AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

evet DP Kablosu ile bağlanıyorum. ben en iyisi pazartesi AOC'un teknik servisine veriyim monitörü. Sinerjiden almıştım orası teknik destek vermiyormuş. beni kağıthanedeki tecpro bilgi teknolijileri isimli servise yönlendirdi.

Evet kendi teknik servisine götürürsen değişim de yapıyorlar. Orada kendi gözünle test edip daha güvenilir bir şekilde alabilirsin. Bende de bu tarz bir sorun olursa İtopya yerine kendi şubesine götüreceğim.

Seriye dikkat. Eve gelmeden İtopya'ya uğradım. 15 dakikada iki değişime gelen arkadaş gördüm. 24 inç olanı. Teknik serviste de yeni alan biri test ediyordu bir tanesi. Monitörü inceledim. Ne görüş açısını, ne renkleri gözüm tuttu.

Son düzenleme:
qp bilişimden satın aldım bende ölü piksel vardı firmaya bildirip bugün geri yolladım.Satın almadan öncede sormuştum firmaya tavrınız nasıl olur diye değiştiririz demişlerdi.Değiştireceklerini söylediler monitörü yenisinide ölü piksel varmı diye bakıp yollarmısınız dedim onu da kabul ettiler beklemedeyim.
Dostum qp bilişim iade hangi kargoyla alıyor.

Benim de bugün geldi. Ama ekran kartı daha gelmediğinden monitörü notebook'a bağladım. 2. sayfada en altta fotoğrafta görünen ölü piksele benzer ama yarısı kadar olan bende de var. Beyaz ekranlarda yaklaşıp çok dikkatli bakınca belli oluyor. Işık sızması yok veya sararma yok. Oyun için test edemedim tabi. Ben değişim veya iadeye vermeyeceğim.

Son düzenleme:
2 tane ölü piksel de bende çıktı, yeşilde siyah, siyahda kırmızı nokta şeklinde.Yeşilde belli olanı kabullenebilirdim çok dikkatli bakınca belli oluyor ve çok köşeye doğru ama siyahda çıkan kırmızı ortaya doğru değişim şart.

İtopya ile görüştüm ücretsiz UPS iade kodu verdiler göndereceğim bakalım.

Son düzenleme:
Bir bizde mi sorun yok anlamadım. Yok netliği yokmuş, renklerinde sorun varmış. Monitörün renkleri oldukça canlı ve netlikte gayet iyi. 144Hz olunca ekranda titreme oluyor falan? Bende neden böyle şeyler olmuyor?

Ölü piksel olayı tüm monitörlerde olan bir durum, iade edersiniz olup biter. İPS Glow olayı ise zaten tüm İPS panellerde var, ufak bir ışık sızması var ise bu sorun teşkil etmez.

Bir bizde mi sorun yok anlamadım. Yok netliği yokmuş, renklerinde sorun varmış. Monitörün renkleri oldukça canlı ve netlikte gayet iyi. 144Hz olunca ekranda titreme oluyor falan? Bende neden böyle şeyler olmuyor?

Ölü piksel olayı tüm monitörlerde olan bir durum, iade edersiniz olup biter. İPS Glow olayı ise zaten tüm İPS panellerde var, ufak bir ışık sızması var ise bu sorun teşkil etmez.
Ölü piksel çıkmasa canavar gibi monitör hatta 1 tane ölü piksele de razıydım ama siyahdaki çıkan kırmızı nokta baya ortada can sıkabilir. Zaten bilgisayarım da yok iş yerinde test yapıyorum monitörü, 29 Kasım'da kalan parçaları ABD Amazon ile alacağım için vaktim çok gitsin gelsin monitör bakalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı