Çözüldü Arcolinux'ta güncelleme yaparken hata oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Türkiye, Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Güncelleme için sudo pacman -Syyu yazdığımda gpg ve key hataları aldım ve güncelleme yapılamadı.
Arcolinux'un Tweak tool aracını kullanarak key hatalarını çözmeyi seçtim. Komutları otomatik olarak yazdı. Ardından güncelleme yapmak için terminale döndüm. Yine hatalı şekilde sonuçlandı. Bu sefer arcolinux sitesinde verilen bilgilere göre keylerle ilgili bir paket indirdim. Ardından güncellemeyi yaptım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açılırken kernelin yüklü olmadığını belirten bir hata verdi ve GRUB arayüzüne attı. Arcolinux'u tekrardan kurdum ve çözüm için foruma sormayı düşündüm. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bash:
sudo pacman -S archlinux-keyring pacman-mirrorlist

Bu komutu girdiğinizde paketler yükleniyorsa yükleyin. Daha sonra tekrar repoları güncellemeyi deneyin.
Evet. Ise yaramazsa hata ciktisini paylasiniz.

Güncellemeleri indirdi, kurmadan önce anahtarları kontrol etti ve eklenmesi gereken birkaç pgp anahtarı sundu. Evet dedim ancak eklemeyi başaramadı ve güncellemeyi kurmadan iptal etti. Sonuç şöyle:

Kod:
(604/604) anahtarlıktaki anahtarlar kontrol ediliyor [--------------------------------] 100%
Gerekli anahtarlar indiriliyor...
 Şu pgp anahtarını içeri aktarmak istiyor musunuz? 139B09DA5BF0D338, "david runge <dvzrv@archlinux.org>" [E/h] e
Hata: Anahtar "139B09DA5BF0D338"'a uzaktan bakılamıyor.
 Şu pgp anahtarını içeri aktarmak istiyor musunuz? 493DE21C824e9541, "chih-hsuan yen <yan12125@archlinux.org>" [E/h] e
Hata: Anahtar "493DE21C824e9541"'a uzaktan bakılamıyor.
 Şu pgp anahtarını içeri aktarmak istiyor musunuz? C32217F6F13ff192, "alexander rødseth <rodseth@gmail.com>" [E/h] e
Hata: Anahtar "C32217F6F13ff192"'a uzaktan bakılamıyor.
Hata: Gerekli anahtar anahtarlıkta bulunamadı.
Hata: İşlem gerçekleştirilemedi (beklenmedik hata)
Hata oluştu, hiçbir paket güncellenmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bash:

Bu komutu girdiğinizde paketler yükleniyorsa yükleyin. Daha sonra tekrar repoları güncellemeyi deneyin.

Çözüm
Bash:

Güncelleme sayenizde tamamlandı hocam. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı