Arduino vs Raspberry Pi

Özgür Kartal

Megapat
Daha fazla  
Proglamlama ve robotik kodlama alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Projeler oluşturarak hem işlerimi halledebilir hem de kendimi motive edebilirim. Fakat hangisini alacağım konusunda çok bir fikrim yok. Aşırı pahalı olsun istemiyorum. Bildiklerim Raspberry Pi grafik birimi, işlemci, RAM'e sahip. Bundan dolayı proje oluşturma alanı daha geniş. Malzemeleri de içinde 150 TL civarı olsun istiyorum. Tabi ki öneri ve tavsiyeleriniz doğrultusunda fiyat bandı arttırılabilir. Örnek proje: Akıllı motor(telefon aracılığıyla çalıştırma vs.). Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne yapmak istediğine göre değişir bu zamanda en ucuz Raspberry Pi için 1900₺'yi gözden çıkaracaksınız ama telefonu da kullanarak bir proje yapmak istiyorsanız başlangıç için Arduino size yeter ama burada da şöyle bir şey karşınıza çıkar Bluetooth mu internet mi vs. eğer Bluetooth ile bir şeyler yapacaksanız HC-06 gibi bir modül işinizi görür ancak internet üzerinden bir şeyler yapmak istiyorsanız ya ESP-8266 gibi bir modül almanız gerekir ki ben 2 kere aldım ikisini de yaktım ya da NodeMCU gibi bir geliştirme kartı alabilirsiniz Arduino gibidir içinde ESP-8266 vardır Arduino IDE'si ile kullanabilirsiniz ama önce birkaç ayar yapmanız gerekmekte bunu da internetten kolayca bulabilirsiniz. Tabii yapacağınız projeye göre biraz daha detaylı araştırmanızı öneririm çünkü çok yüzeysel bir şekilde değindim. Ama bir Arduino edinip bu konuda biraz bilgi birikimi edindikten sonra Raspberry Pi'ye geçmenizi öneririm ben öyle yaptım kesinlikle şahsi fikrindir projelerinizde başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı