AntiX 23 İlk Bakış

Ben yükledim ama bence çok kullanım dışı bir OS. Yani ben kullanamam bunu.
Olacak hocam o kadar, görsellik katsalar yük binecek çünkü. Bu kadar hafif olup, bu kadar program desteğine sahip dağıtım bulmak günümüzde çok zor. Bize hafif diye önümüze sunulanların en hafifi 650-700 MB+ yükü oluyor.

İğrenç bir giriş ekranı vardı. Düzeldi mi o?
Görsellik bu dağıtımın amaçlarından biri değil maalesef aynı olması lazım hocam.

Buradan Full yazanı kurabilirsiniz ana sitesi biraz karışık. Bütün ISO'lar burada var. Ayrıca en üstte yeşil butonda 64 Bit Full versiyonu öntanımlı seçili.

Kayra kardeş ben şimdi benim laptopa kuracağımda yav bu runit ve sysvinit ne anlama geliyor Xfce, GNOME veya KDE gibi bir şey mi?

Kayra kardeş ben şimdi benim laptopa kuracağımda yav bu runit ve sysvinit ne anlama geliyor Xfce, GNOME veya KDE gibi bir şey mi?
Hocam ondan ben de emin değilim. Sonuçta prosfesyonel sayılmam. Other başlıklı indirme yerinde sourgeforce'ye atan linkler vardı ben oradan full.iso indiriyordum. Örneğin ''antiX23.1 x64 full.iso'' gibi.

Bu runit ve sysvinit ne anlama geliyor Xfce, GNOME veya KDE gibi bir şey mi?

Bahsettikleriniz init sistemleri. Init sistemi bilgisayar GRUB ekranında açıldıktan ve kernel yüklendikten sonra, gerekli sürücülerin yüklenmesi, displey Manager'in yüklenmesi, masaüstü ortamının yüklenmesi, çalıştırdığınız programların açılması gibi pek çok işlemi gerçekleştirir. Kernelin yüklenmesinden sonra, kernel tarafından ilk çalıştırılan uygulamadır. Artık o andan itibaren tüm sistemin yönetilmesi ona aittir. Bilgisayar açıldığı andan kapanana kadar arka plande bilgisayarı yönetir.
Linux'ta en çok kullanılan init sistemi Systemd init sistemidir. Herhangi bir dağıtımda hangi init sistemi kullanıldığı belirtilmiyorsa, systemd kullanıyordur. Ancak bazı kullanıcılar Linux felsefesine pek uymadığı için systemd kullanmak istemezler. (Bir program tek bir görevi yapmalı ve onu en iyi şekilde yapmalı. Oysa systemd tüm bilgisayarı yönetir.) Systemd kullanmak istemeyen kullanıcılar için farklı init sistemleri var. OpenRC, Runit, Dinit, S6, Sysvinit gibi... Bunlar içinde en yaygın kullanılan iki tanesi OpenRC ve runit'tir.
Bir süre OpenRC init sistemi ile Artix Linux kullanmıştım. Diğer Arch tabanlı dağıtımlara göre açılışı bayağı hızlı idi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam ondan ben de emin değilim. Sonuçta prosfesyonel sayılmam. Other başlıklı indirme yerinde sourgeforce'ye atan linkler vardı ben oradan full. ISO indiriyordum. Örneğin "antiX23.1 X64 full. ISO" gibi.

Güncel N4020 işlemci UHD6000 ekran kartlı cihaza kursak nasıl çalışır acaba? Dual boot kurulumu yok mu baktım bulamadım ISO indirdim elimde mevcut şu anda.

Güncel N4020 işlemci UHD6000 ekran kartlı cihaza kursak nasıl çalışır acaba? Dual boot kurulumu yok mu baktım bulamadım ISO indirdim elimde mevcut şu anda.
Otomatik olarak dual görüyor ve kuruluyor. Bilgisayar açılırken sorar. İntel ekran kartıyla linuxta çok sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum yani denenebilir. Hafif ve çevik bir deneyim sunacaktır.

Otomatik olarak Dual görüyor ve kuruluyor. Bilgisayar açılırken sorar. Intel ekran kartıyla Linux'ta çok sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum yani denenebilir. Hafif ve çevik bir deneyim sunacaktır.

Diskte boş alan bırakınca mı Dual kurulumu soruyor? Ben boş alan bırakmadan başlattığım için mi sormadı acaba kurulum adımında?

Antix ismi gibi Antika . Ama gerçekten çok iyi iş çıkartıyor.
Debianın bazı bileşenlerini çıkartması bazı hatalara neden olur mu bu konuda bir şey

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı