Antidepresan alınabilir mi?

Bak kardeşim kendine yazık etme git adam gibi psikiyatriye ve doktora her şeyi anlat merak etme çözümü var bunların. Şizofreni bile epey tedavi edilebiliyor ki senin ki yanında hiç kalır.
İtiraf etmem gerekirse ciddi söylüyorum yakın zamanda psikoz geçirdim. Psikoz olduğundan eminim çünkü gece saati, odamdaki eşyalar bana saldırır gibi hissettim, kendi kolumu bile görünce korktum, korku saldı ve panik atak geçirdim, ağladım. Yatak odamı terkedip, salona kaçtım ve yarım saat orada bekledim. Dışarıdan gelen en ufak seslerden korktum tuhaf şeyler oldu ama geçti şimdilik.
Birine aşığım ve erkenden aşık oldum, eğer birgün beraber olabilirsek sorunlarımın yarısı gidecektir diye düşünüyorum... Ancak ona karşı takıntılı aşığım, takıntılı olmamı istemiyor. Duygularımı kontrol de edemiyorum. Antidepresan veya ilaç tedavisi anca obsesif bozukluk, panik bozukluk ve aldatılma fobimi giderebilir diye düşünüyorum. Hem o benle mutlu olsun, hem o, hem ben mutlu olmak istiyorum. İstediğim şeye kavuşmak istiyorum. Sadece onun ilgisini ve sevgisini istiyorum, sex olmasa da olur. Depresyonumu bu giderebilir diye düşünüyorum. En azından azaltabilir stresimi büyük ölçüde, bütün geçmişte geçirdiğim büyük travmalarımı atlatabilirim, ona güzelce bakabilirim diye düşünüyorum...

İtiraf etmem gerekirse ciddi söylüyorum yakın zamanda psikoz geçirdim. Psikoz olduğundan eminim çünkü gece saati, odamdaki eşyalar bana saldırır gibi hissettim, kendi kolumu bile görünce korktum, korku saldı ve panikatak geçirdim, ağladım. Yatak odamı terkedip, salona kaçtım ve yarım saat orada bekledim. Dışarıdan gelen en ufak seslerden korktum tuhaf şeyler oldu ama geçti şimdilik.
Birine aşığım ve erkenden aşık oldum, eğer bir gün beraber olabilirsek sorunlarımın yarısı gidecektir diye düşünüyorum... Ancak ona karşı takıntılı aşığım, takıntılı olmamı istemiyor. Duygularımı kontrol de edemiyorum. Antidepresan veya ilaç tedavisi anca obsesif bozukluk, panik bozukluk ve aldatılma fobimi giderebilir diye düşünüyorum. Hem o benimle mutlu olsun, hem O, hem ben mutlu olmak istiyorum. İstediğim şeye kavuşmak istiyorum. Sadece onun ilgisini ve sevgisini istiyorum, sex olmasa da olur. Depresyonumu bu giderebilir diye düşünüyorum. En azından azaltabilir stresimi büyük ölçüde, bütün geçmişte geçirdiğim büyük travmalarımı atlatabilirim, ona güzelce bakabilirim diye düşünüyorum...

Doktora ya da psikiyatriye gidin kendine yazık etme git uzmanlar ile konuş.

İstediklerin olabilecek şeyler zamanla her şey olabilir ama önce tedavi ol gerisi kolay.
10 Yıl içerisinde sayamayacağınız kadar aşk ilişkisi içerisinde oldum, ancak hepsi aldatılmak ile sonuçlandı. Travmamı hayal edemezsiniz. Hatta, 2015 yılında en büyük aldatılmayı yaşadım. O zamanlar sevdiğim kıza internetten başka bir erkek asılıyordu. O kız, o erkekle buluştu ve öpüşürken fotoğraflarını ve söylemek istemediğim daha özel şeylerini video olarak bana atmıştı. Psikolojim bozulmuştu ve 16 yaşındaydım.

Bunlar uyuşturucumu.
Teknik olarak evet. Psikolojik rahatsızlıkların büyük bir kısmı hormon eksikliğinden veya dengesizliğinden doğuyor. Örneğin dopamin hormonunu yeterince üretemeyen insanlar yaptıkları veya başardıkları şeylerden daha az keyif alırlar ya da serotonin hormonunda eksiklik yaşayan insanlar mutlu olmakta problem yaşayabilirler. Psikiyatrlar bu tip rahatsızlıkları teşhis edip buna göre ilaç veriyor. Bu ilaçlar bu hormonların eksikliğinde yardımcı oluyor diyebiliriz. Hormonal denge bozukluğu yaşayan biri için gerekli olan bu ilaçlar ihtiyacı olmayan bireyler tarafından kullanıldığında hormon düzeyini pozitif yönde etkilediğinden eşiği yükseltebiliyorlar. Eşik yükselince vücudun ürettiği hormon yetmiyor ve bu da bağımlılığa neden oluyor ve karşılamaması durumunda bahsettiğim hasta kişiler gibi yaşıyorlar. Bu ilaçlar olmadan mutlu olamıyorlar. Bu yüzden bir saattir haykırıyorum doktora danış diye.

10 yıl içerisinde sayamayacağınız kadar aşk ilişkisi içerisinde oldum, ancak hepsi aldatılmak ile sonuçlandı. Travmamı hayal edemezsiniz. Hatta, 2015 yılında en büyük aldatılmayı yaşadım. O zamanlar sevdiğim kıza internetten başka bir erkek asılıyordu. O kız, o erkekle buluştu ve öpüşürken fotoğraflarını ve söylemek istemediğim daha özel şeylerini video olarak bana atmıştı. Psikolojim bozulmuştu ve 16 yaşındaydım.

6 yaşındaykenmi aldatıldın.

Antidepresanlar ağrı kesici gibi alayım içeyim ilaçları değil. @Reddywich hocamın da dediği gibi doktora danışmadan sakın kullanmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır alamazsın, doktorlar reçete yazma merkezi değil. Sen sorununu anlatırsın, sorununa yardımcı olacak en yakın ilacı yazarlar. Çok antidepresan var ve hepsinin verdiği takviye, değiştirdiği hormon seviyesi farklı. Doktor bunları hesaplıyor ve sana o şekilde bir ilacı yazıyor, örnek vereyim: senin sorunun geçirdiğin atakların olsun ve bu atakları geçirmemen için vücudunda belirli seviyede hormon salgılanması gerekiyor, senin sorunun için 2 tane ilaç varsa bu ilaçların içinden senin ihtiyacın olan kadar seviyede hormon salgılayan ilacı yazar. Senin ihtiyacından daha az salgılatırsa hormonu bu sefer ilacın bir etkisi olmaz ve atakların devam eder, ihtiyacından fazla salgılatırsa hormonu bu sefer sen aşırı sakin olmaya başlarsın ve şu yukarıda boş boş atıp tutan cahiller gibi "antidepresan seni mal eder ehehehğ" deyip durursun. Doktora gitmenin önemi burada yatıyor, git derdini anlat ve sana uygun olanı yazsın. Bu arada hangi ilacı içersen iç en az 15 gün etkisini değil de yan etkisini görürsün, etkisi bir aylık düzenli kullanımla başlar. Cinsel isteksizlik de cabası...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı