Antrenman programı haftada kaç kez uygulanmalı?

fenerliq

Hectopat
Merhaba, kendime şöyle bir program hazırladım ve hareketleri dambıl ile yapıyorum. Sizce abartı mı yoksa yeni başlayanlar için iyi mi?
Ben zorlanmadan yapabiliyorum ama haftada kaç kez dinlenmeliyim onu merak ediyorum.
150 şınav.
100 mekik
4x15 shoulder press.
4x15 lateral raise.
4x12 reverse fly.
1dk plank.
50 superman(sırt)
50 squat.
4x12 kol idmanı.
Şu an kendi kafama göre pazar günü hariç her gün bunu uyguluyorum beslenmeme dikkat ediyorum amacım düşük yağ oranından ziyade kilo alıp iri görünmek(obez olmamak kaydıyla tabii ki). Boyum 175 64 kg ile başladım şu an 72 kiloyum 2 ayda anca böyle oldu.
Bu programı haftada 4 gün uygulasam yeter mi? Yoksa daha fazlasını da yapabilirim yani.

Belli ki evde çalışıyorsunuz. Kademeli bir şekilde çalıştığınız ağırlıkları arttırıp gereken şiddeti vücuda sağlamanız durumunda gelişiminiz düzenli olur. Şınav, mekik falan sizi bir yere kadar götürecektir. Halihazırda sunmuş olduğunuz programı sorunsuz yapabiliyorsanız başlangıç evresini geçmişsinizdir demektir. 15 tekrar yaptığınız hareketlerde kiloyu arttırarak tekrar aralığını düşürün yani 'progressive overload' dediğimiz kademeli yükleme olayı...

Bunların yanında kalori fazlası alıp yeterli proteini tükettikten sonra hedefinize ulaşabilirsiniz.

Belli ki evde çalışıyorsunuz. Kademeli bir şekilde çalıştığınız ağırlıkları arttırıp gereken şiddeti vücuda sağlamanız durumunda gelişiminiz düzenli olur. Şınav, mekik falan sizi bir yere kadar götürecektir. Halihazırda sunmuş olduğunuz programı sorunsuz yapabiliyorsanız başlangıç evresini geçmişsinizdir demektir. 15 tekrar yaptığınız hareketlerde kiloyu arttırarak tekrar aralığını düşürün yani 'progressive overload' dediğimiz kademeli yükleme olayı...

Bunların yanında kalori fazlası alıp yeterli proteini tükettikten sonra hedefinize ulaşabilirsiniz.

Peki 4 gün çalış 3 gün dinlen nasıl olur? Fazla mı yoksa? Her antrenmandan sonra araya 1 gün koymalı mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı