AOC 24G2U 24" 1MS 144Hz Alınır Mı?

• Konuyu başlatan U.Altun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 573
  • Görüntüleme 125.922
Merhabalar 2 gün önce 24g2u siparişi verdim (ama pişmanlık pişmanlık..)

Ben normalde 27 inc istiyordum yaklaşık 3 haftadır 27g2u fiyat yakalama uğraşındaydım.
abi yok bir türlü indirime girmiyor ürün. Girse direk alacağım.. 1600tl den aşağı düşmedi. Neyse itopyada da takip ediyordum bi 24g2u ya bakiyim dedim 999tl olmuş haydaaa.. stok 1 saatte tükeniyor falan. Ben başladım düşünmeye 24 mü alsam 27 beklesemmi?? yahu 1300tlden 999 tl ye düştü alsammı son 2 stok :O en son artık elim sipariş vermeye gitti siparişi verdim. 2 dakika içinde oldu her şey.. aldıktan 5 dakika sonra " ya ne yaptım ben " diye sorguluyorum kendimi. Ya 27 inc de indirime girerse ? hangi parayla alacağım ? dedim. Hala da demeye devam ediyorum. Ölü piksel sıkıntıları çıkıyormuş sürekli.En gıcık aldığım şeydir bu iade işlemleri vs. İnsallah böyle bir problem çıkmazda o yönden şanslı olurum..

hala beklemekteyim 27 incin indirime girmesini.. ama bu gidişle indirime girmeyecek gibi. hala pişmanlık duyuyorum ama o fiyatta görünce de bir cezbetti. 24 inc aklımda hiç yoktu..
Şu an kullandığım monitör 22 inc ben büyük monitör istiyorum inşallah 24 inc monitör beni tatmin eder..
1080P için en ideal monitör büyüklüğü 24" olarak belirtiliyor. 27" bir monitörün min. 1440P olması gerekir, aksi durumda o büyüklükte bir panelde 24"'in görüntü keskinliğini yakalayamazsınız, o nedenle pişmanlık hissetmenize gerek yok. İleride 2K yada 4K monitörü destekleyebilecek bir sistem topladığınızda daha büyük monitöre geçersiniz, olur biter.

24" de eğer gamepadi alıp 3 metre mesafeden oynamadığınız sürece gayet yeterli.

Akadaşlar monitör geldi şuan işyerinde olduğum için tam inceleyemedim benim için önemli olan ölü pixel sorunuydu oda yok fotoğrafları paylaşacağım ama şöyle bir problem var ışık sızması var gibi ama fotoğraftaki kadar değil yeşilde falanda problem var gibi gözüküyor ancak çıkplak gözle baktığımızda herhangi bir problem görmedim yada kamerayı nasıl ayarlamam gerekir bilgi verirseniz daha iyi olur
IMG-20191127-WA0007.jpg

IMG-20191127-WA0008.jpg

IMG-20191127-WA0009.jpg

IMG-20191127-WA0010.jpg
IMG-20191127-WA0011.jpg

Işık sızması var gibi demiştim sizin düşünceniz ne olur benim eski ekranımda da var ışık sızmazı ama herhangi bir rahatsızlık duymadım ışık sızması için değişime göndermem gerekir mi
Akadaşlar monitör geldi şuan işyerinde olduğum için tam inceleyemedim benim için önemli olan ölü pixel sorunuydu oda yok fotoğrafları paylaşacağım ama şöyle bir problem var ışık sızması var gibi ama fotoğraftaki kadar değil yeşilde falanda problem var gibi gözüküyor ancak çıkplak gözle baktığımızda herhangi bir problem görmedim yada kamerayı nasıl ayarlamam gerekir bilgi verirseniz daha iyi olur
IMG-20191127-WA0007.jpg

IMG-20191127-WA0008.jpg

IMG-20191127-WA0009.jpg

IMG-20191127-WA0010.jpg
IMG-20191127-WA0011.jpg

Işık sızması var gibi demiştim sizin düşünceniz ne olur benim eski ekranımda da var ışık sızmazı ama herhangi bir rahatsızlık duymadım ışık sızması için değişime göndermem gerekir mi

bu arada gece modunda çektim fotoğrafları

Dosya Ekleri

• IMG-20191127-WA0007.jpg
    IMG-20191127-WA0007.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 56
Eki Görüntüle 465023
Eki Görüntüle 465024
Eki Görüntüle 465025
Eki Görüntüle 465026Eki Görüntüle 465027

Hocam hayırlı uğurlu olsun bende aldım 2-3 gün oluyor mis gibi monitör millet Telegram da falan çıldırdı yok şöyle sorunlu yok böyle sorunlu psikoloji bozuyorlar. Keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle. Bende de sızma var az ama hiç belli olmuyor film bile izledim beni rahatsız etmiyor.

Eki Görüntüle 465023
Eki Görüntüle 465024
Eki Görüntüle 465025
Eki Görüntüle 465026Eki Görüntüle 465027

Hayırlı olsun. Öncelikle söyleyeceğim, desktop monitörler yere dik olarak konumlandırılarak çalışmak için tasarlanmışlardır, yani testleri monitörü evinize götürüp masanıza dik olarak kurduktan sonra yapmanız daha iyi olur. Testleri her zaman gözünüzle yapmanız gerekir, fotoğraf çektiğinizde ışık ve makineye bağlı koşullar ile gerçekte olan durumdan farklı bir görüntü oluşabilir.

Işık sızma testini ise akşam tamamen karanlık bir odada, tam ekranda tamamen siyah bir görüntü açarak yapmanız gerekli. IPS panellerde, IPS Glow adında, ekran kenarlarında görünen ve ışık sızması ile karıştırılan bir durum vardır. Gördüğünüz parlamanın IPS Glow mu yoksa ışık sızması mı olduğunu anlamanın yolu ise monitöre bakış açınızı değiştirmektir. Bakış açınız değiştikçe parlamanın rengi ve büyüklüğü de değişiyorsa IPS Glow, değişmiyorsa ışık sızmasıdır.

Bendeki ışık sızması biraz fazla derecede siyah zeminlere denk gelirse sağ alt taraf orda bir sararma mor-turuncu karışımı bir renge bürünüyor ışık sızmasını bilenler anlayacaktır dediğimi. Ölü piksel çıkmadı çok şükür o yüzden böyle kullanmayı düşünyorum bunun için iade etsem bu paraya monitör yok değişim istesem belki ölü pikselli denk gelecek ışık sızması olmamam gibi bir ihtimal yok zaten ama minimum halde var olanlara denk geldim. Bakalım zaman ne gösterecek belki garanti yolu görünür ilerde. Değişim düşünmüyorum.

Ürünü bilerek almak lazım sen kalk 2000TL olan monitörü 1000TL'ye sat yani adamda akılsız değildir vardır bir problemi illaki ışık sızmazı falan ancak ben evde 500TL monitör kullanıyorum ışık sızmazı var renkler cansız dandik, o monitör 500TL ise buna 500 daha verir 144 1 ms canlı renk kullanırım ışık sızması bence her monitörde var bu fiyat bandında olan bence bu fiyata şükür etmek lazım iyiki almışım
Hangisi daha problemli ıps glow mu ışık sızması mı ?

Ürünü bilerek almak lazım sen kalk 2000TL olan monitörü 1000TL'ye sat yani adamda akılsız değildir vardır bir problemi illaki ışık sızmazı falan ancak ben evde 500TL monitör kullanıyorum ışık sızmazı var renkler cansız dandik, o monitör 500TL ise buna 500 daha verir 144 1 ms canlı renk kullanırım ışık sızması bence her monitörde var bu fiyat bandında olan bence bu fiyata şükür etmek lazım iyiki almışım
Hangisi daha problemli ıps glow mu ışık sızması mı ?
IPS Glow bir problem değil, IPS panellerde doğal olarak olan bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı