AOC 24G2U 24" 1MS 144Hz Alınır Mı?

• Konuyu başlatan U.Altun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 573
  • Görüntüleme 126.143
arkadaşlar şuan odam ziviri karanlık ve test yaptım sağdan ve soldan baktığımda ekran ışığı sabit derecede ışık yayıyor herhangi bir değişme yok bu ışık sızmasımı ips glowmu
birde anlayamadım ekrana yaklaştığımda sağ sol alt ve üst köşeler siyahlaşıyor uzaklaştığımda normale dönüyor.
arkadaşlar bu birden çok ekran bölümünde ayar nasıl olmalı yanlızca 1 üzerinde gösterdiyorum monitörün sesi gidiyor erkanları genişlette açıyorum ses geliyor ama bu defa mouse sağ tarafan baya bir boşluğa gidiyor
arkadaşlar display port ile bağlıyordum böyle bir problem oldu hdmı kablosuyla bağladım problem çözüldü

Son düzenleme:
Monitörüm sonunda geldi. Ölü piksel, ışık sızması yada çalışmayan bir fonksiyon gibi sorunlar çıkmadı şimdilik. Ama 1 günlük kullanım sonunda monitörden genel olarak çok memnun olmadım şu an (önceki monitörüm yine AOC'nin i2269vw modeli idi (yine IPS panel)):
  • Öncelikle en büyük sorun parlaklığın aşırı yüksek olması. Parlaklığı 40 seviyesine kadar indirdim ama halen beyaz yada açık renk görüntüye bakmak spot ışığına bakmak gibi. Bunun sonucunda kısa sürede gözleri yoruyor, eski monitörüm bu açıdan çok iyiydi. Düşük mavi ışık modları da bu konuda çok işe yaramıyor.
  • 2. sorun renklerin aşırı vivid ve yapay olması. Aşırı doygun renkler ile örneğin kırmızılar neredeyse turuncu gibi görünüyor, gerçek renkleri yansıtmıyor kesinlikle. Photoshop'ta özellikle rahatsız ediyor. Ayarlarla bayağı uğraştım ama düzgün sonuç yakalayamadım henüz. SRGB modunda nispeten biraz normal renkler veriyor ama bu sefer de parlaklığı 90'a kilitlediği ve ayar yapmaya izin vermediği için tamamen kullanılmaz oluyor.
  • Görüntü keskinliği, netliği önceki monitörümün çok gerisinde. Yine Photoshop kullanımında gayet rahatsız edici. HDR'ı açınca netlik bir parça iyileşiyor ancak bu sefer de zaten aşırı vivid olan renkler daha da yapay hale geliyor.
  • IPS panel olmasına rağmen görüş açısı oldukça dar. Monitöre tam karşıdan bakarken bile kenarlara doğru renkler değişiyor, bir TN panelden azıcık daha iyi sadece.
Bu önemli sorunlar haricinde küçük birkaç sorunum daha var ama çok uzatmayayım. Bu gaming monitörler bana göre değil galiba. Ayarları kurcalamaya devam ediyorum ama görüntüyü idare eder bir hale getiremezsem monitörü iade edeceğim sanırım.

Benim monitörüm de bugün geldi maalesef ölü piksel çıktı:

1575140635643-png.466876

@XanthiN samsung cfg73 ten memnun musunuz 24g2u ile karşılaştırdığınızda hangisini seçersiniz
Bu karşılaştırmanın konusunda yazmıştım:
AOC'u geri gönderdim ölü piksel sebebiyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı