Antivirüs programı kullanmak gerekli mi gereksiz mi?

Lawrence Barnes

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ne zamandır aklıma takılan bir konuydu size de sormak istedim. Kaspersky'nin Premium sürümünü satın almayı düşünüyorum ancak çevremde bir iki arkadaşım antivirüs programı kullanmamı pek önermediklerini Windows Defender'in gayet yeterli olduğunu antivirüs programlarının da aslında bir virüs olduğunu falan söyledi. Bilgisayarıma Torrent'ten hiçbir şey indirmiyorum ama bazen bir oyuna Türkçe yama yapmak istediğimde virüslüdür falan deyip indirmediğim oluyor. Ya da hikayeli oyunları çok severim mesela indirim falan olmadığında ya da oyun çok pahalıysa "ya şimdi şunu indirip oynamak da vardı be" dediğim oluyor ancak Torrent güvenli değil diye vazgeçiyorum bu durum da beni biraz sıkmaya başladı açıkçası. Öneriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kesinlikle gerekli. Windows Defender eskisinden çok daha iyi durumda fakat yetersiz kaldığı çok durum oluyor. İşinde iyi olan şirketlerin antivirüslerini kullanırsanız çok iyi olur. Antivirüslerin kendinin virüs olması diye bir saçmalık yok Zort Antivirüs adında bir Antivirüs indirmediğiniz sürece.

Bu sorunun ucu açık. Kullanma desem bilgisayarı pavyona dönmüş bir milyon tane uygulamalı, biz bu işin piriyiz piriii diye zıplayan tipler atlayacak. Kullan desem performansın düşecek, bunu da düşmüyor diye yine hem ilk grup laf edecek hem de antivirüslerde yarışlara girilip saçmalanacak.

Ben şu an kullanmıyorum. Defender işimi görüyor, virüs şüphesi olacak şeyleri adım gibi biliyor DNS vs. ile de sürekli kontrol ediyorum ek olarak DNS üzerinden tehlikeli yazılım olabilecek bilindik siteler de bloklanıyor. Eğer arada bir bilgisayarına format atan, bakım yapan ve az program kullanan; dahası gizlilik takıntısına sahip biriysen Defender tek başına yeter.

Korsan yazılım kuracaksan antivirüs aşırı derece güvenli tutmayacaktır seni, korsan ve güvenli olmayan sitelere giriyorsan veya oradan bir şeyler indiriyorsan antivirüs işine yarar ama seni dokunulmaz yapmayacağınıda bilmen gerek.
Ama tamamen safe temiz iş yapacaksan Defender harici çok da bir yazılım kurmana gerek yok ayrıyeten Kaspersky kullanıcaksan öneririm genel kullanım için oldukça uygun öneririm Premium almana çok da gerek yok Security Cloud gayet yeterli ve tamamen ücretsiz ve bilgiğim kadarıyla aynı veritabanını kullandığından dolayı aynı korumayı sağlar aşağı yukarı.

Korsan içerik indirmiyorum, saçma sapan sitelere girmiyorum, bildiğim yerlerde takılıyorum. Yıllar önce PC'yi yavaşlatıyor diye antivirüs kullanmayı bırakmıştım. Toplasam yıllar içinde 2-3 trojan falan bulmuşumdur. Yeni bilgisayarda da Defender açık. Gayet yeterli. Korsan kullanacaksanız o antivirüs şart ama.

Hafif bir tane kullanmaktan zarar gelmez ama bilinçliysen defender yeter.
Mesela bende Norton 360 FG (hediye geldi ama memnunum) var en son 50mb ram tuketiyordu.

Benim için gereksiz. 10 senedir antivirüs de kullanmıyorum, sayısız korsan oyun da indiriyorum (Windows da korsan tabii) yıllardır tüm banka, kripto, sosyal medya hesaplarıma hep bu cihazdan girmeme rağmen ne bir kere para kaybettim ne de bir hesabım çalındı. Becerenler nasıl beceriyor gerçekten şaşırıyorum.

Eskiden AV kullananlar iyi bilir bu firmaların asıl olayı korku yayarak sana lisans sattırmaktır. Saydıkları ihtimaller komplo teorisyenlerini arattırır. Tertemiz cihaza deneme sürümü antivirüs kursan lisans bitene kadar alakasız bir dosyayı tutup "aha virüs bu bak ben olmasam bitmiştin" der gibi mimlerler.

Benim için gereksiz. 10 senedir antivirüs de kullanmıyorum, sayısız korsan oyun da indiriyorum (Windows da korsan tabii) yıllardır tüm banka, kripto, sosyal medya hesaplarıma hep bu cihazdan girmeme rağmen ne bir kere para kaybettim ne de bir hesabım çalındı. Becerenler nasıl beceriyor gerçekten şaşırıyorum.

Eskiden av kullananlar iyi bilir bu firmaların asıl olayı korku yayarak sana lisans sattırmaktır. Saydıkları ihtimaller komplo teorisyenlerini arattırır. Tertemiz cihaza deneme sürümü antivirüs kursan lisans bitene kadar alakasız bir dosyayı tutup "aha virüs bu bak ben olmasam bitmiştin" der gibi mimlerler.

Artık size bu arkadaştan çalabileceğimiz bir şey yok olduysada çoktan alınmıştır diye bence hiç bakmıyorlardır sizin PC'ye 😅

Bu sorunun ucu açık. Kullanma desem bilgisayarı pavyona dönmüş bir milyon tane uygulamalı, biz bu işin piriyiz piriii diye zıplayan tipler atlayacak. Kullan desem performansın düşecek, bunu da düşmüyor diye yine hem ilk grup laf edecek hem de antivirüslerde yarışlara girilip saçmalanacak.

Ben şu an kullanmıyorum. Defender işimi görüyor, virüs şüphesi olacak şeyleri adım gibi biliyor DNS vs. ile de sürekli kontrol ediyorum ek olarak DNS üzerinden tehlikeli yazılım olabilecek bilindik siteler de bloklanıyor. Eğer arada bir bilgisayarına format atan, bakım yapan ve az program kullanan; dahası gizlilik takıntısına sahip biriysen Defender tek başına yeter.
Hocam daha önce deneme sürümü olarak 30 gün Kaspersky kullandım premium olarak bir performans düşüşü göremedim. Gizlilik takıntım tabiki var ancak genel olarak zaten sürekli orjinal ürün kullanan biriyim. Sadece bazen indirdiğim oyunun türkçe yaması oluyor mesela sonra onu kurmak istiyorum ama diyorum ya virüs varsa? Boşver diyip vazgeçiyorum. Yada diyelim hani oyun aşırı pahalı torrentten indirip oynasam mı diyorum ama yine virüs ihtimalini düşünerek vazgeçiyorum ama bir yerden sonra cidden sıkılmaya başladım bu işten. Ve bilgisayarıma düzenli olarak bakım yapıyorum aylık kasa temizliğinden macun değişimine kadar yada format vesayir

Benim gibi 13-14 yıllık işlemci, 11 yıllık anakart, 4 gb ram kullanıyorsan tabiiki gereksiz. Çünkü bilgisayar daha kendi kendine zor yetiyor ayakta duracak hali yok.
Ama iyi bir sisteme sahip olsam mutlaka kullanırdım çok ağırlık taşımayacağından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı