Arctic Mx4 vs Thermal Grizzly Kryonaut

Masaüstü bilgisayarlar için zaten çoğu zaman tercih edilmemesi lazım zaten. Soğutma bloğunun malzemesi unuttuğum bir madde olunca tepkimeye gidiyordu sanırım.

Laptop için en iyisi Thermal Grizzly. Sıvı metal ile duruma göre 7-8 derece fark edebilir ancak tatmin edici değerlere ulaşırsınız. Dediğiniz macun da gayet iyi.

Örnek Noctua NT-H1 ile 80, Thermal Grizzly Kryonaut ile 65 derece civarı. Sıvı metal de 60 civarı seyreder.

MX-4'ü Teknobiyotik'ten almışsınız, iyi yapmışsınız. Gayet iyidir. 3700X için voltaj düşürürseniz silikona göre değişir ama bayağı fark yaratır.

Resmi veya kesin bir kaynak yok ancak ben stok macunun CM'nin alt sınıf macunlardan olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 4 w/mK'lık. Aradaki fark yaklaşık 8-9 derece.

Sizin için gayet yeterlidir ve iyidir. Güzel bir tercih yapmışsınız.

Örnek Noctua NT-H1 ile 80, Thermal Grizzly Kryonaut ile 65 derece civarı. Sıvı metal de 60 civarı seyreder.
40 TL'lik macunun 98 TL gibi saçma fiyatlara satılması ayrı komik. 3 gramlığı 110 TL. :D

Masaüstü bilgisayarlar için zaten çoğu zaman tercih edilmemesi lazım zaten. Soğutma bloğunun malzemesi unuttuğum bir madde olunca tepkimeye gidiyordu sanırım.

Laptop için en iyisi Thermal Grizzly. Sıvı metal ile duruma göre 7-8 derece fark edebilir ancak tatmin edici değerlere ulaşırsınız. Dediğiniz macun da gayet iyi.

MX-4'ü Teknobiyotik'ten almışsınız, iyi yapmışsınız. Gayet iyidir. 3700X için voltaj düşürürseniz silikona göre değişir ama bayağı fark yaratır.

Resmi veya kesin bir kaynak yok ancak ben stok macunun CM'nin alt sınıf macunlardan olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 4 w/mK'lık. Aradaki fark yaklaşık 8-9 derece.

Sizin için gayet yeterlidir ve iyidir. Güzel bir tercih yapmışsınız.
Bunu duyduğuma sevindim. Ben direkt olarak 1,2375 volt ve 4200 MHz denememde AIDA64 (CPU, FPU, Cache) stres testi 81 derece CPU diyot ve package sıcaklığı veriyordu. Bu biraz fazla sanırım. Hızı ve voltajı biraz daha düşürmeyi planlıyordum. Gelince bakalım değerlere. Eğer azalırsa aynı ayarda gidebilirim.

Hangisinden bahsediyorsun?
NT-H1. MX-4 ile testlerde aralarında sadece 0,3 derece fark var. Zaten ZM STC8, MX-4 ve NT-H1 bu üç ürün birbirinin dengi. Fiyatlandırmaları uygun olanı öneriyorum genelde. Ama NT-H1, Noctua marka olduğundan dolayı millet hücum edip aldı zamanında, şimdi 100 TL'den aşağı bulamıyorsun.

CTR yaptınız mı? 81 derece çok kötü sayılmaz bence ama 4.2 GHz biraz düşük geldi.

NT-H1. MX-4 ile testlerde aralarında sadece 0,3 derece fark var. Zaten ZM STC8, MX-4 ve NT-H1 bu üç ürün birbirinin dengi. Fiyatlandırmaları uygun olanı öneriyorum genelde. Ama NT-H1, Noctua marka olduğundan dolayı millet hücum edip aldı zamanında, şimdi 100 TL'den aşağı bulamıyorsun.
NT-H1 120 TL. İyi bir macun da sayılmaz pek fiyatına göre. Millet Noctua ise kalitelidir mantığıyla alıyor. Eskiden fiyatı 60 TL idi. O zaman da tavsiye etmezdim.

@Chloe Price mesajı atmadan beğenmesen mi? :D

Ikisi de kullandığım bir termal macun. MX4 ile Kryonaut arasında, MX4 aleyhine 5 7 derece fark vardı.

Orta şeker overclock kovalayanlara öneririm. Gaming laptoplarda bilgim yok.

Sıvı metal sürecek arkadaşlara da cok dikkat derim.

CTR yaptınız mı? 81 derece çok kötü sayılmaz bence ama 4.2 GHz biraz düşük geldi.

CTR yapmadım. Hakkında pek bilgim de yok. Ben de 80 derece civarı ve altı kabul edilir diye biliyordum. Ryzen Master programına göre 85 ve üstü "sarı bölge" olarak gözüküyor. Hız olarak da yeterli geldi açıkçası. Zaten temel 3,6 boost 4,4 GHz değil mi? Stok soğutucu olduğu için fazla zorlamak istemedim. Bunu da nadiren video encode işlemi ve ETS 2'de yaşanan darboğazı azaltmak için yaptım.

HP servise gitmişti laptop acaba orada ne sürmüşlerdir. Monster thermal grizzly hydronaut kullandığını söylediği termal macun değişim videosu atmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı