Çözüldü Aorus B450 ARGB GPU holder kablo bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kagan3496

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da olduğu üzere ARGB bir GPU holder sahibiyim. Anakartım ARGB destekliyor model olarak Gigabyte Aorus B450 Elite V2 fakat kablosunu takacak yer bulamadım kablo ucunu size fotoğraf olarak atacağım. Anakarta nasıl bağlanır yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.14.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.14.jpeg
    98,7 KB · Görüntüleme: 101
  • WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.13.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.13.jpeg
    77,3 KB · Görüntüleme: 80
  • WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.11.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.11.jpeg
    123,7 KB · Görüntüleme: 74
Çözüm
Maalesef bende sadece PSU'ya giden kablo mevcut diğeri mevcut değil kasa hazır alındı eski anakartta ARGB yoktu anakartı ben değiştirdim içine kabloyu koymayı tercih etmemişler sanırım :/

Sorun değil yine de. Halledersiniz bence :) sadece o Sync'den anakart a köprü atacaksınız bir şekilde.
Sorun değil yine de. Halledersiniz bence :) sadece o Sync'den anakart a köprü atacaksınız bir şekilde.

Anakartta RGB girişteki Volt pinine takmayın kabloları deneme yanılmayla da bulabilirsiniz. Data ve ground u. Yanlış taksanızda zarar vermez. Volt a yanlışlıkla takarsanız ama kablo ısınıp yanar.
şöyle bir şey var aklımda fakat hangisini nereye takacağımı bilmiyorum

bu kablonun ismi nedir kasamda 4 adet fan var ARGB kasada kontrolcü var fakat anakartıma bağlamak istiyorum hepsini ?
Kontrolcü eğer gücünü psudan alıyorsa. Volt pini ni bağlamayacaksın. Data ve ground u bağlayacaksın anakarta. Sonra renk değiştirme tuşunua 3 saniye basılı tutuyorsun rgb fusiona bırakacak kendisini

Yüksek o 4 pin olduğu için 12V yakmani önermem. Coolmon özel port olabiliyor satıcıya sorabilirsin.

4 değil 3 pin hocam adreslenebilir almış arkadaş. Anakartında 2 girişte var ama. Kablolamayı doğru yapabilirse tüm ışıkları senkronize edebilir yazılım üzerinden fanlar varsa RGB RAM'lar. B450 Aorus harika bir ürün RGB konusunda.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-03-06 at 22.20.55.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 22.20.55.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 40
  • WhatsApp Image 2022-03-06 at 22.20.55.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 22.20.55.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 43
Şöyle bir şey var aklımda fakat hangisini nereye takacağımı bilmiyorum

Bu kablonun ismi nedir kasamda 4 adet fan var ARGB kasada kontrolcü var fakat anakartıma bağlamak istiyorum hepsini?

PSU'dan güç geliyorsa Kontrolcünü anakarta bağlarken anakarttaki Volt pininde uzak tut kontrolcüden gelen kabloları. Unutma data ve ground 2 pin üzerinden bağlanıyor kontrolcü anakarta.

PSU'dan güç geliyorsa Kontrolcünü anakarta bağlarken anakarttaki Volt pininde uzak tut kontrolcüden gelen kabloları. Unutma data ve ground 2 pin üzerinden bağlanıyor kontrolcü anakarta.
bunu dikkate alacağım sanırım kontrolcuden anakarta bağlamak için sync portunu kullanacağım doğru mu ?

Bunu dikkate alacağım sanırım kontrolcuden anakarta bağlamak için Sync portunu kullanacağım doğru mu?

Kontrolcünün resmini atarsanız daha iyi olur aslında. Ayrıyeten. LED'i anakart yerine boş yer varsa kontrolcüde oraya da bağlayabilirsiniz. Böylece fanlarla aynı ilerler. Kontrolcüyü de anakatta bağlarsınız. RGB Fusion 2.0 yazılımını indirmişseniz oradanda tüm efektleri kontrol edersiniz.

Kontrolcünün resmini atarsanız daha iyi olur aslında. Ayrıyeten. LED'i anakart yerine boş yer varsa kontrolcüde oraya da bağlayabilirsiniz. Böylece fanlarla aynı ilerler. Kontrolcüyü de anakatta bağlarsınız. RGB Fusion 2.0 yazılımını indirmişseniz oradanda tüm efektleri kontrol edersiniz.
şuan kullandığım kontrolcü budur kasamda ki 4 adet ARGB fan bağlı kendisine ve Pusudan güç vermekteyim

Dosya Ekleri

• aigo-argb-controler02-1000x1000w.jpg
    aigo-argb-controler02-1000x1000w.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 49
Şu an kullandığım kontrolcü budur kasamda ki 4 adet ARGB fan bağlı kendisine ve Pusudan güç vermekteyim

Aynen Sync'den anakarta bağlanıyor. Oraya ait kablo elinizde bulunuyor mu? 2 adet te LED girişiniz varmış ama elinizdeki holderın ucu 4 pin genişliğine sahip olduğu için oraya sokamayabilirsiniz sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı