AOC 24G2SPU monitörde ölü piksel çıktı

yasarx

Decapat
Daha fazla  
Monitör
AOC 24G2SPU
Merhaba arkadaşlar. 9 Ocak 2024 tarihinde AOC 24G2SPU adlı monitörü sipariş verdim. 12 Ocak 2024 tarihinde elime ulaştı monitörü ilk kurduğumda ölü piksel testi yaptım ama büyük ihtimalle heyecandan fark edemedim. Birkaç gün sonra bütün testleri yapmak istedim ve ölü piksel testini tekrar açtım ve dikkatli bakınca monitörde 1 tane ölü piksel olduğunu fark ettim. Şu an monitör teslim almamdan 4 gün geçmiş, sizce ne yapmalıyım, zamanla çoğalır mı yardım edebilir misiniz?

Aldığım yer Trendyol Aptek Teknoloji. Monitörü almadan önce ölü piksel çıkarsa ne yapıyorsunuz diye sorduğumda 14 gün içinde iade edebilirsiniz yazmıştı. Bilmeniz gereken bir şey daha var monitörü kurduğumda kabloların poşetlerini çöpe atmıştım, bu iade için bir problem çıkartır mı? Ve babam değişime izin vermeyebilir, değişim için zorlamama değer mi?

20240116_130030.jpg

Dosya Ekleri

• 20240116_125244.jpg
    20240116_125244.jpg
    398,9 KB · Görüntüleme: 155
  • 20240116_125255.jpg
    20240116_125255.jpg
    375,2 KB · Görüntüleme: 119
  • 20240116_125316.jpg
    20240116_125316.jpg
    115,2 KB · Görüntüleme: 141
  • 20240116_125344.jpg
    20240116_125344.jpg
    332,8 KB · Görüntüleme: 120
  • 20240116_125352.jpg
    20240116_125352.jpg
    90,7 KB · Görüntüleme: 150
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğalıp çoğalmayacağı hakkında yorum yapamayız, ölü pikseli olmayan monitörlerde bile sonradan olabileceği gibi, sizinkinde olmayabilir de, ancak genelde 1-2 tane ölü piksel bekleniyor alışverişlerde. İsterseniz iade edin tekrardan alın ya da değişime gidin. Böyle bir hakkınız var. Boş ver deyip kullanadabilirsiniz.

14 gün koşulsuz iade hakkınız var. Siz doğru düzgün şekilde ulaştırın, kutusu-köpüğü büyük mesele değil. Ayrıca Aptek Teknoloji farklı kanallar üzerinden ölü pikselli monitörler satıyor. Hoş bunu belirtiyor ama bilginiz olsun diye söyledim. Ücret iadenizi alıp farklı firmalara yönelmenizi öneririm.

14 gün koşulsuz iade hakkınız var. Siz doğru düzgün şekilde ulaştırın, kutusu-köpüğü büyük mesele değil. Ayrıca aptek teknoloji farklı kanallar üzerinden ölü pikselli monitörler satıyor. Hoş bunu belirtiyor ama bilginiz olsun diye söyledim. Ücret iadenizi alıp farklı firmalara yönelmenizi öneririm.

Çoğalıp çoğalmayacağı hakkında yorum yapamayız, ölü pikseli olmayan monitörlerde bile sonradan olabileceği gibi, sizinkinde olmayabilir de, ancak genelde 1-2 tane ölü piksel bekleniyor alışverişlerde. İsterseniz iade edin tekrardan alın ya da değişime gidin. Böyle bir hakkınız var. Boş ver deyip kullanadabilirsiniz.

Aslında babamdan dolayı pek iade veya değişim yapmak istemiyorum genelde böyle durumlarda kızıyor zorlasam belki iade veya değişim yaptırabilirim ama değişim yaptırdığımda yine ölü piksel gelme ihtimali veya iade edip farklı bir firmaya yöneldiğimde yine ölü piksel çıkma ihtimali varsa pek de uğraşmaya gerek yok gibi.

İade etmeni tavsiye ederim. Zaten eğer kabul ederlerse ambalajlayıp bir başkasına sıfır ürün diye kakalamaya çalışacaklardır.

Bugün babamla konuşacağım büyük ihtimalle kabul etmeyecek ama yine de şansımı deneyeceğim.

"Ama değişim yaptırdığımda yine ölü piksel gelme ihtimali veya iade edip farklı bir firmaya yöneldiğimde yine ölü piksel çıkma ihtimali var mı" bu soruyu cevaplayabilir misiniz?

"Ama değişim yaptırdığımda yine ölü piksel gelme ihtimali veya iade edip farklı bir firmaya yöneldiğimde yine ölü piksel çıkma ihtimali var mı" bu soruyu cevaplayabilir misiniz?
Var. Ölü piksel çıkma ihtimali her zaman söz konusu.

O zaman ölü pikselin daha fazlası çıkma ihtimali de var ve bu şekilde döngüye girme ihtimalimde mi var?
Monitör değiştirirken iki kere iade bir kere değişim yapmak durumunda kaldım. Amazon üzerinden aldığım için iade konusunda hiç sorun yaşamadım. Ancak iki kere ölü pikselli monitör gelince üçüncüsünde Vatan üzerinden sipariş verdim. Onda da ölü piksel çıkınca mağazalarına gidip değişim için başvurdum onlarda onayladılar ve mağazada ölü piksel testini yapıp o şekilde almıştım. Tamamen şans işi bazen ilk almanızda sapasağlam geliyor bazen bende olduğu gibi üç, dört kere uğraşıyorsunuz maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı