AOC 24G2U Işık Sızması

Hocam aynı sorun bende de var bendeki biraz daha fazla, rahatsız ediyor açıkcası indirimden almıştım 22sinde değişime göndersem değişim yaparlar mı yoksa iade mi etmeliyim?Ve ekrana elimle temas ettiğimde o lekeleri başka bi yere taşıyabiliyorum sanki ekran ile panel arasında boşluk vs hava kalmış gibi :D
 
Çoğu IPS panelde durum bu şekilde, günlük kullanımda sorun yaratmıyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Benim de monitörün üstlü ve altlı, ekranın biraz sol tarafına doğru çerçeve kısmında ayrı bir sızma var. Bunu da ışık sızması olarak adlandırabilir miyim bilmiyorum, benim gözümü rahatsız ediyor. Esporcu olduğum için oyunda çok fazla zaman harcadığım zamanlar oluyor. Beyaz - açık mavi (gökyüzü) tonlarında ekranın sol üst, çerçeve yakın kısmında grilik söz konusu. Bunu direkt bakınca anlayamıyorum, sadece monitörün ortasına odaklandığımda göze çarpıyor ama hala rahatsız edici değil. Aynı şekilde monitörün dikey olarak altında, o grilik kendini beyazlığa döndürüyor. Masaüstü arka planım ve barım koyu gri - duman rengi tonlarında olduğu için bu ara sıra göze çarpıyor, yine rahatsız etmiyor, ki normalde takıntılıyımdır bu tür şeylere, özellikle konu elektronik olduğunda. En kötü garantiye yollarım iki yıl sonunda, monitörümün üç yıl garantisi var. Şansımı denerim, belki de değişim sağlanır.
 
Bende de aynı mönitör ve sağ taraftaki sarılık var. Panel ile alakalıymış demek ki. Bir de ölü pixel testi yapan @mertdemir1903 arkadaşımız bana varsa linki ya da nasıl ölü pixeli testi yapacağımı yazabilir mi? 😎
 
Bende de aynı mönitör ve sağ taraftaki sarılık var. Panel ile alakalıymış demek ki. Bir de ölü pixel testi yapan @mertdemir1903 arkadaşımız bana varsa linki ya da nasıl ölü pixeli testi yapacağımı yazabilir mi? 😎

Ben de İtopya'dan AOC 24G2U model monitör satın aldım, buradaki monitör testini yapınca ölü piksel olduğunu farkettim. Bunun üzerine iade sürecini başlattım.
 
Ölü pixeli ss alıp atabilir misiniz? 🤔

Ölü piksel panel üzerindeki kusurdan dolayı meydana gelmektedir, bu nedenle screenshot alındığından belli olmaz. Ama monitörün fotoğrafını çektim, oradan bakabilirsiniz.

Not: Resmi tarayıcı ile açtığınızda görünmeyebilir belki pikseller, resmi indirip bakabilirsiniz piksellere.
 

Dosya Ekleri

  • 20191127_183206.jpg
    20191127_183206.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 248
Hocam bende de tamamen aynı problemler vardı değişim için gönderdim. Işık sızması hadi neyse de sarılık korkuttu biraz. Ayrıca power kablosu da bozuk gelmişti benim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı