AOC C24G1 vs MSI Optix G24C4

VX-2458 TN panel sanırım, onu eledim.

LG UltraGear 24GN650-B ile Dell S2422HG modelleri gayet iyi. LG'nin ciddi bir avantajı HDR 10 desteğinin olması. Dell'in avantajı da kontrast oranının 3000:1 olması. Siyahları daha siyah gösterecek.

Burada tamamen sizin tercihinize kalıyor seçim. Ben LG'yi seçerdim HDR avantajından dolayı, zira zaten IPS panelden kaynaklı daha gerçeğe yakın olan renkleri, HDR (yüksek dinamik aralık) ile çok daha gerçekçi hale getiriyor.

Misal telefonunuzla çektiğiniz bir manzara fotoğrafında manzarayı seçerseniz gökyüzü patlayacak (daha parlak çıkacak), gökyüzünü seçerseniz manzaradaki detaylar kaybolacak daha karanlık çıkacak. İşte HDR, burada devreye giriyor ve hem gökyüzünü hem de manzarayı olabilecek en az kayıp ile çekiyor. Hem gökyüzü patlamıyor hem de manzara karanlık çıkmıyor. Monitör tarafındaki karşılaştırmalarına göz gezdirebilirsiniz.

Dediğim gibi, ben LG'yi seçerdim, ancak tercih sizin. Dell ve LG'yi finale bıraktım.

Hocam merhaba 2 ay olmuş bugün indirimde LG 24GN650-B'yi sipariş ettim Dell S2422 stoklarda yok hiçbir yerde umarım S2422'yi almadığım için pişman olmam.

Hocam merhaba 2 ay olmuş bugün indirimde LG 24GN650-B'yi sipariş ettim Dell S2422 stoklarda yok hiçbir yerde umarım S2422'yi almadığım için pişman olmam.
Niye pişman olasın ki? SS2422HG'nin renk gamı hariç esprisi yok. Hem ghosting ve smearing sorunları yaşanabilen bir model.

Hayırlı olsun LG panelde ve monitörde üzmez.

Teşekkür ediyorum :)
@KeyN_N @Dutchman hocam XG2405 nasıl 24GN650-B'ye göre bir arkadaşım onu niye araştırmadın dedi TN panel galiba o monitor ondan bakmamıştım.
Benzer ürünler, XG2405'de DAS, Black Stabilizer ve HDR gibi kritik özellikler yok. LG daha ileriye dönük.

Ghosting yaşamadım, IPS çok gereksiz renk parlaklığı olduğu icin almamıştım, oyunculuk için VA daha mantıklı.
Genel IPS panellerle karşılaştırırsak bal gibi de ghosting var bu monitörde. Aydınlık alanlarda pek belli olmasa da karanlık ortamlarda belli oluyor ghosting.
AAA oyunlar için neyse de rekabetçi oyunculuk için bırak daha mantıklı olmayı, en son tercih edilecek panel türü VA'dır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı