ArchLinux'ta uygulamalar bulanık görülüyor

Repeat

Hectopat
Daha fazla  
Fark ettiyseniz uygulama genel olarak bulanık gözüküyor. Bu diğer uygulamalarda da böyle bu arada. Nasıl düzeltirim?
Resimde daha az gibi gözüküyor ama gerçekte %100 oranla belli oluyor. Rahatsız edici derecede bulanık. Sanki bir oyunda FSR 1'i Ultra Performance modunda açmış gibi.

Screenshot.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark ettiyseniz uygulama genel olarak bulanık gözüküyor. Bu diğer uygulamalarda da böyle bu arada. Nasıl düzeltirim?
Resimde daha az gibi gözüküyor ama gerçekte %100 oranla belli oluyor. Rahatsız edici derecede bulanık. Sanki bir oyunda FSR 1'i Ultra Performance modunda açmış gibi.

Eki Görüntüle 2217450

Fractional scaling gibi bir özellik açtın mı?

Ayarlardan çözünürlüğü doğru seçeneğe getirdin mi?

Monitörün ve ekran kartı modelin ne?

Yay ttf-ms-Windows 11 komutunu girip Windows 11 fontlarını indir ve ayarlardan veya ince ayar uygulamasından bu fonta geç.

Yay ttf-ms-Windows 11 komutunu girip Windows 11 fontlarını indir ve ayarlardan veya ince ayar uygulamasından bu fonta geç.
Laptop kullanıyorum ama 1920x1080 her şeyi doğru yaptım bu dediğin komutu deniyeyim hemen.

Ha bu arada ben pencere yöneticisi kullanıyorum hyprland ondanda alakalı olabilir.

Ha bu arada ben pencere yöneticisi kullanıyorum hyprland ondanda alakalı olabilir.
Blur var configte onu yorum satırına dönüştürün. Bir de fullscreen opacity veya düz opacity kısmı varsa onu 1.0 yapın veya yorum satırı haline getirin.

Blur var configte onu yorum satırına dönüştürün. Bir de fullscreen opacity veya düz opacity kısmı varsa onu 1.0 yapın veya yorum satırı haline getirin.
Yorum satırı derken? onu pek anlayamadım. Ben buraya direkt blur halini atayım siz anlatın:
Kod:
blur=yes

enabled = yes
        size = 20
        passes = 3
        new_optimizations = true
        xray = true

ignore_opacity = false
        vibrancy = 0.1696
    }
}

Yorum satırı derken? onu pek anlayamadım. Ben buraya direkt blur halini atayım siz anlatın:
Kod:
blur=yes

enabled = yes
        size = 20
        passes = 3
        new_optimizations = true
        xray = true

ignore_opacity = false
        vibrancy = 0.1696
    }
}
blur'un karşısına no yazın gitsin hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı