Daha fazla
- Meslek
- Biyolog
kankam şimdi bende 4:3 yapma yeri kapalı aoc monitördde yapamıyorumNeyi 4:3 yapamıyorsun oyunda mı? Mesela cs de bende 4:3 oynuyorum ama ana ekranda değil
Yukarıdaki ayarlarda aşağıdaki değişiklikleri yaptım:Genelde adventure, action ve yarış oyunları oynayan, ve de amatör olarak Photoshop, Indesign kullanan biri olarak şu anda kullandığım ayarlar:
- Color Temp.: User, Red: 46, Green: 50, Blue: 41 (renkler aşırı vivid olduğundan bu ayarlar biraz normale çekiyor)
- Kontrast: 50
- Parlaklık: 40 (Monitörün parlaklığı oldukça yüksek olduğundan 35, hatta 30 bile kullanılabilir. Ama sonuçta kişisel bir değer bu, kendi zevkinize göre daha yüksek de ayarlayabilirsiniz ancak 65'in üzerine çıkmanızı tavsiye etmem. Diğer bir alternatif ayar da monitör parlaklığını yüksek tutup (50 - 70 arası), Nvidia/AMD Denetim Masası'nda, Masaüstü Renk Ayarları'nda parlaklığı bir miktar düşürmek (30 - 45 arası)
- Overdrive: Off
- Gamma 1
- HDR: Off
- Freesync: On
- DCB Mode: Off
- Eco Mode: Standard
- DCR: Off
- Game Mode: Off
- Shadow Control: 50
- Game Color: 10
- Dial Point: Off
Freesync nerden aktif ediyoruz hocam?Genelde adventure, action ve yarış oyunları oynayan, ve de amatör olarak Photoshop, Indesign kullanan biri olarak şu anda kullandığım ayarlar:
- Color Temp.: User, Red: 46, Green: 50, Blue: 41 (renkler aşırı vivid olduğundan bu ayarlar biraz normale çekiyor)
- Kontrast: 50
- Parlaklık: 40 (Monitörün parlaklığı oldukça yüksek olduğundan 35, hatta 30 bile kullanılabilir. Ama sonuçta kişisel bir değer bu, kendi zevkinize göre daha yüksek de ayarlayabilirsiniz ancak 65'in üzerine çıkmanızı tavsiye etmem. Diğer bir alternatif ayar da monitör parlaklığını yüksek tutup (50 - 70 arası), Nvidia/AMD Denetim Masası'nda, Masaüstü Renk Ayarları'nda parlaklığı bir miktar düşürmek (30 - 45 arası)
- Overdrive: Off
- Gamma 1
- HDR: Off
- Freesync: On
- DCB Mode: Off
- Eco Mode: Standard
- DCR: Off
- Game Mode: Off
- Shadow Control: 50
- Game Color: 10
- Dial Point: Off
Nedense G-Menu üzerinden açıp/kapatılamıyor. Monitör üzerindeki OSD Menu tuşu ile menüye girdiğinde Game Settings kısmında görebilirsin. Monitör üzerinde aktifleştirdikten sonra, Nividia denetim masası/Radeon ayarları üzerinden de aktifleştirmen gerekli.Freesync nerden aktif ediyoruz hocam?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.