Hocam fazla bacak çalışıyorsunuz.Eksiklerimi tamamlayabilir misiniz? Hatalarımı veya önerilerinizi bekliyorum.
Programı kendim hazırladım, belli bir düzeyde spor geçmişim var.
Eki Görüntüle 1770535
Hocam arka kola bakın bir.Sadece 6 set ile mi geliştireceksiniz omuzları![]()
Çok teşekkür öncelikleHocam afedersinizde bacağa 5 hareket koyup ön kola 2 arka kola 1 hareket koymak mantıksız olmuş. Detaylı hereket isimleriyle beraber program veremiceğim ama sırt-ön kol, göğüs-arka kol ve omuz bacak şeklinde çalışabilirsin her bölgeye 4 hareket olmak üzere.
Genetik olarak omuz kol ve göğüslerim büyük o yüzden çok üstüne gitmedimSadece 6 set ile mi geliştireceksiniz omuzları![]()
Kaç hareket ile kısıtlamalıyım?Hocam fazla bacak çalışıyorsunuz.
Hocam ne kadar genetiğiniz iyi olsa da yeterli çalışmadan adamakıllı şekillendiremezsiniz kasları. Ön kol ve arka kol için minimum 3'er hareket yapın derim. Bacak gününden leg pressi çıkartabilirsiniz mesela. Göğüs gününde ise düz dumbell pres yerine ıncline dumbell press yapsanız daha iyi olur.Çok teşekkür öncelikle.
Antrenman programım PPL sistemine uygun yaptım nedeni de çok verimli olmasından dolayı.
Toplam hareket sayısını 6 üzerine çıkartmak istemedim hem gereksiz uzun sürüyor vakit kaybı hem de 6 hareketle kısıtlamak en ideali diye düşünüyorum.
Arka kol ve biceps küçük kaslar her harekette çalışıyorlar hem de kollarım büyük genetik olarak, üzerine çok düşmeme gerek yok diye düşünüyorum aslında biceps için de 1 harket yapacaktım ama mecburen 6 hareket sayısında kalmak için bicepsi 2 harket olarak yazmak zorunda kaldım.
Genetik olarak omuz kol ve göğüslerim büyük o yüzden çok üstüne gitmedim.
Bu şekilde revize ettim. Biceps ve arka kol için okadar hareket yapmak bana mantıksız geliyor açıkçası sonuçta küçük kas gurubu ve o kadar üstüne gidilmesi gerekiyor mu bilemiyorum ve 3 er sete cikartirsam 1 saati geçer antreman sürem. Çalışıyorum ve akşam spordan sonea çok vaktim kalmıyor onu da göz önüne alarak programımı kısa tuttumHocam ne kadar genetiğiniz iyi olsa da yeterli çalışmadan adamakıllı şekillendiremezsiniz kasları. Ön kol ve arka kol için minimum 3'er hareket yapın derim. Bacak gününden leg pressi çıkartabilirsiniz mesela. Göğüs gününde ise düz dumbell pres yerine ıncline dumbell press yapsanız daha iyi olur.
Hocam bari arka kola bir hareket daha ekleyin. Cidden tek hareket çok az arka kol için. 10 dk daha fazla çalışmaktan zarar gelmez. Onn dışında program güzel.Bu şekilde revize ettim. Biceps ve arka kol için o kadar hareket yapmak bana mantıksız geliyor açıkçası sonuçta küçük kas gurubu ve o kadar üstüne gidilmesi gerekiyor mu bilemiyorum ve 3'er sete cikartirsam 1 saati geçer antrenman sürem. Çalışıyorum ve akşam spordan sonea çok vaktim kalmıyor onu da göz önüne alarak programımı kısa tuttum.
Eki Görüntüle 1770627
Haklısınız aslında ekleye bilirim bir hareket daha düşünmem lazımHocamn bari arka kola bir hareket daha ekleyin. Cidden tek hareket çok az arka kol için. 10 dk daha fazla çalışmaktan zarar gelmez. Onn dışında program güzel.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.