Arch ve Hyprland ile benzersiz bir Linux deneyimi

workspaces kullanmaya da alıştıracağım kendimi.
Çalışma alanları en büyük kolaylığı sağlıyor. Farklı işleri farklı çalışma alanlarında tutmak odaklanmayı kolaylaştırıyor.

Çalışma alanları en büyük kolaylığı sağlıyor. Farklı işleri farklı çalışma alanlarında tutmak odaklanmayı kolaylaştırıyor.

Gerçekten buna çok ihtiyacım var. Sırf projem olduğu için bu akşam geçemeyeceğim sanırım ama en geç perşembe akşamı Hyprland geçmiş olacağım.

Pencere kontrolü özelleştirme seçenekleri de harika.

Örneğin hangi uygulamanın her zaman tam ekran açılacağını, hangi pencerenin float modda açılabileceğini seçebiliyorsun. Float pencereyi soracak olursan, @Fueren hocamın ekran görüntülerinde ekranı kaplamayan ve dağınık duran pencereler float oluyor. Şifre girme yazılımları gibi uygulamalar için float hoş duruyor.

Ben Waydroid'in tam ekran olmadan çalışmasını sevmiyorum ve configimde şu satırı bulunduruyorum: windowrulev2 = fullscreen, class:^(Waydroid.*)$ böylece Waydroid açtığımda her zaman tam ekranda açılıyor.

Float geçişi veya tam ekran için kısayol da atayabilirsin. Örneğin benim configimde Super (Windows tuşu) + F kısayolu Float moda geçişi açar ve kapatır.
Super + F11 uygulamayı tam ekran yapar. Aynı tuşlar tam ekran olan uygulamada tam ekrandan çıkmayı da sağlar.

Bir de Waybar var. Hyprland'de çoğunluğumuzun kullandığı panel. Ben GNOME benzeri bir yapılandırma oluşturdum. Waybar temalarını CSS dosyası hazırlayarak oluşturuyoruz. Alışması kolaydır.

Scriptlerle bağlayarak Waybar'da modüller oluşturup kendi ayarlarını panele ekleyebilirsin. Örneğin Wofi adında bir uygulama menüsü kullanıyorum ve onun için bir Wi-Fi modülü oluşturdum. Bunu da scriptle Waybar'a ekledim. Waybar'da Wi-Fi simgesine her tıklamamda Wofi, Wi-Fi aracı olarak açılıyor.

1747156247367.png

1747156267627.png

Bu şekilde Wi-Fi aracına kadar kendin yapabildiğin bir ortam. Arkaplanda network manager kullanarak internete bağlanmayı sağlıyorum bu butonlarla.

1747156409636.png

Örneğin farklı bir scriptle bağlı olan Waybar modülüm de bu. Waydroid'in tam ekran olarak 9. çalışma alanında açılmasını sağlıyor.

Waybar'daki modül ise şu şekilde:
1747156712218.png

Sol tık yapınca scripti çalıştırıyor.

Bu mantıkla hayal gücünün yettiği kadar özellik ekleyebilirsin.

@Bayram Tempest biraz daha anlatmaya devam ederseniz projeyi yapmak yerine kuruluma başlayacağım 😁. Ne kadar sabırsızlandığımı anlatamam.
1747157582019.png

@Fueren muhtemelen kızacak ama köşeli temalandırmaya dönüştürdüm. Varsayılan ayarlarda ve çoğu kullanıcıda pencere kenarları yuvarlanmış şekilde.

Şimdi ise yuvarlayalım.
1747157701628.png

1747157722510.png

Artık köşeler yuvarlanmış şekilde. (Sadece temalandırma örneği için gösterdim. Köşeliye yani 0'a geri dönüyorum.)

10 olsa çok güzel olurmuş 5 yerine. Köşeli bazen güzel oluyor ama benim waybar'ıma bakarsanız olayının yuvarlak olması olduğunu görebilirsiniz.
GNOME benzeri bir Waybar kullanmayı seviyorum. Belki GNOME benzeri olsunlar diye pencere köşelerini yuvarlak yaparım.

1747160048769.png

Dosya Ekleri

• 2.jpeg
    2.jpeg
    249,1 KB · Görüntüleme: 28

Technopat Haberler

Geri
Yukarı