Arch Linux açılışta "/dev/sda1" ekranında takılıyor

BayCoder

Hectopat
Katılım
8 Mart 2021
Mesajlar
531
Makaleler
4
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iyi forumlar. Bilgisayarımda Arch Linux kurulu. Bilgisayarım gayet iyi bir şekilde açılıyordu. Bugün paket güncellemeleri geldi. O güncellemeleri yaptım. Bilgisayarı yeniden başlatın gibi bir uyarı çıktı. Bilgisayarı yeniden başlattım ve şu an bilgisayar aşağıda görünen hatayı veriyor.

Kernel 5.10 LTS + NVIDIA 340 sürücüsü kurulu.

IMG_20210408_120523.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam sistem hiçbir şekilde açılmıyor. Çözüm olarak işaretlememin nedeni yaptığınız açıklama isterseniz kaldırabilirim.

Kaldırma seçeneği varsa, böyle yapmanız daha doğru olur hocam. Başka birinde de aynı sorun olursa, bir umutla gelip, hüzünle çıkmak durumunda kalabilir. 😄
 
Yanlış hatırlamıyorsam 5.10 kernel NVIDIA 340 sürücüsünü desteklemiyordu. Kernel düşürmeyi veya açık kaynaklı sürücüleri kurmayı deneyin.

Destekliyor hocam, önceden 5.10 LTS ve NVIDIA-340XX-LTS ile kullanıyordu. Hatta bende eski sistemimde bu şekilde kullanıyordum. Sürücüyü kaldırınca bile gitmedi hata, neden kaynaklanıyor bilemedim.
 
Ekran görüntüsü sadece periyodik disk kontrolüdür.

nvidia-340xx-lts güncel çekirdek (5.11x) için gerekli yamaları içermez. Güncel çekirdek için, aynı bakımcının şu paketini kurmayı deneyin. AUR (en) - nvidia-340xx Bu paket varken, diğeri neden var onu da anlamadım açıkcası.
Yanlış hatırlamıyorsam 5.10 kernel NVIDIA 340 sürücüsünü desteklemiyordu. Kernel düşürmeyi veya açık kaynaklı sürücüleri kurmayı deneyin.

Yamalarla çekirdek 5.12'ye kadar destekliyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı