AOC 24G2U menü ayarları

masaüstüne sağ tıkla - görüntü ayarları - en alttan gelişmiş görüntü ayarları - ekran 1 için görüntü.-monitör sekmesi oradan seçebilirsin.

Genelde adventure, action ve yarış oyunları oynayan, ve de amatör olarak Photoshop, Indesign kullanan biri olarak şu anda kullandığım ayarlar:
  • Color Temp.: User, Red: 46, Green: 50, Blue: 41 (renkler aşırı vivid olduğundan bu ayarlar biraz normale çekiyor)
  • Kontrast: 50
  • Parlaklık: 40 (Monitörün parlaklığı oldukça yüksek olduğundan 35, hatta 30 bile kullanılabilir. Ama sonuçta kişisel bir değer bu, kendi zevkinize göre daha yüksek de ayarlayabilirsiniz ancak 65'in üzerine çıkmanızı tavsiye etmem. Diğer bir alternatif ayar da monitör parlaklığını yüksek tutup (50 - 70 arası), Nvidia/AMD Denetim Masası'nda, Masaüstü Renk Ayarları'nda parlaklığı bir miktar düşürmek (30 - 45 arası)
  • Overdrive: Off
  • Gamma 1
  • HDR: Off
  • Freesync: On
  • DCB Mode: Off
  • Eco Mode: Standard
  • DCR: Off
  • Game Mode: Off
  • Shadow Control: 50
  • Game Color: 10
  • Dial Point: Off

Son düzenleme:
Genelde adventure, action ve yarış oyunları oynayan, ve de amatör olarak Photoshop, Indesign kullanan biri olarak şu anda kullandığım ayarlar:
  • Color Temp.: User, Red: 46, Green: 50, Blue: 41 (renkler aşırı vivid olduğundan bu ayarlar biraz normale çekiyor)
  • Parlaklık: 40 (Monitörün parlaklığı oldukça yüksek olduğundan 35, hatta 30 bile kullanılabilir. Ama sonuçta kişisel bir değer bu, kendi zevkinize göre daha yüksek de ayarlayabilirsiniz ancak 65'in üzerine çıkmanızı tavsiye etmem. Diğer bir alternatif ayar da monitör parlaklığını yüksek tutup (50 - 70 arası), Nvidia/AMD Denetim Masası'nda, Masaüstü Renk Ayarları'nda parlaklığı bir miktar düşürmek (30 - 45 arası)
  • Gamma 1
Yukarıdaki ayarlarda aşağıdaki değişiklikleri yaptım:
  • Color Temp.: User, Red: 46, Green: 49, Blue: 41 (kalibrasyon cihazları ile kalibre edenler de genelde buna yakın ayarlar kullanmışlar)
  • Parlaklık: 43 (Nvidia Denetim Masası'nda, Masaüstü Renk Ayarları'nda parlaklık: 45)
  • İnternet vb. genel kullanımda Low Blue Mode'u Multimedia konumunda kullanıyorum, oyunlara yada Photoshop'a geçtiğimde kapatıyorum.
G-Menu AOC 24G2U.JPG

• Gamma 1
Freesync nerden aktif ediyoruz hocam?

Freesync nerden aktif ediyoruz hocam?
Nedense G-Menu üzerinden açıp/kapatılamıyor. Monitör üzerindeki OSD Menu tuşu ile menüye girdiğinde Game Settings kısmında görebilirsin. Monitör üzerinde aktifleştirdikten sonra, Nividia denetim masası/Radeon ayarları üzerinden de aktifleştirmen gerekli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı