Araba kullanmak zor mu?

dostum stres sıkıntı panik yapma ilk başta bende öyleydim gerçekten sürmek istiyorsan bol bol pratik yap ve kendine güven sürücü kurslarının çoğu ince bilgiye kadar ögretiyorlar

Hocam cevaplariniz için sağ olun. Hayirlisiyla sınava girmeyi düşünüyorum. Kapıda araba var boş boş duruyor. Hız delisi olan biride değilim istediğim yere götürsün yeter. Yazili sinav öncesi nelere çalışmam lazim bilgi verebilir misiniz lütfen.

1500 - 2000 devir civarına kadar kavramada tutmak normal bir kalkışa göre debriyajı oldukça yıpratır. Siz araba ilk hareketi aldığı zaman debriyajı yavaşça bırakıp biraz da gaz verin.

Adam sürmeyi bilmiyor hergün 5 kere stop ettirse daha mı iyi araba için hiç zararı yok mu sanıyorsun, ikincisi ona debriyaj değil debriyaj balatası deniyor ve sandığın kadar kolay yıpranan bir şey değil çok da pahalı bir şey değil kendi arabam var 450TL'ye aldım aisin balatayı, üçüncüsü arabayı yarım debriyajla kaldırıp sonra gaz veren adam ben söförüm diye ortalıkta gezinmesin.
Hocam cevaplariniz için sağ olun. Hayirlisiyla sınava girmeyi düşünüyorum. Kapıda araba var boş boş duruyor. Hız delisi olan biride değilim istediğim yere götürsün yeter. Yazili sinav öncesi nelere çalışmam lazim bilgi verebilir misiniz lütfen.

Ehliyetsinavihazirlik sitesine girip soruları çöz fix geçersin ben oradan çözmüştüm sürekli bir de intertten kapsamlı trafik levhaları bulup önemlilerin hepsini ezberlemiştim, verdiğim sitedeki soruları çözüp sonra yeniden yaptıklarımı çözüp anlamış mıyım aynı sınavdan daha çok puan alıyornuyum diye bakıyordum ilk yardım önemli dersleri kaçırma arabayla ilgili arıza ışıkları göstergeleri bilmiyorsan hepsini öğren genelde kek soru olarak öndeki araç 90Km/h hizla gidiyorsa kaç m takip mesafesi gerekir diye soruyorlar önündeki kaç km hızla gidiyorsa yarısı metre uzaklıktan takip edilir bunu her yerde yazmıyorlar ya da ögretmiyorlar ama genelde çıkan soru.
*Phei denen arkadaşın anlattığı şekildede alışma benim dediğim gaz ver debriyaj bırak tekniği profesyonel olanların normal araba sürüş tekniği oluyor başta yüksek devirle araba kaldırırsın ama zamanla daha düşük devirlerde kaldırırsın ayağın alışır tam bir şöför olursun geriye bitek direksiyon kalır

Son düzenleme:
"Okuma yazma bilmeyen, hayat görüşü vizyonu benden daha az olan, IQ seviyesi benden çok daha düşük olan çeşit çeşit insanlar araba kullanabiliyor şu anda. Ben neden kullanamayayım ki?" diye düşünerek gitmiştim ben sürücü kursuna. Pratik yapa yapa gelişiyor. Sana verebileceğim en büyük tavsiye şu, ehliyetini aldıktan sonra da aynı ehliyet sınavındaymışsın gibi kurallara trafik ışıklarına vs. dikkat ederek kullanmaya devam et. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla çoğu insan ehliyeti aldım ben ya diyip salmaya başlıyor kendisini yavaştan, öyle olunca da kurallara uymama vs sorunları gün yüzüne çıkıyor zamanla.

@Dohc Vtec kavramadayken gaz vererek 800-1000 devir civarına getirip araba ilk hareketini aldıktan sonra debriyajı yavaşça bırakmayı kastetmiştim. Ayrıca debriyaj sistemin is midir, balata demenize gerek yok.

Sistem yıpranmaz parça yıpranır. 10 kişiye debriyaj desen 10uda sana pedalı gösterir baskı balata dediğin zaman doğru parçayı gösterirler.Devir konusuna gelecek olursak her aracın rolantisi bir değil ve farklı koşulları var araba sürmeyi soğuk havada, ilk çalıştırmada deneyen kişinin motor soğuk olduğu için rolantisi 1200 bandında olacaktır sen bu adama gaz vererek 800 devire getir diyemezsin adam senin yazını okuyup arabayı çalıştırıp devri görse gaz pedalı mı takıldı acaba deyip pedalı kendine çeker benim aracım 90° sıcaklıga ulaşmışken 900 devirde çalışıyor,sürüş esnasında devir saatine bakmayacak kadar şoför olduğum için kaç devirde kaldırdığımı bilmiyorum ama muhtelemelen 900 devirde çalışırken 1200 devirde kaldırıyorum aracımı 1.3 motor sedan corolla

Araba kullanmak kesinlikle zor değil, sadece pratik ve tecrübe ister. Her geçen süre kendini geliştirirsin, bu da aktif olarak kullanmayla artar.

Boş alanda önce arabayı kaldırmayı öğren. Sonra yokuşta geri kaçırmadan kaldırmayı öğren. Ama bunu el freniyle yapma, çoğu ehliyet kursu manuel kalkmanı ister. Diğer aşama ise düzgün vites atabilmeyi öğrenmekte. Arabayı ne boğman gerekiyor, ne de hoplatman. Daha sonra direksiyon hakimiyetini sağlayıp kurallara uyarsan ne kadar kolay bir şeymiş diyeceksindir.

Selamün aleyküm. Arkadaşlar 18 yaşındayim, bu sene sürücü kursuna gidip ehliyat almayi düşünüyorum. Bir iki kere araba kullanmişligim var. İlk kullandigimda arabayi kaldirmakta zorlanmistim. 5 dakika falan sikintisiz sürüp 4 yol ağzına geldiğimde arabayi durdurup tekrar kaldiramam diye babama vermistim. İkinci kullandigimda arabayi 3, 4 kere stop edip anca kaldirabilmistim. Ama kullanirken yavaş gitmeme rağmen stres yapmistim. Sizce araba kullanmayi kursta öğrenebilir miyim?

Tek yapman gereken kendine güven ve elinden gelenin en iyisini yap.
Başarıya ulaşırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı