Apple vs Samsung

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba. Biraz saçma bir Battle gibi ama cidden soruyorum, iki marka da A kalite ürünler üretiyor. Sizce hangisi daha iyi? Konuya her açıdan bakmanızı rica ediyorum.

Birisi hep premium sınıfta ürünler çıkarıyor birisi her bütçeye her sınıfa göre ürün çıkarıyor. Bu açıdan Samsung benim gözümde önde.

Apple'ın yenilik anlayışı çok daha gelecek vaat ederken genelde Samsung tarafında ben o kadar inovatif şeyler pek göremiyorum genelde Apple yaptıktan sonra benzerini yapıyor. Birçok örneği var.

Apple ürünlerine uzun süreler güncelleme desteği sunarken Samsung öyle değil maalesef.

Apple'ın işletim sistemi ve kendi ürettiği işlemciler daha performanslı oluyor.

Ülkemiz adına konuşursak Apple ürünleri uzun kullanım sonucu eğer temizse 2. el satışta zarar ettirmezken Samsung cephesi çok değer kaybediyor.

Ayrıca yine ülkemiz adına konuşursak Samsung her kur artışında anında zam yapmazken Apple direkt zam yapıyor. Yani yerelleştirme olarak Samsung daha anlayışlı. Milyar dolarlık bir şirket olan Apple'ın dolar 1TL arttığında hemen zam yapmasını hoş bulmuyorum ama bir şey de denemiyor sorun bizim ekonomide çünkü.

Sonuna kadar Apple düşmanıyız hocam.

Apple düz modelleri ve Plus modellerindeki bataryayı geliştirmesini sürece hiç alınmaz. Şimdi 1 mAh'de bile Apple optimizasyonunu yapar diyenler çıkacak. Yani şöyle gözümüz bir 6000 mAh pilli Apple görsün. Arkadaşlar fiziksel performans olmadığı sürece yazılımsal performans beklemeyin. Yani salatalığın yüze konulunca nasıl etki vermiyorsa düşük kapasiteli pil de yüksek performans vermeyecektir. Uzun ömürlülükte Apple iyidir ama bir Samsung etmez. Performansda zaten Samsung önde.

O yüzden Samsung ❤️

@Eren1905 neden beğenmedim attın? Hiç bir Samsung kullanmamışsın belli. Zaten mesajlarında fanboyluk gösteriyorsun.
Öyle bir konuşmuşsunki sanki Apple sadece telefon üretiyor. Apple'ın tek ürünü telefon değil.

Apple mademki bu kadar iyiyse niye ekranlar konusunda geç geldi? Samsung DDR5'i telefonlarında yavaş yavaş kullanmaya başlarken Apple niye hala DDR4'lerde geziyor?

Geç kaldığı falan yok. Sen önce Samsung'un güncel modellerde en iyi ekranı kullanmadığının bir farkına var. Samsung S23 ailesinde 8bit panel kullanırken rakipleri Apple ve Xiaomi'de 10 bit paneller var. Daha savunduğun markanın rakiplerinden daha düşük kalite ekran kullandığını bilmiyorsun.

Son düzenleme:
Apple mademki bu kadar iyiyse niye ekranlar konusunda geç geldi? Samsung DDR5'i telefonlarında yavaş yavaş kullanmaya başlarken Apple niye hala DDR4'lerde geziyor?

Belki de gerek duymuyordur :). AMD DDR4'te yüksek puan alınca DDR5'e geçen Intel gibi değil Apple. Bunu yapanın tam tersinin Samsung olduğunu sizde söylemiş oluyorsunuz. Her sene 8 gen 2, 8 gen 5 diye falan filan bir sürü işlemci çıkarıyorlar tonla. Apple bir geliyor hepsini tekliyor. Kendi yazılımını yapamadıktan sonra 6000 mAh koysan da ne fayda.

Hocam şunu artık anlayın. Apple bir yazılım markasıdır. Apple her dönem işlemci-yazılım uyumu ile fark yaratmıştır.
Hocam bir de düşmanlık konusunda çevrenin ve toplumun da etkisi var. Sınıfında Samsung'un ekranlarını Apple üretiyor diyen var ya. Apple'ın ortada daha fabrikası bile yok. Kasasını fasoncu Foxconn'a, ekranını Samsung'a, Hafızayı Samsung ve Micron'a, RAM'leri de Samsung ve Hynix üretiyor.

Yani mesajlarda Apple'ı övüp Samsung'u öven arkadaşlar Apple'ın %30'unun Samsung üretimi olduğunu bilmiyorlar mı? Ki zaten bu nefretimi çevre ve toplum yüzünden kazanmışımdır. Apple sadece iyi yazılımlar yapan bir normal şirket yani ilah gibi şişirilmesinin ne anlamı var?

İşlemcisini kendisi mi üretiyor yoksa ürettiriyor mu?

Bütün markaların da işlemcilerini neredeyse TSMC üretiyor MediaTek hariç. Bazıları Samsung oluyor ama onların da performansı yerlerde.

Samsung'un kendi yaptığı işlemcileride biliyoruz.😃😃😃

Kral o kadar güçlü ki 1 yıl sonra yorulduğu için iki kat performans kaybediyor (!).

Apple sadece iyi yazılımlar yapan bir normal şirket yani ilah gibi şişirilmesinin ne anlamı var?

O halde Samsung'ta böyle kaliteli işler yapsın bizde Samsung alalım.

Geç kaldığı falan yok. Sen önce Samsung'un güncel modellerde en iyi ekranı kullanmadığını bir farkına var. Samsung S23 ailesinde 8bit panel kullanırken rakipleri Apple ve Xiaomi'de 10 bit paneller var. Daha savunduğun markanın rakiplerinden daha düşük kalite ekran kullandığını bilmiyorsun.
Hocam kalite ekran parlaklığı demek mi oluyor? 😀
Amoled ekranlar hem daha az güç tüketiyor hem de renkleri tam veriyor.

Ki Apple'ın Super Retina OLED ya da LCD teknolojileri de Samsung'un.

Hocam bir de düşmanlık konusunda çevrenin ve toplumun da etkisi var. Sınıfında Samsung'un ekranlarını Apple üretiyor diyen var ya. Apple'ın ortada daha fabrikası bile yok. Kasasını fasoncu Foxconn'a, ekranını Samsung'a, hafızayı Samsung ve Micron'a, RAM'leri de Samsung ve Hynix üretiyor.

Yani mesajlarda Apple'ı övüp Samsung'u öven arkadaşlar Apple'ın %30'unun Samsung üretimi olduğunu bilmiyorlar mı? Ki zaten bu nefretimi çevre ve toplum yüzünden kazanmışımdır. Apple sadece iyi yazılımlar yapan bir normal şirket yani ilah gibi şişirilmesinin ne anlamı var?

Bak kardeşim kimi Samsung sever kimi Apple sever. Bu konuda kimseyi suçlayamazsın. Eleştiri olacaktır. Apple'ı eleştirmeyin demiyoruz. Mantıklı eleştiri yapın. Mesela 14 Plus'ta 120Hz olmamasını eleştir. Sonuna kadar desteklerim. Hızlı şarj olayını eleştir. Desteklerim. Ama bataryada eleştirdiğinde kusura bakma desteklemem çünkü batarya konusunda özellikle Pro Max modellerinde mükemmeli sunuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı