Antivirüs kullanmak gerekli mi?

Ayriyeten virüs temizleme programlarını bilgisayara sokmassan benim güzel kardeşim Rootkit'i yersin Rat'ı yersin Keylogger'ı yersin browser hijacking yersin adware yersin PUP yersin en sonunda PC'ne ya format atıcaksın ya da harddiskini değiştirceksin her virüs izin vermiyor maalesef formata.

Defender'i yok et zaten PC'den boşunca CPU RAM kullanıyor Kaspersky kullan veya ESET-NOD32 bunlar kesinlikle bulurlar ESET-NOD32 yorabilir ancak hafif diyorsan Malwarebytes önerebilirim.

HMM o zaman ben malware yüklerim veya Kaspersky.

Tabii ki hocam antivirüs programı gerekli.

Malwarebytes tarama bitince virüs buldugunu söylüyor ama o virüs dedigi şey Windows'un ektinlestirme anatari şu an PC Windows Enterprise ve antivirüs System 32 Enterprise falan silinsin mi diyor silsem PC çöker mi?

Son düzenleme:
A-V kullanmayın, update kapayın, Güvenlik Duvarı kapatın gibi mesajları dinlemeyin.

Anti-Virüs gerekli. Ben 11 yıllık PC' m de A-V kullanıyorum ve performans kaybı yaşamıyorum. Performans konusunda da bir kayıp yok. (Her A-V için bahsetmedim Kaspersky Security Cloud Free' yi baz aldım.)

@yunusowic25 Her torrent yazılım virüslü değildir. Steam' de olmadığı uyumsuzluk (GTA:SA) vs. için çok kez torrent indirdim 1 kez virüs bulaşmadı.

Son mesajında da hiç alakası yok. Bugüne kadar Norton, ESET, Webroot, Kaspersky kullandım hiçbiri dediğini yapmadı. Avast!' ı bahsediyor olabilirsin. Ama her A-V' de Avast! kadar çöp değil.

Sadece Defender kullanan öneren arkadaşlar varsa söyleyim Defender yetersiz.
Ücretsiz Anti-Virüs yazılımları kullanmayın.
Kaspersky Security Cloud Free kullanıyorum ve gayet memnunum.

Ayrıyeten virüs temizleme programlarını bilgisayarına sokma benim güzel kardeşim. PC'nin zamanla ömrünü yersin.
Yaklaşık 7 yıl PC' de Anti-Virüs bulundu. Sonuç? 11 yıllık PC hala yaşıyor.
@Sorun bitmiyorrr

Malwarebytes bir Anti-Virüs değil Anti-Malware. Önerim MBAM' ı sadece tarama amaçlı kullanmanız. Çünkü gerçek-zamanlı koruması oldukça vasat.

Önerilerim (Ücretli):

• Kaspersky Internet/Total Security
  • Norton 360
  • Bitdefender Internet Security
Ücretsiz:
  • Kaspersky Security Cloud Free
  • Bitdefender Free

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı