Arctic P12 PWM PST vs Noctua NF-P12

withbrs

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
160
Çözümler
1
Asus GT301 kasam var ön fanları bozuldu. Kasa ufak olduğu için hava akışı yok dolayısıyla yüksek sıcak sorunu yaşıyorum. Kasama 3 tane öne 1 tane arkaya egzoz olacak şekilde fan alacağım. Hangisini almalıyım? Yaklaşık olarak aynı fiyatlar.

Arctic P12 PWM PST​

Noctua NF-P12 redux-1700 PWM​

Kasam Ufak olduğu için Airflow Fan yerine Static Pressure Fan daha iyi olur diye düşündüm. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Bunların arasında Arctic olan fanları öneririm.
Eğer ilgilenirsen
Statiği: 3.53 mm H2O
Cfm değeri: 93.97 CFM


Ses olayını sallamıyosan aklında bulusnun.
 
Son düzenleme:
Her türlü Nocuta derim. 67 CFM değeri ve sessizliği ile ön plana çıkıyor. Redux modeli bi tık daha sesli çalışsa bile hertürlü arctiğin önünde. Arctic 56 CFM değeri mevcut statik basıncıda haliyle daha düşük. Bütçen var ise düz NF-P12 yerine NF-F12 tavsiye ederim. Redux ibaresi olanların kutu içeriği çok cılız. Titreşim engelleyici ped ve sanırım uzatma kablosu çıkmıyor. Bu yüzden redux serisinin fiatını uygun tutmuşlar. Bende kendi Corsair kasamın LL 120 fanlarını söküp yerine Noctua NF-A12X25 aldım. Gayet başarılılar.
 
Her türlü nocuta derim. 67 CFM değeri ve sessizliği ile ön plana çıkıyor. Redux modeli bir tık daha sesli çalışsa bile her türlü arctiğin önünde. Arctic 56 CFM değeri mevcut statik basıncıda haliyle daha düşük. Bütçen var ise düz NF-P12 yerine NF-F12 tavsiye ederim. Redux ibaresi olanların kutu içeriği çok cılız. Titreşim engelleyici ped ve sanırım uzatma kablosu çıkmıyor. Bu yüzden Redux serisinin Fiat'ını uygun tutmuşlar. Bende kendi Corsair kasamın ll 120 fanlarını söküp yerine Noctua NF-A12x25 aldım. Gayet başarılılar.

Dostum fiyat sıkıntısı yok 1500 maksimum bütçe düşündüm 4 adet fan almam gerekiyor. NF-F12 modelde hem renkten kaynaklı(çok mühim değil) hem kasam küçük olduğu için airflow yerine pressure fan almayı düşünüyordum. Bilginiz var mıdır acaba airflow pressure fan farkıyla alakalı. Sanırım attığınız model airflow p olan pressure.
 
Son düzenleme:
Dostum fiyat sıkıntısı yok 1500 maks bütçe düşündüm 4 adet fan almam gerekiyor. NF-F12 Rengini beğenmediğim için redux düşünmüştüm.
Resimde gözüktüğünden daha güzel kahverengi noctualar.
20220827_141632.jpg
 
Valla hocam bendeki kasaya takmış olduğum fan statik basınç oranı yüksek. Benim tercih sebebim sessizlikti uzun saatler PC başında olduğum için kulaklıksız hem sistemi soğutabilecek hem kafa ütülemiyecek bir tercihti. Öte yandan işlemci soğutucumda noctua NH-U12A kombin olsun diye de tercih ettim. Statik basıncı yüksek fanlar işlemci ve sıvı soğutmada kullanılır. Airflow yani CFM değeri yüksek fanlar kasada. Noctua nın statik basınçlı olan fanlarınında CFM değeride oldukça yüksek yani kasana alıp takarsın. Yarın birgün işlemci soğutucuna ya da sıvı soğutucuna takmak istersende takabilirsin. Sadece airflowa odaklanırsan bu seçeneğin olmaz. Ses takıntın yoksa ama daha ucuzada kaçabilirsin. Biraz uzun oldu açıklayabilmişimdir umarım.
 
Dostum bende tamamen araştırmadan almıyorum Noctua sitesinde böyle iki grafik paylaşmış o yüzden bayağı bir kafam karıştı.
airflow_pressure_optimisation_am_Zeichenfl_che_1.png
noctua_120mm_fans_comparison.jpg
 
Statik basıncın sadece radyatörlerde etkili olduğunu bildiğim için tercihim 100 TL daha ucuz olan Arctic F12'den yana olurdu kasa soğutması anlamında. Ayrıca o parayı bunlara vermektense kasanın önüne 140mm sığıyorsa 2 adet F140 Bionix almak mantıklı, CFM değerleri çok yüksek.
 
Maalesef 140mm sığmıyor. Sadece 120mm fan alacağım ve alacağım fanlar airflow fan olacak. Almışken düzgün bir şey almak istiyorum. Noctua NF-S12A modelini düşünüyorum şuanda 4 adet satın alacağım. Bana maliyeti 1600 TL oluyor. Eğer benzer değerlerde fiyat performans ürünü varsa değerlendirmek isterim.
 

Geri
Yukarı