Antalya'da deprem riski var mı?

Antalya'dan fay hattı geçmiyor buna ek olarak merkez antalyanın etrafı dağlar ile çevrili, yani elbette ALLAH'ın dediği olur. Eldeki verilere göre çok şiddetli bir deprem olmaz ancak hisseder diye düşünüyorum. Tabii işin uzmanına sormanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Tedbiri asla elden bırakmayın. Benimki sadece fikir. ALLAH yardımcımız olsun.

Şiddetli mi yoksa?
Son iki haftadır deprem uzmanlarının yayınlarını takip ettim, hiç Antalya için uyarı vermediler. Nedenini merak ediyorum. Biliyorsunuz, burada 2-3 ayda bir 5 civarı deprem meydana geliyor. Geçen sene Haziran gibiydi sanırsam Alanya açıklarında olmuştu hatta ilk defa deprem uyarı sistemi çalışmıştı telefonlarda. Geçen ay da yine bi deprem oldu 4,5 civarı sanırsam, o da hissedilmiş. Ekim-Kasım civarı sabaha karşı yine 5 civarı deprem olmuştu, uyanıktım vizelere çalıştığım için ve onu hissetmiştim.

Antalya'dan fay hattı geçmiyor buna ek olarak merkez antalyanın etrafı dağlar ile çevrili, yani elbette Allah'ın dediği olur. Eldeki verilere göre çok şiddetli bir deprem olmaz ancak hisseder diye düşünüyorum. Tabii işin uzmanına sormanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Tedbiri asla elden bırakmayın. Benimki sadece fikir. Allah yardımcımız olsun.

Mutlaka hissederiz hocam. Kahramanmaraş depreminde de hissetmiştik. Amin hocam.

Son iki haftadır deprem uzmanlarının yayınlarını takip ettim, hiç Antalya için uyarı vermediler. Nedenini merak ediyorum. Biliyorsunuz, burada 2-3 ayda bir 5 civarı deprem meydana geliyor. Geçen sene Haziran gibiydi sanırsam Alanya açıklarında olmuştu hatta ilk defa deprem uyarı sistemi çalışmıştı telefonlarda. Geçen ay da yine bi deprem oldu 4,5 civarı sanırsam, o da hissedilmiş.
Antalya da deprem yok merak etmeyin.

Antalya da deprem yok merak etmeyin.
1677605375683.jpeg

Son iki haftadır deprem uzmanlarının yayınlarını takip ettim, hiç Antalya için uyarı vermediler. Nedenini merak ediyorum. Biliyorsunuz, burada 2-3 ayda bir 5 civarı deprem meydana geliyor. Geçen sene Haziran gibiydi sanırsam Alanya açıklarında olmuştu hatta ilk defa deprem uyarı sistemi çalışmıştı telefonlarda. Geçen ay da yine bi deprem oldu 4,5 civarı sanırsam, o da hissedilmiş. Ekim-Kasım civarı sabaha karşı yine 5 civarı deprem olmuştu, uyanıktım vizelere çalıştığım için ve onu hissetmiştim.
Nedeni ne olabilir sizce hocam?

Mutlaka hissederiz hocam. Kahramanmaraş depreminde de hissetmiştik. Amin hocam.
Merak etmeyin vs. diyenlere kulak asmayın. Tabi ki endişelenip önlem almanız gerekiyor. Ta Maraş'taki depremi hissettiyseniz ya bulunduğunuz arazinin zemini çok kötü ya da eviniz. Benim olduğum bölgede hissedilmedi bu depremler ve deprem olduğu zaman uyanıktım. Bu taraflarda zemin kayalık ve sağlam deniyor. Konyaaltı taraflarında oturan arkadaşlarım ise depremleri baya hissettiklerini söyledi hep. Çünkü orası bataklık zemin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı