AOC C24G1 vs ViewSonic XG2401

Monitör kıyaslama

• Oy verenlerin toplamı
    22
Makaleler
2
Daha fazla  
Bu iki monitör arasındaki kıyaslamada kim kazanır. Bir de AOC modelinde ışık sızması olursa değiştirilmeli mi? Hangisi daha iyidir düşüncelerinizi ve özellikle bu iki monitörden hangisini kullandıysa rica etsem yazar mı ve memnun mu? Bu arada hikayeli oyunları oynamayı çok seviyorum, COD serisi gibi Witcher serisini de. Aynı zamanda FPS oyunlarını da çok oynuyorum CS:GO, Zula (eğlencesine eski arkadaşlar istediği için) gibi. İlerde e-sporcu bile olmayı düşünüyorum. Sizce bunlara göre hangisi alınır? Başka monitör önerisi olan yazabilir, 1.500 TL'ye kadar Vatan'dan alacağım. Lütfen başka yerden al demeyin. Vatan'dan almaya karar verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörde ne yükseklik ayarı var, ne pivot var, ne de Display Port var. Üstelik bir ton ghsoting şikayeti de var. Bu arada XG2402 kullanıcısıyım ben daha önce de XG2401 alcam dediğinizde belirtmiştim ben panelden çok memnunum. Önceki ASUS VG248QE 144 monitörüme göre renkleri çok daha iyi ve göz yormuyor. Açıkcası ben VA panel önermiyorum. Henüz yeni bir panel olduğu için ghosting sorunları da çok var. Bence VA alınmamalı VA tercih edilecekse IPS alınmalı diye düşünüyorum. O VA panellerde yazan 1 MS'ler falan aldatmaca zaten. Kısacası 2401 güzel monitör bence. İmkan varsa XG240R de güzel bir tercih.

Biraz araştırdım ve çok hoşuma gitti. Piksel aralığı XG240R ile arada (0.002 fark var) bu bir şey fark ettirir mi?
Farketmez. XG2401, XG2402 ve XG240R'de AU Optronics'in aynı panelleri var. Fakat değişiklik olarak Viewsonic'in eklediği bir kaç ayar var. Renklerde düzenlemeler, menü farklılıkları, ışıklandırma ve monitör ayakları vs.

Monitörde ne yükseklik ayarı var, ne pivot var, ne de Display Port var. Üstelik bir ton ghsoting şikayeti de var. Bu arada XG2402 kullanıcısıyım ben daha önce de XG2401 alcam dediğinizde belirtmiştim ben panelden çok memnunum. Önceki ASUS VG248QE 144 monitörüme göre renkleri çok daha iyi ve göz yormuyor. Açıkcası ben VA panel önermiyorum. Henüz yeni bir panel olduğu için ghosting sorunları da çok var. Bence VA alınmamalı VA tercih edilecekse IPS alınmalı diye düşünüyorum. O VA panellerde yazan 1 MS'ler falan aldatmaca zaten. Kısacası 2401 güzel monitör bence. İmkan varsa XG240R de güzel bir tercih.

Birader monitörde Display Port var nerden çıkardın olmadığını? yükseklik ve pivot ayarı yok fakat diğer monitörlerden 300 400 tl daha ucuz e okadar da olsun dimi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı