Arch Linux'tan Ubuntu'ya Geçilmeli mi?

qwebedo

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A7 V15.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba uzun bir süredir Arch Linux ve Hyprland kullanıyorum terminal işleri başımı ağrıtmaya başladı artık gerçekliğimi sorguluyorum... Ubuntu'nun yeni güncellemesini gördüm ve hoşuma gitti. Sizce geçmeli miyim?

Sormak yerine doğrudan denemeniz daha iyi olur. Belki yeni hâli hoşunuza gider, belki gitmez. Ubuntu kullanım konusunda daha rahat olur ama ne kadar bilgili olursanız olun Ubuntu tabanlı Mint'i unutmayın. Ben her ne kadar NixOS kullansamda sıkıldıkça Mint'e dönerim. Mint'e alternatif olarak Ubuntu'yu taban alan sürümü ile CuteFishOS öneririm.

EndevourOS Gnome sürümü kullanabilirsin. AUR yok Ubuntu'da, ondan kötü. Ayrıca güncel paketlerde yok öyle. Gnome 48.1 Wayland, şu an başka boyut yani. Aşırı akıcı ve uygulamalar arası iletişim aşırı iyi olmuş.

Ayrıca Gnome, basit, sade, kafa karıştırmayan ve kullanması aşırı kolay bir dağıtım.

Hocam kullandıkça keyif almalısın. Yani seni mutsuz ediyorsa bırak bence. Eğer GNOME seviyorsan Ubuntu kur ama KDE seviyosan Kubuntu kur. Ben KDE'yi sevdiğim için Kubuntu'yu tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı