Android söylenildiği kadar kötü değil, Apple'da söylendiği kadar iyi değil.
Diğer ülkelerde Iphone almak gayet basit ve uçuk fiyatlara da satılmıyor, yine Android modellerine göre pahalı ama fiyatı makul.
Android cihazlarda, Apple telefonları da gayet iyi cihazlar. Fanboyların iddaa ettikleri gibi kötü değil.
Apple yazılım desteği, performans, servis kalitesi gibi koşullarda öne çıkıyor.
Android modelleri de fiyat-performans olarak öne çıkıyor. Kamera ve batarya tarafında genel olarak Android modelleri daha iyi oluyor. Android'in kişileştirilmesi, özgürlüğü IOS'ta yok.
Geçen sene 11 serisiyle beraber Apple kamera konusunda ciddi adım attı, batarya olarakta gelişti.
Apple serisinin bu ülkedeki fiyatları telefonu alınabilir olmaktan çıkarıyor maalesef.
Android cihazlarda uzun yıllardır stabilite olarak çok iyi duruma geldiler, orta seviye telefonlar bile kasmadan 2-3 yıl rahat gidebiliyor.
Android'in en büyük yarası maalesef güncelleme desteği. Amiral gemisi de alsan, orta seviye telefon da alsan yine maksimum 2 yıl güncelleme alıyor, bu süre içerisinde iki ana Android güncellemesi alıyor tüm Android üreticileri bu şekilde. Google kendi telefonlarına ekstra 1 yıl daha fazla destek sunabiliyor.
Sonuç olarak kişinin tercihine kalmış hangi telefonu alacağı. Ben ülkedeki Iphone fiyatlarından dolayı Android amiral gemilerini daha mantıklı buluyorum.