Apple fiyatlara bir kez daha zam yaptı

Uluslararası garanti veren firmanın yerel fiyatlandırma yapması pek mantıklı değil.
Trilyonlarca dolarlık bir şirketin kısa süre aralıklarında milyar dolarlar kaldırdığı ve günün sonunda ise yine trilyon dolar kazandığı gerçeği ortadayken elini hiç taşın altına sokmaması size tuhaf gelmiyorsa cebinizi hortumlatmayı seviyorsunuzdur. Şirketlerin alım gücüne göre az da olsa özel fiyat politikaları geliştirmesi gerekir.
 
Vergi ayrı bir konu, zam ayrı bir konu; burada zamları tartışıyoruz.
Vergi konusundan ek olarak bahsetmiştim. O da insanların seçimlerinin bir sonucu oluyor. En son TL bu kadar değer kaybettiğinde dünyanın her yerinden Türkiye’ye Apple ürünü almak için gelen insanlar olmuştu. Apple zam yapmak zorunda çünkü kimse 1000 dolarlık ürünü 700-800 dolara satmak istemez.
 
Vermesinler. Dünyanın sayılı şirketlerinden birisi Apple fakir fukarayı besleyecek hali yok. Çok isteyen aynısını yapıp daha ucuza satsın.
Evet evet, forumda %52'lik kesime laf edenlere sesleniyorum. Yüzdelik dilimi yanlış belirliyorsunuz, aslında o değer %85-%90 olmalı ve sizin gibiler de buna dahildir.
 
Ne yapsınlar, aynı fiyatlarla devam mı etsinler? 😀
IMG_20230608_094538.jpg
IMG_20230608_094551.jpg
 
Vergi konusundan ek olarak bahsetmiştim. En son TL bu kadar değer kaybettiğinde dünyanın her yerinden Türkiye’ye Apple ürünü almak için gelen insanlar olmuştu. Apple zam yapmak zorunda çünkü kimse 1000 dolarlık ürünü 700-800 dolara satmak istemez.
Türkiye'ye kimse Apple almak için gelmez, telefonlar ucuz da değil. Dışarıdan gelen de ÖTV ödüyor. Yurtdışından pahalıya satılıyor.
 
İnce bir çizgi var. Bizim milletimiz yokluğa alıştı. Hayatta kalacak kadar yiyip içince okey durumdalar. Umarım hayatta kalacak kadar bile bulamayız o zaman yağmalar , karışıklıklar ve kaos başlar. Çünkü en başa dönmenin tek yolu bu.

Cumhuriyet kurulurken çok zor zamanlar ve güçlü liderler vardı buda devamında rahat zamanlar ve zayıf bir nesil getirdi şuan o zayıf nesil ülkeyi yönetiyor ve yeni nesil zor zamanlar geçiren güçlü bir nesil oluyor. Bu zor zamanları geçiren güçlü nesil tahminen 40-50 yıl sonra gözle ve matematikle görülecek. O yüzden pek takılmayalım. Bu işin keşke başka çözümü olsaydı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı