüsüne katkıda bulunup avcı hayvanların besin ihtiyaçlarını karşılamak. Bir inek ve koyun düşünün, ben bunun etinden faydalanmayacaksam neden besleyeyim? Eğer onlarda can diyorsanız kusura bakmayın ama dünya burası Minecraft değil. Sırtlanlar aynı koyuna kaç kişi girip öldürmeden orasını burasını parçalayıp yiyor. Onlar hayvan demeyin ama koyunun çektiği acı aynı acı. Yani sırf hayvanları düşünme uğruna insanların milyon yıllık besin ağacını hiç mi edeceksiniz?
İnsanlık başından beri şu an yapmadığınız bir sürü şeyi yapıyordu, evrimleşmek akıl sahibi olmak denir buna. Ayrıca inatla doğanın doğal akışı ile endüstriyel üretimi birbirinden ayırmıyorsunuz ya da ayırmak istemiyorsunuz. Gidip hayvan avlamıyoruz, evimizin önünde kümeste tavuk besleyip doğal akışı ile ne kadar yumurtlar ise sabah onu gidip yemiyoruz bunlar hayvanların sömürüsü ile endüstriyel bir şekilde üretiliyor.
Karşı çıkılan şey bu, karşı çıkılan şey bu hayvanların kürk olması şu an milyonlarca yıl öncesi gibi soğuktan korunmak için hayvan kürkü almak zorunda değilsin onlarca farklı olanağın var tamamen keyif için kesmeye girer. Makyaj malzemeleri için denek olarak kullanmak zorunda değilsin vs. vs.
Marketlerde zaten et var gerek yok hayvan kesmeye.Veganlar ya da vejetaryenler her neyse, et tarzı şeyler tüketmezler ya, onlar da canlı katletmeyin diye. Acaba haklılar mı? Ben et tüketiyorum, her türlü de tüketirim ama mesela hayvanlar gelse senin derinden kıyafet yapmak için öldürse, ya da seni yemek için öldürse falan. Neyse işte anladınız, sizce haklılar mı değillerse neden?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.